24.9.10

Personaliti Bulan Ini | Noor Yusniza Mohd Noor

Hai u olls semua!! Wah wah wah..meletops semua sekarang ni dah macam cakcing kerawet kat office tu kan?  Over nyah.  Sebuk ke sana ke sini duk siap barang raya kan? Aiiyoo...tapi apa pun jangan sampai membaziak duit di sana sini ok.  Membaziak itu amalan shaitoon.  Okaylah hari ini i olls nak kenalkan,  PBI | Noor Yusniza Mohd Noor.  Kelesss......

Nama penuh : Noor Yusniza Mohd Noor
Nama panggilan : Cik Yus
Umur : 23 tahun
Birthday :15 jun 1987
Zodiak : Gemini
Apa maksud hari raya untuk u olls?
Hari raya bagi Cik Yus adalah hari kemenangan kita semua sebab dah berjaya menempuhi bermacam-macam cabaran masa berpuasa. So dah tiba masanya kita semua enjoy. Then hari raya ni jugak la platform untuk kita berkumpul dengan sana saudara tak kira la dari jauh mahupun dekat. Masa nilah kita semua nak bergosip sakan dengan semua sedara mara dan masa ini jugak la nak lawan mengata antara 1 sama lain pastu baru pakat-pakat mintak maaf. Hehehe...

Keless anak dara Mat Noor ni posing hari raya kan?

U olls ada kampung tak? Kat mana? Selalu beraya di kampung mana?
Bila bercakap mengenai kampung, Cik Yus dan family takder langsung masalah mengenai kampung mana yang kami patut balik dulu sebab parents Cik Yus kedua-duanya berasal dari Kedah. Memang mudah la. Kami semua nak atur kampung mana yang nak balik dulu lagipun jarak kampung sebalah ayah dan sebelah mama cuma amik masa dalam 20 minit sahaja. Sebab tulah family Cik Yus nik takder nak masam-masam muka atau gaduh-gaduh bila tiba waktu raya. Moral of the story jangan carik orang jauh-jauh sebab nanti bergadoh laki bini tapi apa pun jodoh di tangan Tuhan kan? heheheh (Tudiia...dia carot Kak Merr dan En. Khafii kan?? Yala nyah....jodoh di tangan Tuhan)


Apa beza beraya di kampung dan bandar?

Beraya kat kampung atau bandar memang ada perbezaannya. Boleh dikatakan banyak sangat perbezaan yang kita boleh nampak antaranya suasana kat kampung dengan kat bandar. Kat kampung kalau pagi-pagi kita tengok budak-budak datang bertandang makan kuih and mintak duit raya kalay kat bandar silap-silap nak carik budak sorang pun takdak. Kalau ada pun pakat dok mengadap Playstation sebab depa nak beraya pun tak semangat dengan suasana yang sunyi dan lengang sampai boleh tidok tepi jalan. HAHAH

Seronok tak beraya bila dah dewasa?
Dah dewasa ni keseronokan memang berlebih-lebih la bila datangnya raya. Yela, mana taknya time tu la nak melaram sakan. Nak berkumpul dengan member-member, nak buat rumah terbuka, nak gi rumah terbuka. Pendek kata, ada jer aktiviti raya bila dah dewasa ni. Tak macam zaman budak budak dulu asal datang je raya aktiviti rasmi tak len tak bukan operasi kutip duit raya sampai matahari terbenam. Tu masa kecik la masa dewasa ni pulak, yang tak syioknya, dah tak buleh nak kutip duit raya malah kena hulur lagi kat budak-budak yang ada tapi apa pun dah masuk costing perbelanjaan dari raya dah duit untuk bagi kat budak-budak.

MELETOPS NYAH!  BERASAPP,.....main mercun atau Cik Yus terlampau HOTNESS!!
Persiapan hari raya u olls macam mana? Meletops? Sederhana?
sbagai org bujang persiapan raya cikyus mmg agak mlmpau maklumlah xder komitmen so dr A-Z smuanya bli baru n bertukar every year.kira berbelanja sakan la tiap2 tahun.masa bujang ni la nak memanfaatkan ia dengan sebaik mgkin sbb bila dah ada fmly nnti sure kna fkir tntg klurga n umhtngga plak kan.apa pn walaupn raya just sthn skali jew jgn la berbelanja sampi mkn mgi dgn serdak kuih raya plak lps raya haha.

Kepala pala senget nyah......keless.... manja gitu.
Family u olls mesti ada tradisi raya yang u olls suka. So boleh cerita sikit? Mengapa ada tradisi itu?
mgkin stiap org ada tradisi keluarga msing2 yg tersendri so mcm 2 jgk ngn cikyus.selalunya family org len akan berkumpul pd pg raya kan??tp bg family cikyus kami akan berkumpul beramai2 masa mlm raya.time 2 kami smua dh smbut scara meriah dah kami mkan ketupat,rendang,kuih raya dan yg paling best slalu kami akan adakan bbg pada malam raya tu.masa 2 umah kami mmg meriah sgt dh.mmg dr dulu lg smpi skrg ni lah aktiviti kami adik beradik bersama sanak saudara bila tiba malam raya.bukan apa selalunya kalu pagi raya ni kami xberkesempatan nak berkumpul mcmni lama2 mana xnya pg2 nak g smyang raya lg then jap g org dtg bertandang pas 2 ada yg nak balik umh mertua masing2 plak bg yg dah berkahwin jd masa utk kami semua bersama agak limited la sbb 2 kami memilih utk berkumpul sepuasya pd mlm raya...


So u olls semua,  bersempena dengan mood-mood Aidilfitri ini marilah kita semua merapatkan silaturahim dan berkenalan dengan Cik Yus.  :) She is not kekwat u olls.  Untuk kumbang-kumbang jantan yang sudi nak ngurat dia jugak,  Kak Merr menunjukkan lampu ijau untuk u olls semua.

Ucapan Hari Raya Aidilfitri untuk semua pembaca Belog Jumie Samsudin :
U olls,  terimalah kad raya hasil sentuhan seni Cik Yus sendiri ok.  Kelessss nak ayam...siap lukih lukih lagi.  Khas untuk u olls semua ok.  :)

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...