16.11.10

Dear Kak Merr : Jangan Cepat Makan Budi dengan Jantan

Dear Kak Merr,

Nak share citer leh?? Saya pernah kenal sorang laki ni.  Tapi hubungan kami tak lama sebab saya dapat tau sebenarnya lelaki ini dah bertunang.  Saya sungguh terkejut apabila saya dihubungi oleh tunangnya.  Hati saya amatlah kecewa.  Tetibe 2ari lepas die sms saya.  Die tolong saya tuk dapatkan keje,  tolong hantarkan resume kat some jabatan kerajaan and the best part is die bank in 500 ke akaun saya ngn tujuan saya g daftarkan diri kat slimming center.  Die cakap,  if saya dapat kuruskan badan ckit dalam masa 2 bln akan datang die akan masuk minang HAHAHAHA.  Saya sungguh pelik.  Saya pun ckp mcm tu kat mak n abg angkat saya..then if 1dat saya gemuk balik..die mesti akan tinggalkan saya kan kak?? saya blm desperate nak kawen lg kak...cume saya masih ada syg kat die huhuhu

Dan suddenly,  kawan baik die contact saya through Facebook.  Die duk tanya la hal saya ngan mamat tu.  Tetibe terbuka la citer sape pompuan yang menyamar jadi tunang die yang serang saya dan hal mak die yang terlalu memilih menantu.  Pompuan yang menyamar jadi tunang die tu bekas GF die yang tak pernah henti kacau die.  Selalu putuskan hubungan die ngn pmpn2 y die sedang berkawan....mak die plak selalu tolak pilihan die.  Tapi biler mak die tgk gambar saya..mak die xkata apa cuma ckp masih ada masa tuk sayadah kuruskan badan....hahahahaha kes ni memang lawak kan kak...

Saya gtau mak..mak kata pandai2 la wat keputusan :(( apa kata akak???
CAMNA NAK BUAT U OLLS!!

Hai Adik yang Sungguh Baiknya Sebab masih Layan Jantan ini,

Akak mulai risau baca message hang ni. Akak tak mau tipu-tipu dalam menjawab soklan ni kat hang. Tapi pada masa yang sama, akak nak hang pikir masak-masak apa yang akak nak cakap ni. Apa pun berbalik kepada kata-kata mak....."Pandai-pandaila buat keputusan".

1.   Baguih la dia nak tolong u olls nak mengcarik kerja. Tapi jangan la cepat termakan budi orang. Okay!

2.   Kenapa tiba-tiba kawan baik dia nak mesej -mesej dengan u olls? Dia kena bayar upah ke?

3.   Adik....awak jangan pikir macam terdesak sangat nak nikah / kawen. Relaks okay. Dia sibuk nak kawen nak carik menantu untuk mak dia, kenapa pilih u olls? Kalau suka u olls terima lah apa saja yang kita ada. Sampai nak suruh kuruskan badan tu semua. Awat? Depa nak bayar kita berapa ribu untuk hantaran? RM50k? Awat kurus penentu kebahagian rumah tangga ka?

4.  Belum apa-apa mak mentua dah bagi saranan kuruskan badan. ITS NOT A GOOD SIGN OKAY. Itu dah menunjukkan belum apa-apa dia dah nak control hidup hang. So better be careful.  Pada persepsi akak,  memang la dia ni anak yang baik sebab ikut dan turut cakap ibu. Tapi sampai bab nak suruh kuruskan badan ni semua.  Memang akak tak boleh terima!

Adik....relaks. Jangan cepat makan budi.

Sekian,

Jumie Samsudin
President Persatuan Penyokong Semua Bakal-bakal Menantu yang Chubby tapi Baik Hati!

2 comments:

  1. jumie aku ni trlmbt kot baca artikel ni but i hope its not too late to comment..
    first, aku nk jd ahli kelab hng. kelab menantu chubby yg baik hati.haha ok x?
    second, aku sokong pndpt hng.kalu awai2 dia beriya suh awek dia kruskan bdn bagai, tu mmg petanda nk celaka la umah tga nti. dgn mak dia yg mmg cerewet xbtmpat. awat ank dia tu prince william ka?? so better think twice jgn sb syg nti hnag menyesai xsudah!
    third, mkn budi ni kes biasa la aku dengaq. last bila xsuka, depa hungket 1 dunia cita habeh la yg kita ni keja hasil birokrasi dia. usaha sndri la n kalu org nk tlg pon tgk la niat org tu cmna kita leh hidu punya.
    k la tu ja aku nk ckp sb aku hangen gk bab2 chubby2 ni org dok kutuk. good luck!

    ReplyDelete
  2. Wehss pi buat kerja...hahaha duk komen komen plaks :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...