17.8.10

Personaliti Bulan Ini | Aiman Syazwan Roslan

Assalamualaikum semua pembaca belog Jumie Samsudin yang Kak Merr cintai sangat itu.  Keless....macam mana puasa setakat ni?  Okay ka u olls?  I olls harap puasa u olls semua masih meletops dan diberkati Allah.  Hari ini,  bersempena dengan bulan puasa,  bulan membuat ibadat dan menguruskan badan...YESSS!  I olls nak perkenalkan PBI (Personaliti Bulan Ini) iaitu Aiman Syazwan Roslan.  Keleesss...

Nama : Aiman Syazwan Bin Roslan
Umur : 23 Tahun
Tarikh Lahir : 25 May
Zodiac : Gemini
Location : Kuala Lumpur
Hometown : Penang
Occupation : Student/Practical Trainee

Aiman Syazwan atau lebih mesra dengan nama Aiman is my kawan baik Cakcing u olls.  So,  secara otomatik jadilah anak-anak ayam i olls jugak.  Baru-baru ini sebelum puasa,  i olls menerima berita baik dari beliau sebab dapat masuk KOSMO Online!  Kelesss anak ayam ku ini.  Dia dipaparkan dalam kisah bertajuk - SUSUT 30 kg kerana tarian!


Tahniah u olls dah berjaya mengurangkan berat badan! So buleh tak Belog JS nak tanya, berapa berat dulu dan sekarang?
Paling berat pernah I capai was 127kg sekarang makin turun berat badan…

Wohoooooo bezaaaaaaaaaaaaaa!


Macam mana u boleh ditemuramah dalam KOSMO?
Actually my friend ask for a favour untuk her client (Dentyne – ada mention masa interview haritu). Its all about PR actually. So I dengan baik hatinya menolong my good friend Ilya Qastalani to appear in Kosmo lah! Ok interesting fact about the interview was keesokan hari lepas interview, my internship bermula di salah satu PR firm yang famous kat Malaysia.

Apa perasaan sekarang? Dah berjaya kurus? Makin popular pulak?
Hmm perasaan sekarang? Makin happy sebab dah tak berat macam dulu. Kalau dulu jalan sikit saja dah mengah. Now jalan beberapa km pon ok. Hmm popular? Saya rasa saya tak popular pon tapi maybe popular di kalangan rakan-rakan dan family. 5 tahun lepas pernah masuk dalam rancangan Macam-Macam Aznil exercise depan TV dan my family still talks about it especially masa raya.

Haish bosan kot cerita lama tu. Lepas 3 minggu, the article about me losing weight keluaq la kat Kosmo, my officemate siap lekat kat white board and gelar I sebagai celebrity. Actually tak rasa macam celebrity pon tapi notice la jugak orang pandang semacam. Yang tak boleh blah incident kat San Franscisco Coffee kat Ampang Point bila sorang perempuan tengok I mata terbeliak macam tengok hantu. Agak scary jugak la.

Angan-angan nak kurus camni kah deknon??? Kelessss hasil tacap Adobe kan?

Soalan yang amat penting, kenapa u start menguruskan badan? Apakah sebabnya u olls berbuat demikian? Apakah pendorong u?
Sebenarnya dah lama dah I nak turunkan berat badan since darjah 6 tapi selalu tak jadi sebab makanan kat Penang ni sedap-sedap kot especially my mom’s cook. Setiap kali nak start mesti tahan paling lama pon sebulan and then terus quit sebab “will power” tak kuat. Biasa la budak-budak fikir nak happy je. Bila masuk je umur 23 tahun baru sedar nak diet secara serius sebab berat badan makin naik and umur pun makin meningkat. Takkan nak gemuk sampai bila-bila kan? Pendorong I adalah diri sendiri sebab kita yang menentukan dan mengubah masa depan diri sendiri ke arah yang lebih positif so dapat dicontohi generasi masa depan!

U mesti dulu minat makan kan? So how do you displin your self?
Bukan dulu je suka makan. To tell you the secret sekarang pon I suka makan tapi mengikut portion yang masuk akal. I try to discipline myself dengan jarang makan fast food, tak sentuh langsung junk food apatah lagi air berkarbonat. I admit memang susah mula-mula nak start tapi bila dah biasa, you’ll get used to it! Now I lebihkan minum plain water dan jarang sangat minum air manis. Most importantly, I dah 6 bulan tinggalkan nasi sebab kalau makan nasi je mesti selera bertambah. Untuk menggantikan nasi. Makanan yang sihat ialah Pasta, Bihun dan roti wholemeal. Kalau pergi kenduri kahwin je, I takkan makan nasik tapi just makan lauk je.


