2.8.10

Dear Kak Merr : Jingli Nona from Melaka!!

Name: Suhaily

Email Address: miss_romz@yahoo.com

Sila tuliskan persoalaan / luahan /  komen  anda di sini  :

Hello kak Merr..

Sy sgt suke membace belog akak.. kerna.. akak selalu mebuat saya ketawa sorang2.. huk3.. Time kaseh kerana mewarnai hari sy yg warna warni ni.. hehe.. eh.. lupe laks.. nak tanye soklan sebenarnye..

Kakak.. kat atas tu.. akk ad bg petua utu slimkan bdn seblum majlis kawen kan.. Tp, kalau mcm sy yg memang slim  bebenor ni.. cmne plaks kak?

Satu lg soklan kakak.. apekah advantages ngan disadvantages waterproof punye mascara?

Sekian dulu kakak..


Semoga akk trus bjy ngan bisnes akk dan time kaseh banyak2 skali g sebab menggembirakan sy dgn bacaan2 ilmiah dri akak ni.. hehe..
tata..

Regards..
Sue
Malacca =)

-
Date/Time: 2010-07-26 04:29:43 PDT
Sender IP: 203.82.81.108 [Malaysia] | i9a0tc8mjojagekn
Referrer: http://jumiejumie.blogspot.com/search/label/Gajet%20Make%20Up%20Kak%20Merr

Jawapan Jumie Samsudin :

Hello nyah!!  Kelesss.....pembaca akak dari Melaka.  Senanglah akak nak turun Melaka nanti kan?  Jerit je u olls pasti ramai yang datang kan?  Thanks Suhaily sebab sudi membaca celoteh akak ini.  Akak tiap-tiap malam,  sebelum tidur.  Akak mencari-cari idea apa nak tulis untuk bacaan u olls semua di hari esok.

Jangan lupa rekemen belog akak kepada kawan-kawan u olls ya.  Tapi belog ini untuk pembaca 16 tahun ke atas ok!  Kelessss.........

Baiklah,  ini jawapan akak untuk soalan-soalan u olls ok.  Please baca.

1.  Untuk u olls yang nak gemokkan badan.  Akak sarankan u olls membaca artikel akak ini  Tips Naikkan Berat Badan.    :)  Haii..u olls ni.....kena khatamkan semua cerita dalam belog akak ok!!


2.  Mascara.

Waterproof.  Disadvantage  : Susah nak cuci u olls!  Kalau nak semayang canooo???? Kecoh ko nak usung make up removal hari hari?  Advantage  :  Stay longer sampai 24 jam pon ok u olls!  Kalau u olls feeling-feeling sedih hari tu,  tak meleleh la warna mascara u olls sebab kena ayak mata ok!!

Non WaterproofDisadvantage  : Tak tahan lama.  Selalunya after some time,  kena reapply.  Kalau kena hujan,  atau u olls feeling-feeling Neng Yatimah,  sure ayak mascara akan meleleh.    Advantage  :  Senang cuci u ollls!

Now akak tengah pakai Maybeline Vibrating Mascara.  Keless.....kat Melesia takdak lagi u olls.  Kawan akak mengepi Canada dia beli untuk akak.  I hope,  cepat-cepatlah mai Melesia Mascara ini.  Akak nak promot kat u olls semua!

OKAY,  thanks to Suhaily and kawan-kawan semua.  Kim salam kat mana-mana jantan emsem yang u olls jumpa ok.  Kata Kak Merr kirim salam.  Sekian,  dengan harapan u olls tak bertukak slang jadi slang Penang after so much time reading my Belog.

Love u!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...