9.11.10

Dari Lensa Kak Berry : Dari Julai sampai October 2010

Aiiiyooo u ollssssssssss!  Nenjiaaaaaaaaaa punya duk nganga cerita macam-macam benda.  Kami terlupa nak cerita pasai Dari Lensa Kak Berry iaitu himpunan gambar-gambar dari henfon kami iaitu Kak Berry.  Hope u olls suka ada 60 lebih gambar.  :)


Suatu hari tengah buat kerja,  ada orang bagi cokelat ni.  Letak atas I olls punya file.  Rezeki u olls.


Sessi bergambar dengan semua pelajar under graduate Sains Kemasyarakatan yang mendapat Anugerah Sijil Dekan Semester I,  Sidang Akademik 2010/2011

U olls...akak dapat skrin PC baru.  Meletopss..besar.  :)

Inilah keindahan permandangan puncak Gunung Kinabalu yang i olls dapat capture ketika melancong ke Sabah pada awal bulan 8 yang lalu.


Sayangnya masa i olls stop kat Taman Negara Kinabalu hujan turun dengan lebatnya.  We olls tak dapat nak jalan-jalan untuk melihat keindahan. 


We olls makan kat seafood restaurant bernama Gayang.  Siries tak sedap langsung.  Tapi restaurant macam gempak u olls.  Kat kuala sungai.  View pun melepsss.  Tapi makan hampeh.........semua tawarr!  Memang makan tak lawan di Penang la.


Jangan terkejut ok.  Kat Sabah,  pukul 6.30am cerah macam pukul 8.30 pagi ok!! Akak terkejut bangun tidor cerah macam ini.


Muka akak macam ikan tak?  Bulat kan?  Macam dalam akuariyum.



Akak feeling-feeling working momma sambil mendukung Baby Arron,  anak kawan i olls iaitu Nana Zulkifli.  :)  Syioook la Baby Arron tidok ataih tilam Vono!!


Di penghujung musim durian kat Penang,  u can see the durian semakin besak macam pelik-pelik sikit and tangkai buah dia makin tebai dan besak.  Haa...tu sains mengenal durian ok.


Pengantin anak mami Kampung Dodol Penang yang akak mekapkan untuk majlis nikahnya. 


Hantaran ini semua adalah akak buat sempena majlis merisik kawan baik akak iaitu Aishah Aljuned dengan boifrennya Edros. 


Macam celaka deni tunggu bas!  Siap angkat kaki letak atas tempat orang duduk kat bus stop.  Ada lagi ka orang macam ni kat zaman 2010 ni?


Jerawat terbesak di dunia!!!!!  Serrrrrrrrrrrrrrrrrrr...sakit gilaaa jerawat ni.


Ini office baru i olls kat bangunan lama i olls dulu iaitu C06.  Actually ni office lama yang baru direnovate.  :)  Happy sangat.


Jangan buat aksi ini kat rumah!!  Bekas ahli sarkis saja boleh membuat.


Masa pusing-pusing tengok baju raya dengan En.  Khafi,  kami telah menjumpa dengan T Sart ini.  Kami macam nak beli.  Tapi rasanya macam tak cukup saiz.  Kalau tak memang kami nak beli.


Inilah yang berlaku kalau kita bagi boifren kita men dengan kita punya cekak haute couture kita.


Kambing ada Facebook?  Alaa.....Suvvi pun ada!


Anak menakan I olls iaitu Daniel adalah peminat no 1 kueh raya akak.  Dia la yang memakan semua kueh kacang yang dibakar pada dulang pertama.  Dahsyat budak pendek ni.


Membuat kueh raya bersama En.  Khafi.  Cewah.............:)  Best sangat time ni.


Teka brother ni duk bawak apa?  Haaaaaaaaaaaaaaa!  Masa ni petang raya.  Akak duk tunggu mak akak kat dalam kereta ketika ke pasar.  Pastu brother ni meniba dengan memapah daging lembu yang horror besak gilaaaaaaaa!


Petang raya,  anak menakan akak iaitu Umar mogok ingin memakan nasik dengan sendiri.  Oleh itu,  maknya telah mensuruh dia duduk di pintu dapur seperti ini dan tunggu sampai nasik masak.  Dia boleh makan kat pintu saja sebab nanti kalau tumpah-tumpah senang nak bersihkan.  Kelasik!!


Cahaya pagi yang menyinari jambaktan Pulau Pinang.


Meletopss anak anak ayam akak memasok paper Metro katanya untuk promo kempen satu Melesia.  Melepss Firdaus.


Sumbang raya yang menyirapkan cuping telinga.  Akak beli kat Avon.  Cantek. 



Akak dan Asmaa dengan uniform oren. 


Inilah yang berlaku kat Penang okay?  Bawak motor.  Selooo nak mampuih tapi duk tengah-tengah.  Memang aksi berani mati. 


Bakul berisi apel merah.  Akak gubah untuk kawan akak.  Cumels tak?  Macam bakul ahli sihir Snow White kan?


Bila akak nak memblogging,  Suvvi suka dengki kat akak.  Dia duk depan skrin teruih.


