2.12.10

Dear Kak Merr : Kawan Yang Gila Jantan

Dear Jumie,

jumie, aku lagi, yg selalu menyibuk kat email hg..



aku ada sorang kwn ni yg sgt aku sayang.. tp masalahnya dia ni dok tunjuk dia desperate sgt dgn jantan..


dia br kenai sekoq jantan keparat ni yg aku rasa lg muda pd dia.. masalahnya jantan ni terang2 dok ada betina lain.. jantan ni hanya mai cari dia bila dia lonely ja..


kadang2 laki ni layan dia mcm gepren dia, kdg2 laki ni hilang 2,3 hari, col dia tak jwb, sms tak reply..


bila spy2 rupanya dia dok p merendek dgn betina lain.. tp bila jantan ni minta maap rayu2 kwn aku ni, dia lembik blk..


bkn sekali dua, tak tau brapa juta kali dh dia dok buat mcm ni, tp kwn aku still dok terhegeh2 kt jantan ni.. bila aku marah dia, dia kata dia lonely, hidup dia sux, takda boipren..


aku bkn apa, aku kesian kat kwn aku ni n tak mau dia jadi mcm org bodoh n seriesly d way dia buat ni mcm pompuan yg terlampau desperate @ gersang.. tolong lah jgn bg laki tindas pompuan sesenang ni..


klu nak carik jantan yg perfect 10, mmg tak dapat la, lain la kita ni miss universe.. nak harap muka hensem tp prangai mcm anak haram buat apa? nak idop ka dgn jantan mcm tu?


kita sbg pompuan klu tak jaga maruah kita, tak letak harga diri kita di satu level yg tinggi bg org hormat, mcm mana org nak respek? klu kita sdiri tunjuk yg kita ni senang nak dapat n terlalu murah, jantan pun igt nak main2 ja la..


so jgn nak argue pasai apa takda jantan mau sbb kita sdiri yg tak jaga harga diri kita bg org respek.. jantan dok buat prangai p*** m** blh dok hegeh2 lg..


aku sgt disappointed n sedih sgt sbb apa yg aku nasihat dia, dia tak mau dgr.. percayalah satu hari dia akan menyesal..


terus terang aku sangat2 sedih.. pernah sekali tak dpt tidok sbb dok igt kt dia.. tp klu nijln yg dia pilih aku tak boleh nak kata apa la..


anyway jumie, thanx sbb sudi layan aku..

Love, 

Kawan yang raplah kat kawan bek yang gila jantan!


Dear  Kawan yang Bek,

Hang ni sungguh baik hati sehingga sanggup memeningkan kepala sendiri untuk mengenang dan memikiakkan maksalah kawan-kawan kita ini.  First of all,  akak nak ingatkan kat u olls,  JANGAN TERLALU ikutkan perasaan ok.  Tak semua benda kita boleh tolong dan ada beberapa perkara kita perlukan biarkan saja.



Macam kes kawan u olls itu,  pada pendapat i olls senang saja.  PARAMPUAN ini sendiri yang carik penyakit nyah!! Sorry la ok.  Sekarang ni,  perempuan yang pilih laki ok.  Takder maksalah punya.  Tapi PARAMPUAN ini sendiri yang biarkan dirinya dianiayai.

So,  AKAK MALAS NAK KOMEN!  KES MACAM INI HANYALAH PEMBAZIRAN MASA U OLLS.



Untuk u olls,  tabahkan hati dan jadilah kawan yang berhemah.  Buat baik berpada-pada dek non,  buat JAHAT jangan sekali. 

Sekian,  take care u olls.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...