Ada tak halangan ataupun benda-benda yang tak best bila u dah nampaknya makin kurus? Mungkin kawan-kawan u dengki ke? Atau kesihatan u semakin susut ke sebab kurus? (SAJA NAK KOREK GOSSIP KAN)
Setakat ni takde la. I tak suka buat musuh tapi ada jugak la beberapa orang yang tak suka kat I. Actually I memilih kawan dan tak suka berkawan dengan orang-orang yang negative macam yang tak hormat perempuan dan jadikan perempuan sebagai bahan pelepas nafsu. I tak kisah kalau hilang kawan macam tu sebab taknak jadi lelaki typical and banyak lagi benda berfaedah yang dapat I buat macam charity or jadi sukarelawan. I tgh practice jadi gentleman untuk my future girlfriend/wife that I will be spending time together sampai ke anak cucu.



So..u nak target kurus sampai takat mana? Bila nak stop?
60kg merupakan impian yang diidamkan. I akan stop sebaik saja berpuas hati dengan badan dan bila ada six packs yang I selalu angankan selama ni.



Are u single? Cerita sikit kritiria nak jadi awek u?
Yupp totally single dan terlalu memilih. Tak pernah ada cinta dalam hati I. I just love to play hard to get. Last year, ada this one girl yang suka dengan I siap hantar 1 bunga rose merah depan rumah and that girl is kinda psycho. Kriteria nak jadi awek I? VIRGIN (Mmg susah nak cari sekarang), Jangan ngorat I (biar laki ngorat perempuan) , pemikiran matang, tinggi dari I, hormat family I, not a playgirl, career yang bagus, sayang kanak-kanak, pandai masak, high fashion sense, tak jiwang karat, pandai cakap English, photogenic, music lover macam I, natural beauty and yang penting ada Iman di dada walaupun sedikit. Memang susahkan nak cari perempuan macam ni kan sekarang?


Angan-angan Aiman...nak marka mat saleh gituuuuu!  Hang over kan u olsss!  Dah--dahh..Kak Merr restu menantu Melayu jah!

Awek u kena kurus jugak ke?


Sudah semestinya! Tapi bukan la kurus sampai Nampak tulang macam Victoria Beckham. I tak suka gadis anorexic. Kalau kurus pon macam Miranda Kerr pon ok. I berangan nak jadi macam Orlando Bloom dengan Miranda Kerr bila dah dating. Depa Nampak sangat sweet together!

Kelesss......itula semua soklan dan jawapan yang Kak Merr bagi kat Aiman.  Hope u olls semua happy.  Dikesempatan ni,  untuk u olls semua,  jangan lupa contact Aiman Syazwan Roslan di alamat ini  :

Ucapan Istimewa Aidilfitri untuk semua pembaca Belog Jumie Samsudin | I am Kak Merr

11 comments:

  1. haha tengss. aku nak marka melayu la. cuma nak jadi stylo ala2 kapel orlando & miranda

    ReplyDelete
  2. Bila kami nak jadi PBI dalam blog hampa plak. Haha :p

    ReplyDelete
  3. Nurazreena....hehehe...buleh ka? Satgi bf u olls akan mentak bagi pulakss....

    ReplyDelete
  4. janganlah turung sampai 60kg.... kurus benar nanti tak hensem juga...

    (maklumlah, i pun 56 kg gitu)

    ReplyDelete
  5. Hmm tgk la setakat mana yg puas hati then baru stop :)

    ReplyDelete
  6. Kelesss nyah....apa pun akak sentiasa mendoakan hang tetap kuat ati and buat till hang dapat apa yang hang nak.

    Actually, gemok kurus bukan sebab nak emsem ja. Tapi kesihatan nokss!

    ReplyDelete
  7. betui! bukan semata2 nak hensem. untuk kesihatan n masa depan :)

    thanks mak hayam!

    ReplyDelete
  8. Yes nakyam. Akak ini pun hingga kini masih lagi kekal berat badan. Bila nak susut macam zaman Kak Janz pun tak tau la.

    En. Khafi tengah gigih buat body balik...dia tengah target nak jadi PT kat Celebrity Fitness. :)

    ReplyDelete
  9. kelles. aku pon nak jadi pt jugak one day :)

    ReplyDelete
  10. Atau hang nak mengambik boifren aku jadi pt hang/

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...