7.10.10

Dear Kak Merr : Jangan Perli Saya Gemok

Salam kak merr, 

Nak mintak sedikit nasihat dan tips untuk menghadapi orang orang yang suka perli gadis berbadan besar. Oke, hani gemok, big size. Masalah hani is bile hani pegy bergaul  with friends, especially yg baru kenal , and baru nak lepak2 sekali, then dorang tend to perli2 gemok lah itu ini lah :(
tension lah dan sakit hati. Sometimes, sampai menangis lah.
Macam mana nak menghadapi?

Love
Hunny

Dear Hunny,

Sapa yang duk perli hang gemok itu?? Sapaaaa?? Sapaa??  Mai sini akak nak tengok muka dia sat.  Awat perfek sangat kah muka hang itu nak panggil u olls gemok.  U olls!  Dont be jatuh-jatuh just because u are the gemok.  This is not the 90's ok.  Sekarang ini era millenium,  Lady Gaga pakai baju daging pun orang sembah ratu ok. 

Akak faham perasaan hang itu.  Akak pun AGAM jugak.  Tambah sekarang ini,  akak lebih agam berbanding zaman kegemilangan Kak Janz.  But i dont care,  as long as akak masih boleh baju untuk size body akak,  so akak tak berapa nak risau sangat. 

POSE + DRESSING + ENGGEL NAK AMIK GAMBAK TANG MANA ....PENTING UNTUK MENDAPATKAN SUSOK TUBUH YANG LEBIH KURUIH!!  Haa...tengok pikcer ni!! Propaa nyahh!!!
Makhluk Tuhan yang bergelar maknusia ini walau apa pun terjadi depa akan buat sehabis baik untuk buat kita rasa down dan buat kita rasa tak happy dengan apa yang kita ada.  Semenaknya ~~ DEPA DENGKI kat kita nyah!!

So,  akak okay kalau u olls nak perli-perli akak kata akak gemok.  U olls boleh lagi paggil akak GAJAH GAJAH dan sebagainya.  Tapi u olls,  ada batasnya!

Hang tau tak?  Akak memang dikenali sebagai PANAS BARAN.  Ada aku kesah?  Selagi aku rasa aku betul,  aku buat.  Yang penting aku tak kacau orang, dan bukan tiba tiba boleh PANAS BARAN.  Kalau takdak kentot,  takkan la boleh berbau? 

Satu hari,  kawan akak ini dia mengamik gamak perut akak yang berlapis dan send email kat akak dengan tajuk email "Teka teki teka tekok,  teka ni apa?"  Bila bukak attachment...NENJIAA........GAMAK PEROT AKAK U OLLS!  SIYEEEE!! ITU PERUT AKU!  Terus sepantas kilat,  akak pi kat dia dan tumbuk kat tengah-tengah dada dia yang tempat Otromen boh lampu itu.  Geffren dia terkejut apabila terdengar "DESHUMMM" yang kuat macam dalam filem Tamil.  Dan sejak itu,  kawan akak itu tak berani teased rupa perut akak lagi.


Dan baru-baru ini,  anak menakan akak sendiri telah mengambil gambar akak yang tengah nyenyak tidor di atas sofa.  Yelah u olls,  penat dari pagi membuat persiapan berhari raya.  Pergi hantar En.  Khafi naik bas balik kampung,  pergi ofis sebentar,  pastu pergi market bersama emak akak,  buat ketupat lantas akak pun tidur di atas sofa pabila menjelang petang. 

Lantas anak menakan akak yang kurang matang ini telah mengambil gambar akak dan meletakkan di laman FACEBOOK.  Dan dia tagged nama akak dan sekelian sepupu sepapat akak di Ipoh,  KL dan Italy. 

Dan apabila akak bangun,  they olls semua gelak-gelak kat akak. 

KO INGAT AKU BOLEH KE DIGELAKKAN MACAM ITU!!  HANG TAU AKU SAPA? 


Sapa ada tengok gambar itu?  Sapa sempat tengok gambar itu?  Sila angkat tangan?  Gambar itu diupload pada petang raya.  Caption gambar itu ialah  "GAJAH PENAT TENGAH TIDOR"

Akak suruh anak menakan akak yang kurang matang itu untuk removed the picture from Facebook accountnya dan akak amik beg akak dan beg mekap akak,  dan akak keluar dari rumah akak sendiri.  So,  sebab itu akak tidak mempunyai ALBUM HARI RAYA 2010 sebab lepas seminggu hari raya baru akak balik rumah sendiri.  Akak tau u olls rasa akak bodoh dan kepala angin,  tapi akak tak suka duduk dalam kelompok yang TAK TAU NAK HORMAT orang lain.  Sebab akak punya prinsip,  akak takkan kacau u olls selagi u olls tak kacau akak.


