3.9.10

Dear Kak Merr : Dilema Berbuah Dada Besar

Kelesss kan akak punya tajuk artikel hari ini.  Kepada u olls yang mentanya soalan ini kepada akak,  akak nak ucapakan terima kasih.  Nama dan alamat email u olls akan ubah untuk paparan umom.  Tapi akak akan menjawabnya sebaik mungkin.

Name: sumisumi


Sila tuliskan persoalaan / luahan /  komen  anda di sini  :


Salam kak jumie yg hot,  i ada masalah keyakinan sket..isunya adalah i ada breast yg besar 34C.ini menyusahkan sy nk cari baju/dress sb bila sy pakai baju yg ada shape sket cam terjojol ja yg depan tuh.bila p jejalan jah..org sk memandang dada i  [terutamanya lelaki la ofkos] n seyesly i rs sgt segan/malu n konfiden mula merudum..dush3.tp xkan la i nk pkai baju yg besaq2 plak kan utk cover tetek tuh..nampak sgt la x menarik  nanti.so apakah nasehat yg boleh kak jumie bg pada i dr segi pemakaian n utk meningkatkan kekonfidenan i ini sb i penah plan utk beli krim yg kecik kan tetek tu tp takot ada efek2 len plak.plz help me.


--
Date/Time: 2010-08-23 05:11:13 PDT
Sender IP: 202.170.60.248 [Malaysia] | i9a0tc8mjojagekn
Referrer: http://jumiejumie.blogspot.com/


Jawapan Kak Merr :
Aiiiiiyooo nakyam!!  Semua perempuan duk berdoa tiap-tiap malam agar dapat payu dada yang besar.  Awat hang pulak nak over pakai krim mengkecikkan tetek mu itu?  Ada ramai kawan-kawan akak siap sanggup pi operate lagi ok.  Hang pulak nak kecikkan?

Ada sorang kawan akak yang pernah operate bagi kecik breast dia.  Itu pun sebab dinasihatkan oleh doktor sebab buah dada dia terlalu besar sampai dia sakit belakang.  Oleh itu,  dia pun operate bagi kecikla.  Nak tau sapa?  Nama dia Queen Latifah.  Kami dulu kawan bek la jugak.  Tapi sejak akak duk Melesia ni,  akak jarang contact dia la.  Kekwatkan akak ini?

Inilah kawan akak,  Queen Latifah.  Dia operate bagi kecik tek dia tu.  Tengok cara dress up dia.  Walapun dia pakai colar bulat.  Tapi trick it dengan pakai rantai yang bagi nampak V shape.  :) Nampak menyelimkan dada kan?
Actually dari segi tips pemakaian,  sama la lebih kurang macam tips akak pernah bagi dalam artikel akak berbunyi :  Panduan Dressing untuk Big Size Dollz by Jumie Samsudin  So u olls boleh bacia kat situ.  Cuma untuk soalan u olls ini ada beberapa tips yang perlu akak stresskan okay!
  1. Pakailah size bra yang betul.  Jangan ketat sangat.  Dan jangan longgak sangat ok.  Jangan pakai yang ada span.  Nanti nampak lagi meletops!  Kalau boleh pakai yang ada metal support.
  2. Pakai wrap dress cam ni!!  Nampak mengkecikkan bahagian itu.  Boleh pakai dengan suar atau dress semata-mata.



    Contoh wrap dress.  Akak pun suka dress cam ni.  Akak ada beberapa pasang u olls.
  3. Lebih baik pakai baju yang lengan tiga suku daripada pakai baju yang sleeveless atau lengan panjang.  Baju lengan tiga suku dapat membuatkan u olls nampak sedikit di kawasan itu dan kalau baju yang takdak lengan nanti orang lagi nak tengok kat area itu. 
  4. Pakai henbeg besak!  Yess....bila pakai henbeg besak...tak caya sudah.  U olls akan nampak lebih slimming tau.  Keless.....


  5. Jangan duk pakai rantai besak-besak kat dada tu.  A simple rantai dengan loket kecik dah memadai.  :)

So,  kepada u olls.  Akak rasa saiz u olls itu tak lah sebesar mana.  Cuma perasaan u olls itu telah menjadi down sebab keyakinan diri itu yang lebih penting.  Kalau u olls rasa macam segan semua orang duk tengok kat u olls,  baik u olls tutup saja.  :) Pakai tudung nyah!  Lebih kelessss dan nampak sofistikated kan. Memang itulah yang terbaik.

2 comments:

  1. Kepada sumisumi...jgn la sbb buah dada besar u olls nak rasa down ok. I olls juga memiliki 'aset' yang 1 saiz lebih besar dari u olls..and my dressing is juz like what jumie said..pakai baju yang ada shape,lengan 3 suku..and lagi 1 jgn pakai baju labuh2..nnt bdan u olls akan nmpak lebih besak..pakai la baju yang ala2 paras ponggong gitew..u olls pasti akn tampak sedikit 'kecik' dan yang pasti lebih berketrampilan...x gitu Jumie??

    ReplyDelete
  2. Yesss....keless! Betui nyah. Sebab tu kita yang agam ini, pakai kebaya labuh lebih elok dari kebaya pendek. Thanks nakyammm!!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...