25.11.10

Pontianak Bersabit di Alam Damai, Cheras

Hello u olls semua.  Hari ini akak nak membawak cerita seram.  Harap u olls semua tabahkan hati.  Kepada u olls yang baca belog akak malam-malam.  Better u olls jangan teruskan membaca sebab ada gambar yang menghorrorkan.

Kesahnya,  sorang anak haryam akak iaitu Eiyzall Eizhann Azami telah mengeshare satu gambar kepada akak.  Dia kata "Akak....ini sepupu I olls bagi!  Dorang amik malam-malam.  Kat belakang tu ada bayang-bayang pompuan.  Akak....DRESS DIA CANTEK SANGAT!  Ala-ala Dato CT dalam video klip BISAKAH!"

Memang nak mampuih anak haryam akak ini.  Orang horror tengok gambar ni...dia verver pompuan pakai dress cantek.  Memang berani mati.  Akak pun tengok dalam hemfon dia itu.  Pastu akak pun mintak dia blutooth kat akak.  Ini akak nak share dengan u olls.


Memang nampak biasa kan?  Cuba u olls zoom in!


Okay,  u olls nampak tak?  Pontianak bersabit.  Ini gambar lebih close up.

Kalau u olls baca Mastika Disember 2010,  ada ulasan tentang kesah ini u olls.  Penulis dalam Mastika tu dan beberapa orang kawan telah pergi siasat kat mana gambar ini diambil.  They olls dapat banyak info,  dan lepas they olls ke semua lokasi yang dicadangkan,  dan amik gambar,  pastu they olls compare semua tempat-tempat tu.  They olls percaya gambar ini ditangkap di satu taman rekreasi di Alam Damai,  Cheras.  Sebuah kawasan perumahan baru.

Berdasarkan ulasan dalam Mastika,  kat kawasan Alam Damai they olls cakap memang digeruni dengan dua hantu.  Pontianak dukung baby and sekok lagi pontianak bersabit. Ada yang menggelar hantu ini sebagai HANTU FOZIAH. Kelesssss!

Tapi sampai sekarang they olls tengah carik tuan puan orang yang menangkap gambar ini.  Sebab we olls semua dapat dari bluetooth saja.  So they olls tengah carik siapa pemilik asal gambar ini.  Kita nak tau lah,  gambar ini memang betui-betui atau pun they olls edit untuk takut-takutkan orang.

Sekian saja.  Jangan biarkan hidup u olls diselubungi misteri.

14 comments:

  1. crita seram sekitar penang cik jumie tak mau tulis ka?

    ReplyDelete
  2. macam photoshop ja
    tapi mmg kelles baju hantu tu

    ReplyDelete
  3. aiiyoo aiman...takpala.....kita feeling feeling seram sat...kalau betui pun photoshop...akak sukaa dress itu! hahaha

    Abang melon...haaa...pa dia? cerita seram kat penang. Keseraman kak merr ka? hehehe

    ReplyDelete
  4. Yes....akak menyeramkan. Tanya Boifren akak! HAHAHAHA

    ReplyDelete
  5. team seekers ckp gambar ni mmg betul..tp bukan kat shah alam.. kat kedah.. dorg br abis shoot dgn budak2 kat kedah.. budak tu tunjuk gambar ni dorg tangkap.. siap masuk kosmo bagai cite sal gambar ni..

    ReplyDelete
  6. akak, setau saya Alam Damai tu kat Cheras....hohoho


    misterlAl
    lAl

    ReplyDelete
  7. aiiyooo ramai duk betulkan akak pasai tempat alam damai ni di Cheras bukan di Shah Alam.

    Maybe betul u olls cakap. Sebab akak tak tau tempat-tempat di KL ni. Tapi akak tulis sebijik dari apa yang akak baca dalam mastika.

    ReplyDelete
  8. mmg cantik baju kak ponti tuh kak.. mesti dia tgh feeling2 buat vc bisakah gak tuh!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  9. Saya duduk kat Alam Damai ni. Takde pun pontianak. Kitorang selalu lepak dekat kedai mamak sana sampai 3 pagi.

    ReplyDelete
  10. Maaf cakap yer... gambar tu adalah palsu... guna teknik photoshop...

    sebenarnya ada brush efek dalam photoshop yang guna objek hantu... sila rujuk web nie..

    http://www.obsidiandawn.com/ghosts-photoshop-gimp-brushes

    terjumpa x sengaja masa download brush untuk photoshop.. bila cuba buat semula... memang sah brush yang sama digunakan.

    ReplyDelete
  11. hye u olls !!! whats up ??? u olls yg bca blog akak jumie nie mesti gentar abih nie kan !!! aque pwn same larhh !!!

    ReplyDelete
  12. akak jumie kalau saye ask u somethin' akak jumie jgn mrh ye !!! betulkah suma cerita2 tue !!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...