NAK PERLI BOLEH....tapi please ada limit ok.  So dalam kes u olls itu,  akak rasa hang tak pernah nak halang atau bagi warning kat kawan-kawan u olls kan?  U ols pun sama-sama gelak dengan depa buat macam u olls pun cool sangat kan?  Takder maknannya nyahh! 

Sekali lagi they olls dok perli-perli u olls time-time baru nak lepak ni kan?  KO BANGUN AND BLAHHH!!  Buat tak tau nyah.  BUAT DIVA!!! U deserve it.  U olls tak salah ok.  Orang- orang ni semua,  they olls memang sendiri yang mulakan semua ni.  Pastu they olls buat macam kita ni yang punca segala benda haram yang berlaku. 

Sekian saja Hunny.  Akak tak suruh hang jadi kepala angin macam akak ini.  Tapi u olls kena ingat,  u olls bukan bahan ejekan ok,  u olls kena jaga dan maintain kehormatan diri u olls itu sendiri.  Semua orang boleh stop EJEK u olls bila u olls betui-betui MINTAK they olls berhenti perli u olls. 

Akak dan baju raya akak.  Selepas masok 24 Syawal baru akak memakainya. Sedih sedih la jugak...tapi ADA AKU KESAH?
Walaupun gemok,  tapi kalau hang jaga penampilan dan selalu kemas.  Orang pun suka nak dekati.  Tapi yang molot-molot puaka tu....................CAROT lah sekali atau dua sampai dia rasa malu nak dok Melesia ok. 

Love

Kak Merr

9 comments:

  1. Tu la kadang2 tu org xrespect kite sapa, lebih2 lg bdk2 muda skrg..ingat nak seronok jer...sy pernah kena, tp dlm situation yg laen la...dan yg tukang kenakan ni org tua..terbalik pulak da..hehehe...

    ReplyDelete
  2. Cayalah Jumie! Good advice. Btoi2, sound fire skit kat orang yang dok perli2 tu. Baru depa takut. Jangan biarkan diri diperkotak katikkan.

    Gemuk tak semestinya tak cantik. Yang penting, baik budi pekerti. Kalau kurus, tapi busuk hati macam celaka pun tak guna jugak.

    ReplyDelete
  3. aku kena lagi best dowh...

    orang yang dah gemuk sendiri tak sedar diri perli aku gemuk...

    entah apape btol...

    ReplyDelete
  4. kak merr :) thank you. ni hunny ni.
    i'll take your advice :) thank you !

    ReplyDelete
  5. cantekkk..aku pon hadapi situasi yg sama. ingt 1 ja Tuhan xnilai kita dgn saiz, warna, dan kcntikan! tp hati2 kamu yg akan mnentukan tempat kamu kt sana nti...

    ReplyDelete
  6. tapi akak tak suka duduk dalam kelompok yang TAK TAU NAK HORMAT orang lain. Sebab akak punya prinsip, akak takkan kacau u olls selagi u olls tak kacau akak.<<--sgts setuju dgn statement jumie nih..ttp ada gak spesis manusia yg xpham bhsa tak sedaq diri tak tau cara nk hormat org lain..

    ReplyDelete
  7. terbaik statement kak jumie...

    prnah kwn sy perli2 sy gemok tp sy fire blik..
    sy kata "AKU GEMOK PASAL MAK AKU PNDAI MSAK BG MKN KT AKU...TP HG KURUS KERING...."

    trus dia x mau tegur sy konon trasa hati padahal sape yg start perli2 dulu...x paham haku...hadoiii

    ReplyDelete
  8. terbaikkkk di alam semesta... ^_^

    ReplyDelete
  9. Gemuk ka kuruih ka anugerah ALLAH. Janji hati bersih suci murni bukan bentuk fizikal,hat kuruih2 tu rsa diva ka suka hati bole perli2 org. Kita tk tau yg duk suka perli2 org gemok tu nnti dpt bini/laki/anak gemok baru dpa rsa nnti... Terbaik sis jumie!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...