12.10.10

Sembah Ratu kat Michelle Phan

U olls tau kan kalau akak bagi statement sembah ratuuuuuuuuuu...mesti sebab akak betui-betui respek kat seseorang itu?  Yes,  akak sangat respek kat budak perempuan yang berusia 23 tahun ini.  Dilahirkan pada 11 April 1987 kat USA,  pompuan berdarah Vietnam ini sekarang adalah video spokesperson for Lancome!  Hang ada?

Cantek pompuan ni.  Macam pompuan - pompuan kat Melesia.  Ropanya orang Vietnam u olls.
Kesahnya,  budak perempuan ini start membuat video tips-tips make up dan kecantikan dan letak kat Youtube sejak tahun 2006 nyah! And then masok tahun 2010,  dia terus mendapat gelaran "the No. 1 YouTube beauty stylist."

Meletopsss!!

Pada suatu hari yang dingin,  akak bangun dikala Subuh dan sementara menunggu Subuh akak pun mengangakan didepan PC mentengok Youtube nyah.  Pastu akak macam biasa pun mengSEARCH - Make Up.  And terus kuar banyak lah bidio-bidio make up.  Tapi yang akak boleh tertengok pompuan ini adalah sebab dia tunjuk cara make up - LADY GAGA LARGE EYES!  Meletopss nyahhhhhhhhhhhhhh!  Memang mudah dan senang cara dia ajar. 

Dia make up ala-ala Lady Gaga dalam Bad Romance u olls!  Akak suka.....
Dia dah create banyakkkkkkkkkk video nyah!  Bukan saja untuk ajar make up,  malah cara nak cuci mekap,  cara nak bagi kerinting rambut,  cara nak buat scrub sendiri,  dan macam-macam lagi!  Akak tengok dia ni mula-mula macam poyo la jugak kan?  Ala...muka budak-budak pompuan control cumels ni depan video.  Memang akak takboleh pandang selalunya....akak kan suka aksi-aksi bengis cam Kak Kimor dan Kak Beyons!! 

Tapi lama-lama akak tengok vidio dia akak rasa dia ni memang BRILIANT.  Cara dia ajar tu very informative.  Sebijik-bijik tips dan nota penting dia bagi.  Bagi akak,  bukan je pompuan-pompuan biasa,  tapi profesyenel mekap aritst kalau tingok video dia pun dapat belajar banyak tips ok! 

Akak tengok video dia mekap ni,  terus semangat macam nak mekap orang time-time tu jugak!!  Akak suka betui pompuan ini.  Ada satu tips dia guna berus gigi untuk scrub muka.  Keless nyah!  Akak buat...and akak suka sangatttttt!!  So pompuan ini memang best sebab dia sangat practical.  Tak semestinya kena pakai banyak duit untuk mengcantek,  tapi dia guna barang dari product semahal-mahal La Mer kepadalah minyak zaitun yang u olls boleh beli kat Tesco.

So u olls semua memang haruslah bukak youtube dia dan belajar.  Malah cara dia cakap pun lembut,  perlahan-lahan and u olls senang faham.  And kualiti video dia pun bersih and cantek.  Okayla......

Proses rakaman di rumah.  Keles....
U olls tau tak?  Sebab Youtubenya ini,  dia mendapat pengiktirafan dari nama -nama besar dalam dunia fesyen u olls!  Paling meletops dia dijemput untuk jadi make up artist untuk Michael Kors.  Kau tau sapa Michael Kors nyah??? Haruslah dia kawan baik Heidi Klum,  mak ayam ku itu.  One of the judges dalam Project Runaway.

Micheal Kors bersama Kak Heidi
So,  itu je la akak nak citer pasai Michelle Phan.  Sebelum beransur pergi marilah kita SEMBAH RATU kat Michelle Phan sekali lagi sebab kegigihan berkongsi rahsia kecantikan u olls kepada semua POMPUAN POMPUAN di dunia yang fana ini.


Sekian dulu,  terimalah gambar pose tetek dari Michelle Phan. Hang boleh buat camnih??


Like she always said at the end of her video - GOOD LUCK.  :)

5 comments:

  1. she's my fav make up tutor in youtube too :D

    psstt kak jumie tau dak? ado so called ex mak andam blogger nih yg dok tiru make up tutorial dia nih kt blog tp xbg kredit langsung kt michelle.
    sebijik tiru yg make up utk org pakai speck tuh (vahhh matik la gossip!)

    ReplyDelete
  2. Cik Chealsea...kelesss nyah! Laki akak suka team tu jugak.

    Yekee...akak malas dan memang tak tengok pon pompuan-pompuan len dalam youtube tu. Dok ajar make up biasa ja...cakap berterabor. bising jer tengok video dorang.

    ReplyDelete
  3. uiii.. gmbr last tu plg hott tuu.. heheee.. thank info kak. bleh g terjah bosan2 kang ;)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...