4.10.10

Gajet Make Up JS : Avène Thermal Spring Water

Heloo u olls semua.  Hari ini akak nak share satu gajet kecantikan yang perlu dimiliki oleh semua perempuan kat Melesia ini.  Keles.....Ianya dinamakan Avène Thermal Spring Water.  Akak diintro pakai benda ini oleh mak ayam ku,  Zarina Abdul Rahman.  Dia kata pakai la untuk pengantin before make up,  during make up and after make up,  bagus untuk bagi make up tahan lama dan untuk pengantin yang kulit kering sebab kurang tidur dan sebagainya so boleh spray benda ni kat muka pengantin during make up to keep the skin moist. 

Banyak kegunaannya,  bukan saja untuk skin malah untuk rambut juga.  Beli la yang kecik and boh kat dalam beg duit u olls itu.  Bila rasa panaih durjana,  semprotkanlah ia ke muka u olls.  Dan untuk kita yang duk mekap -mekap orang ini,  THIS IS VERY USEFUL!  Boleh spray kat muka dan juga kat berus solek atau apa-apa saja yang perlukan lembapan.

So mari kita berkenalan dengan Avène Thermal Spring Water.



Apakah itu Avène Thermal Spring Water? (Akak Google Translate sejibik sejibik!!)
Komposisi unik menenangkan dan melembutkan kulit dan mengembalikan keseimbangan alami kulit.
Terbukti secara klinikal dengan lebih daripada 300 kajian untuk menenangkan dan melembutkan kulit. Digunakan sejak 1743 di Pusat Hydrotherapy untuk merawat keadaan dermatologis serius seperti dermatitis atopik, psoriasis dan eksim.


Apakah kegunaannya?

Dermatological care:

  • Post surgery 
  • Post procedure 
  • Redness-prone skin / inflammation 
  • Keratosis-prone, scaly skin
  • Eczema / atopic dermatitis
  • Allergic reactions / sensitive skin / irritation 
  • Burning / stinging / itching / tingling

Daily care:

  • After cleansing
  • After shaving/after waxing 
  • After exercise 
  • During travel 
  • Sunburn, burns
  • Diaper rash 
  • To set makeup




Apakah kelebihan apabila memakainya? 
  • Calms, soothes and softens 
  • Rich in silicate and trace elements
  • Low salt mineral content does not dry out the skin
  • pH 7.5 – perfect balance of anions and cations 
  • Bottled directly from the source – bacteriologically pure
  • Preservative-free
  • Hypoallergenic and non-comedogenic
Kulit jenis apa buleh pakai?
All skin type

Macam mana nak pakai?
Spray ke kulit dalam kabut halus.
Biarkan selama 2 hingga 3 minit, lalu tepuk lembut kering. Semprotkan pada sesering mungkin.

Kat mana nak beli?
Mana-mana kedai alat solek atau farmasi yang berdekatan. (Akak beli kat SASA atau Guardian)

Berapa ringgo?
RM79 (300ml)

RM39 (150ml)
RM19 (50ml)
Package buy 2 free 1 untuk yang 50ml only RM38

Info ini diambil dari :  http://www.aveneusa.com/?id=277

Pasai pa I olls suka sangat  Avène Thermal Spring Water nih?
Muka I olls sangat sensitif dan suka nek jirawat kecik-kecik.  Dulu memang banyak jirawat,  so bila dah woman ni,  jirawat dah kurang sikit.  Tapi bekas-bekas adalah banyak u olls can see.  So bila kita bekerja di dalam cuaca panas seperti akak yang terpaksa pergi majlis-majlis di bawah cahaya matahari kan?  So kulit mulai menjadi merah seperti udang u olls.  Sebab panas kan?  So akak semprotkan saja benda ini.  Dan wallla...muka pun rasa macam sejuk sikit la.

Akak suka pakai benda ini dan gantikan toner untuk kecikkan pores.  Kalau ada jirawat pecah,  u olls bersihkan dan kemudian semprotkan.  Insya Allah,  bekas jirawat pecah itu cepat heals dan mengecik lobangnya.

Untuk client make up yang kulit super duper duper duper kering...this is the best semprotan u olls.  Boleh semprotkan sebelum make up,  masa mekap dan selepas make up.  Keles.......

U ollls semua.  Terimalah muka akak yang sentiasa disemprot oleh Avène Thermal Spring Water.
No edit edit ye nyahhhh!  Its all me.
U olls.  Sekian sahaja.  I hope u olls semua segera dapatkan Avène Thermal Spring Water u olls.  Dan one more thing before i olls stop here. 

Tau tak semprot tu apa??

Semprot tu spray la u ollls! 

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...