3.11.10

Pengalaman bekerja bersama Baby Zarina dan Lan Cantek

Hallo pipels.  Baru-baru ini,  I olls mendapat tempahan daripada a few girls dari KL.  Depa kerja kat E&O u olls.  Depa ada annual dinner di Lone Pine,  Batu Feringghi.  So they olls menempah akak untuk memake up 6 orang semuanya.  So akak pun membawa Baby Zarina as second make up artist and Lan Cantek iaitu my hairstylist.

One of the scene masa duk sibuk-sibuk.
Meletops u olls!  First of all,  akak sangat seronot dan teruja kerja dengan 6 orang pompuan ini.  Akak ingatkan orang-orang KL ni semuanya kekwat.  Tapi tidak sekali.  They olls very supporting and senang nak buat kerja.  Paling ting-tong is Miss Syarifah.  Ehk...Miss ke?  I think almost semua is Mrs kot!!  Akak salut pompuan-pompuan ini,  ada anak-anak semua tinggal kat para suami.  "Mestilah u olls.....bukan selalu and we olls datang bukan nak berseronok tapi hal kerja jugak.  So husband kena la supporting!"  Kelessssssssssssss....itulah kata Mrs Nana masa akak memekap beliau!

Nila Ms Syarifah yang sungguh riang riang Aidilfitri tu.  Abang Lan kat belakang duk tutup mata pasai pa tak tau.
Memang syiok make up dengan Baby Zarina,  ini kali ke 4 i olls bermake up satu team dengan mak ayam ku,  Baby Zarina.  We olls anak beranak amik spot make up di luar bilik hotel Lone Pine.  Out door u olls.  Nasib baik cuaca sangat indah.  So redup but breezy. 

Garangnya muka Baby Zarina!
We olls jugak dibantu oleh Lan Cantek.  Untuk u olls-u olls semua kalau nak tau,  Lan Cantek adalah satu nama yang lama dalam dunia make up.  Dia banyak pengalaman dalam dunia perfileman dan penerbitan drama.  Dia banyak buat make up untuk para artist jugak.  Akak kenal Lan Cantek dari Baby Zarina la.  So we olls buat make up,  dia buat rambut.  Sambil-sambil itu dia menghiburkan kami dengan mulutnya yang CHOOOIII itu!

Lan Cantek tengah bekerjarama.  Very the siries noks!  Tapi dia sangat ting tong...meriah ok ada dengan dia.

So these are the photos of our job.  Hope u olls suka.

Make up by Jumie Samsudin,  Hair by Lan Cantek.

Make up by Jumie Samsudin,  Hair by Lan Cantek.
Make up by Jumie Samsudin,  Hair by Lan Cantek.
Make up by Zarina Abd Rahman,  Hair by Lan Cantek.
Make up by Zarina Abd Rahman,  Hair by Lan Cantek.
Make up by Zarina Abd Rahman,  Hair by Lan Cantek.
Sekian dulu.  Hope sangat pasni dapat bekerjarama dengan mak-mak ayam ku ini. 

For those yang nak amik we olls make up dinner,  please contact u ok. 

Make Up by Jumie Samsudin | jumie_samsudin@yahoo.com | 0124130060 | http://makeup-by-jumie.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...