Akak dan seluak Kim Kardash.  Meleepsss.  U olls jangan perli ok.  Kaki akak bukan kecik kat bawah.  Tapi memang ilusi optik sebab akak amik gambar secara menyenteng.  Shadap u Schaaaaaaaaaaaaa!!!


Lama tak makan kek batik.  Dapat rasa makan kek batik masa berhari raya di rumah Yon.  Akak suka kek batik ini dan jugak bapak Yon yang peramah. 


Akak dan kawan bek akak iaitu Nurul Ain Ismail yang telah mentunangkan diri.  Cayalah Ain.  Aku tau ang gatai dari aku.  Tengok hang tunang dulu!!


Budak hemsem ini sedang mengurat akak sambil menarik-narik berus mekap akak? 

Inilah mak dan bapak kepada budak hemsem yang nak mengurat akak dalam gambar di atas.  Patutlah anak depa comel...depa pun hemsem dan lawa.  :)


Suvvi buat buat macam migren.  Serrrrrrrrrrrrrr!


Hamper yang akak dapat sempena raya.  Thanks kawan-kawan.  :)



Percubaan pertama memasak kurma ayam untuk En.  Khafi.  :)


Beg make up yang boleh terbang.  Thanks En.  Khafi.


Walaupun kontot,  tapi akak tetap simpan.  Penyeriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!


Pelangi yang cantek ketika nak mai kerja.


Akak potong rambut.  HAHAHAHAH.  En.  Khafi punya la pereng sebab akak tak bagitau dia yang akak nak potong.  Tiba-tiba masa dating "TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!"  akak jerit kat dia.  Maka berlakulah sedikit drama hindustan.


Gambar pose gatai-gatai.  :)  Cantek tak motiara tu?  Beli kat Sabah nyah!



Tak tau la sapa budak ni.  Tiba-tiba mencapap kat dalam Kak Berry akak.  Shot sendiri nyah.  Boleh???


Aksi di office  "Hello sapa ni?  Nak makan apa?"  Tiba-tiba order makan pulak.  HAHAHA



Ikan ini bukanlah sedang berjimak atau sedang kona baring,  tapi ikan-ikan ini adalah kembak dan badan depa bertangkot.  Memang kesian tengok ikan ini. 



Sapa nak T SART???HAHAHAHAHAHAHHA



Bukuss nyah! Bukusssssss!!



Seperti biasa,  bila ada saja promo Sushi RM2 akak pasti akan menyerbu.  Yehhaa...akak memang suka makan sushi.



Akak dan En.  Khafi makan kat Kenny Rogers.  Pastu waitress tu mai amik order dan kata "Hai Kak Jumie"  Aiyooo....akak terus feeling-feeling artist sat.  :) Thanks u olls sebab kenai akak.



Inilah onar yang dibuat oleh seorang rakan sepejabat yang sungguh celaka.  Dia pi koshtep botol air akak.  Yang akak pun tonggang la awat ayak apa pun tak keluak.  Haram jadah betui.


There's a reason why a heart breaks. It breaks because it needs to be put back together by the right person. You mended my heart, Mr.Kamarulhafiz. Thank you so much. Sorry akak berjiwang jiwang dikala pagi.


One of my work last month.  Pengantin ini telah mengambil pakej dengan THO Red Gincu.  Meleppss tak akak mekap dia?

U olls! Katanya akak and Baby Chin nak pi tengok wayang kat Gurney sekali kereta akak mampuih teruih sebab beteri kong! Jadi akak dan Baby Chin hanya menyaksikan wayang bertajuk "Beteri" lakonan akak, Baby Chin, Kak Baby, pomen kereta dan budak2 tusyen. Kisah yang sungguh trajis. Baby Chin dua kali nanges sebab feeling hayati watak! Keleeeess......



Kasot-kasot tuah. :) Sebabnya masa tengah beli kasot-kasot ni tiba-tiba jumpa sorang client, tanya free tak tarikh ---- and terus book I olls! Bayar habis. :) Terima kasih atas keyakinan dan kepercayaan yang diberikan kepada I olls. Kasot tuah. :)


My first make up production colaborating with Zarina Abd. Rahman and Lan Cantek. RM150 per person. Make up and hair do. For more info please contact me. :)


Akhirnya!!! Malam ni kena tingok jugak! Kalau tak tingok!! Aku nanti bakakkk satu Penang!!! Hope takdak halangan lagi!!!


Ready to work.  :) Sebelum pengantin mai...i lay down all my equipment dulu.


Akhir sekali,  terimalah jelingan manja anak kawan bek akak iaitu Puan Zulia Yusak.  Anaknya yang bernama Leyka.  Melepsss!  I missh u. 

3 comments:

  1. aku suka gambar hang tgh keje sambil pegang baby...terbaik ok!

    ReplyDelete
  2. kelleeessssssssss.. suke sangat entry kali nih.. ktorang gelak satu opis tengok gamak yang kawan akan koshtep botol ayaq ngan gamak T SART n BUKUS... hahahahaha.........

    ReplyDelete
  3. Keleesss......almost 3 bulan punya gamak I olls kumpulkan! Meriah kan u olls? Thanks sebab sudi gelakk!

    Pasni coba2lah kenakan kawan u ollsss! Koshtep botol air depa!

    Hahahahah

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...