25.8.10

Dari Lensa Kak Berry : Edisi Up To Julai 2010

Hai u olls semua.  Lama i olls tak update Segmen Dari Lensa Kak Berry itu. Wah wah wah...takpala.  Marilah kita sama-sama menengok apakah gambar-gambar yang telah dishot oleh Kak Berry iaitu henpon i olls yang kini sedang ketakutan apabila kerajaan Melesia kata nak ban Blackberry tak lama lagi atas sebab-sebab keselamatan.  Aiyoooo! 

Apa pun,  akak tak berani nak komen apa-apa ok.  Semua ni politik ja u olls.  Takkanla semua benda dibuat untuk peperangan saja.  We olls semua nak live in peace pun tak buleh.  Seronot tau pakai Blackberry.  Anyway u olls semua.  Inilah gambar-gambar untuk tatapan u olls semua.

Di penghujung bulan June,  i olls dikejutkan dengan kematian seorang family friends iaitu anak kepada kawan baik mak i olls,  beliau meninggal dunia akibat kemalangan jalanraya yang ngeri.


Gambar ini i olls amik masa kat Baling.  We olls ada banyak job make up kat sana,  i olls berkampung la di Baling untuk 4 hari u olls.


Masa kat sana,  we olls sempat pergi mandi air terjun Lata Bayu.  Jantan kat sana semua kendu u olls.  Biasalah,  jantan kampung kan?? Jinak-jinak u olls.  Nasib baik i olls ini kuatnya iman u olls.  Soryy En.  Khafi,  inilah hiburan bila outstation.


Sessi mencuci beg mekap u olls :)  Sebagai make up artist,  kebersihan adalah amat penting!!



I olls dan Cakcing jugak telah outstation ke Damansara KL pada awal June yang lepas sebab ada tempahan make up u olls.  Pengantin itu nikah awal pagi u olls,  apa lagi?  I olls dan Cakcing 6am dah siap berbekfes Mekdi kat area rumah pengantin ok.  Gigehhhhh!!


Masa kat KL,  i olls tidak melepaskan peluang jalan-jalan kat Downtown Bandar Tun Razak.  Saja la cuci cuci mata,  sambil itu we olls telah pergi mengurutkan kaki u olls.  Best u olls.  Inilah first time i olls diurut oleh orang buta.  Dia siap buat analisis kesihatan akak dengan hanya memicit-micit tapak kaki i olls ini.  Dia kata "Adik ni,  suka tahan kencing dan suka minum air sejuk. Migrain pun teruk jugak.  Banyak angin dalam badan,"  Keless nyah?  Tau tak i olls ini boleh menang lagi tak Miss Venezuela?


Ini gambar Kak Ede masa kat hospital ok.  Sian mak i olls ini,  masok ospital sebab demam panas.  Tula...dah tua-tua orang suruh relaks u olls.  Bukan cuur lagi.  Kan dah demam?  Tapi ini semua gambar bulan Julai ok.  Mak i olls dah ok.


Ini anak -anak menakan i olls Afik and Hanna.  Mereka lah tukang perabih makanan nenek depa yang tak abih itu.  I olls pangge depa 'ulat kencing manis',  apa ja yang buleh makan...depa makan u olls.


Ini stoking yang kami bagi kat mak kami masa dia kat ospital yang sejuk macam ICEHOTEL itu.  Belang-belang u olls!  Kelessss


Contoh anak yang baik u olls...mengurut kaki ibu dengan losyen dikala petang.  Keless


Afik duk berlakon sakit-sakit dengan kerusi roda.  Cumels u olls.  Hebat anak menakan i olls ini,  kecik-kecik dah pandai propa kan??


Last picture taken masa kat hospital,  ini gambar kakak i olls the tauke lontong mambo,  Sanita and anak nya Amirul Farhan.  Bila pakai tudung,  muka dua dau sama kan u olls?


Beralih kisah di office,  hari itu i olls dan Timbalan Dekan membuat kertas kerja cadangan semula kurikulum Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan sampai i olls pun naik pening u olls.  Sediih...tapi alhamdulillah boss i olls itu sangat smart dan banyak bagi i olls tunjuk ajar.  Semuanya dah siap u olls.


Sempena persiapan sambutan pelajar tahun I,  Sidang Akademik 2010/2011 I olls dan rakan-rakan sepejabat yang lain bertungkus lumus untuk membuat pelbagai persiapan.  Tengoklah i olls pose-pose manja menyiapkan fail-fail untuk pelajar.  Cumels tak u olls
?


Inilah para pelajar tahun I SA 2010/2011.  Wajah-wajah blur u olls.  :)


Tiba-tiba di suatu hari,  ada orang bagi i olls cokelat.  Tak tau la sapa.  Thanks.  :)


Ada jugak yang membagi i olls apel sebanyak dua bijik.  Thanks Kak Zura,  sungguh mendalam maksud dua epel merah ini.


Sebokkkkkkkkkkk semua duk beli Game PSP la apa bagai kan?  I olls pun tak tau la.  Sampai beribu ringgit katanya!!  Ada aku kesahh?  Haaaaa!  En.  Khafi beli kan akak GAME SUSUN BATUUU! RM4 je u olls. Dapat beteri free!  Seronot u olls.  Main ni sampai lupa nak balas SMS En.  Khafi.


Kemalangan jalan raya yang akak saksikan di Bukit Relau,  Balik Pulau.  Apalah buleh membawak kereta sampai macam ini?


Gambar i olls dan bapak angkat.  Rindu kat beliau. 


Teka ni pungkur siapa??


Harga emas turun naik. 
.
.
.
.
.
.
.
.

Paling meletops u olls,  hari tu muka akak masuk paper lagi!  Akak pun tak kisahlah,  sejak dua menjak ini,  i olls banyak low profail u olls.  Tak sangka masih ada yang nak gossip pasal akak.  Kelessssssssss!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...