21.9.10

Review MTV Award 2010 by Jumie Samsudin

Keless.....teruja akak hendak membuat review ini. Seperti tahun-tahun yang lepas akak suka menengok rancangan ini.  Selain Anugerah Juara Lagu kat Melesia ini,  rancangan Anugerah yang akak suka tengok adalah Video Music Award sebab akak suka tengok artist-artist Hollywood yang tingtong itu!  Dahla tingtong tapi depa sangat creative dan sangat terbuka dalam menyuarakan idea mereka u olls.  Kat Melesia tak buleh buat cam tu nyah! 

Baiklah,  marilah kita menengok dan membaca review yang akak telah tulih ini.  Gambar semua akak amik dari MTV official website


Host Yang Tak Best
Akak tak suka host tahun ini,  nama dia Chelsea Handler.  Dia cam tua dan cakap banyak yang bodo-bodo sikit.  Memang la seorang pelawak kena cakap benda yang JAHAT dan KEJI,  tapi I olls tak tau pasai pa dia buat lawak macam tak berapa nak jadi sangat.  Akak lagi suka Aziz Ansari jadi pengacara untuk MTV Movie Awards.  Dia memang super lawak.  Dahla muka macam Bangla. 
Inilah Chealsea Handler itu,  over pompuan ni!!



Fashion Artist Depa Yang Akak Tak Soka dan Soka Sangat!

Sapa tak kenal pompuan agam ini!! Yess....dia la pompuan agam yang memeriahkan GLEE u olls.  Akak terkejut tengok masa dia appear kat show VMA ni dress up macam ini.  Memang berani mati nyah untuk perempuan berbentuk agam seperti ini.  Apa pun akak sangat bangga untuk beliau!
Akak bagi 10 Bintang kat dia!!








Kelessssss akak Ciara kita ini.  Tahun lepas akak mencerca dia sebab dressing dia yang hawuuuus itu.  Ala-ala pompuan penggali kubur u olls.  Tapi tahun ini akak amat menyukai dress dan kasot beliau itu.
Akak bagi 8 Bintang u olls!
Akak rasa pompuan ini patut dipuji,  dah la suara sedap gila dan dress couture dia dari Givenchy ini kelihatan sungguh keles dan eligenz.  Akak suka.
So,  akak bagi u olls 7 bintang.
U olls tau tak sapa dia ni?  Dia la penyanyi lagu "Uuuuu...aree...the only exception....youuu areeee"  akak suka lagu itu.  Akak suka dressap perempuan ini.  Menunjukkan dia minah rockers yang sungguh stylo.  Love the hair!
Akak bagi u olls 7 bintang!

Sapa tak kenal perempuan tingtong separuh masak itu.  Akak tak berapa suak sangat dress ini,  sebab dia ni propa la.  Suka nak buat cam dia gempak and happening sangat.  Tapi dia biasa jer.  Sorry to alls Keti Peri fans out there. 
Akak bagi dia 4 Bintang saja!

Ini satu lagi perempuan tingtong yang akak tak berapa nak suka.  Masa dia jadi presenter kat atas stage VMA pun macam mengada-ngada.  Dia duk baca skrip macam dia la perempuan paling cool kat Emerika tu.  Fashion dia bagi akak "TRIED TOO HARD" okay!
Akak bagi 4 bintang saja.
U olls kenal tak siapa ni?  Harusssss...inilah Justin Bieber,  my crush untuk tahun 2010. Akak suka penampilan budak ini.  Sangat clean dan sesuai dengan usia dia. Terbakak la En. Khafi ketka membaca artikel akak ini nanti.  To En.  Khafi  :  Sorry nyah,  walaupun aku kapel dengan hang,  aku tetap suka kat Justin Bieber.  Hang tak buleh buat rambut cam ni!! 
Of COZ lah akak bagi dia 10 bintang.
Tema Hitam
I have to admit tahun ini VMA punya fashion macam tak berseri sangat dan tak gempak sangat u olls macam tahun-tahun lepas.  Maybe because its the begining of musim luruh,  so they olls semua pilih colour pun cam nak suram-suram jers.  U olls kalau perasan,  warna kegemaran they olls semua is colour HITAM.  Especially the guys,  boleh kata 60% semua dress up warna hitam.

Abang Akon pun pakai hitam. 
Jesen Deruloo....(buat suara kecik and ketak-ketak) pun pakai hitam.
Justin Timberlake,  ex BF Haleesa Mustapha pun pakai hitam.
Usher pun pakai itam!!
Tapi ada orang pakai lagi itam dari ni....
.
.
.
.
.
.
.
NENJIAAAAAAAAAAAAAAAAAA.....
Will I Am pakai hitam semua teruih.  Minyak itam kereta sapa la abih dia sapu kat muka dia!  Mangkak la deni. 


Make up yang akak suka dan tak suka!!

Make up yang akak tak suka..
Ke$ha make up macam tak make up ja.  Maybe dia memang nak style cam ni kot.  Tapi dah memang akak tak suka kat dia,  so dia buat apa pun akak tak suka.  PUAIH ATI???
Rosario Dawson ni heroin masa cita Men In Black II,  dia jadi presenter.  U olls pasan tak fondesyen dia tak kena.  Muka dan legak.  :)

Make up yang akak suka!!
Of coz,  Lady Gaga look masa mula mula dia sampai Red Carpet.  Memang make up ini sangat meletops.
Akak soka budak ini.  Akak kalau masih jantan,  akak rasa akak akan carik awek muka cam ni.  Baju dia memang keles, dan mekap dia sangat sesuai dengan baju dia.  Haruslah akak ke MAC dan carik eye shadow untuk colour cam nih pasni!
Makcik tomboi ini sungguh cantek malam itu.  Akak suka make up dia.  Simple.
Dan ini lah make up yang paling akak suka untuk event VMA 2010!!  Make up untuk Taylor Swift masa dia nyanyi lagu baru dia.  Dia make up mata deep gold and warmth oranges / brown.  Pastu lips dia merah menyala u olls.  Akak akan study make up ini jugak.  Akak teringin nak mekap muka akak sendiri macam ini masa akak menikah nanti.


LADY GAGA - Wanita paling meletops pada VMA 2010!!
Perempuan ini adalah wanita yang membuatkan VMA 2010 MENJADI ok.  Harap yang lain macam takder gempak pun.  Tapi sayang dia tak nyanyi malam itu.  Akak agak kecewa.  Dah la Beyonce,  Alicia Keys dan sepupu -sepupu akak yang lain takder u olls.  Haruslah akak menjadi kecewa.  Akak rasa they olls semua tu macam amik cuti raya lebih kot.

Anyway,  meh sini akak tunjuk kat korang semua tiga baju Lady Gaga yang meletops,  pelik,  gila u olls!  Sangat GAGA!

Masa dia mula-mula sampai dia pakai dress dari Alexander McQueen yang baru jer meninggal tu.  Dia pay tirbute kat beliau sebab McQueen banyak buat baju untuk video clip dia.  Keless...tengok la dress ini.  Sangat classy ok.  Pastu Lady Gaga meniba dengan beberapa orang askar yang lengkap beruniform.  YES!! Memang betui-betui punya askar ok.  Depa eskot Kak Gaga masok Red Carpet.
Kasut Kak Gaga yang meletopsss!  Sampai bertetet-tetet dia nasik stage nak amik adiah.  Akak tak tau la,  ulak sawa mana la mampoih depa amik buat kasot ini.  Tapi Kak Gaga penah buat statement tak mau pakai baju yang dibuat dari bulu binatang,  so kulit snake boleh pulak? Cam tu?  Nanti akak nak call Lady Gaga ni......nak caras dia sat.
Second outfit dia pakai masa amik adiah adalah sebuah gaun hitam yang besak gila dari Georgio Armani.  Memang meletops baju ini.  Dia nak bangun amik adiah pun jadi lambat.  Dia siap mintak mahap kat semua para tetamu.
Dan baju terakhir dari Lady Gaga adalah dress yang paling pelik akak penah tengok iaitu baju yang diperbuat daripada daging.  Daging betui ok!!  Yess...daging betui.  Pencipta baju ini ialah Franc Fernandez.  U olls kalau nak tau lebih lanjut tentang baju ini,  sila baca kat sini  :  All You Want To Know About Lady Gaga Meat Dress

DAGING U OLLS!
Kasut daging u olls.  Keless.........
Lady Gaga kata baju ini bau wangi,  bau macam maneh-maneh sikit.  Tak tau la gila oiii.  Tapi sapa yang baru kena pukul dengan hasben ke,  baru jatuh tangga ke,  kena pukul dengan bonzer clubs ke,  badan banyak lebam-lebam,  haa.....pakai la baju mcam ni u olls.  Boh daging kat kulit u olls satu badan.  Baru lah rasa macam sejukkk jer!!

2 comments:

  1. apa2 pon aku suka part selina gomez..
    awek aku tu jumie :p

    baju daging lady gaga pon menarik n pelik..
    itu org gila yg kreatif..huhu




    http://malaysia.youthsays.com/zoolkarnain/celcomraya

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...