23.12.10

Kalau Mamu Tanjung Sembang Jadi Lagu Ni La!!

Hari tu akak tak tingok Melodi.  Tak sempat u olls.  Selalunya time Melodi tayang tu akak tak pernah ada rumah pun.  So akak baca berita-berita hangat dan sensasi ni kat Beautifulnara atau Oh Bulan.  Pastu they olls adalah share pasai kisah yang tengah hangat pasai dua budak Penang yang dah fofular sebagai pelakon sekarang iaitu Azad Jazmin and Faezah Elai. 

Akak tak mau ulas pasai persengketaan antara depa dua ni.  Yang ni kata A yang tu kata B.  Cuma akak nak share clip bidio ni dengan u olls semua sebab akak nak tunjuk kat u olls!  Inilah real punya MAMU TANJUNG kalau bersembang.  Mamu Tanjung tu bermakna mamu - pakcik lelaki,  tanjung - Kalau kat Penang,  Tanjung tu means Georgetown la.  Sapa duk Georgetown macam Mama Regina Ibrahim kira duduk kat Tanjung la. 

Georgetown adalah nama mat saleh bagi.  Nama betui bandar utama Pulau Pinang ialah Tanjung Penaga.  Dalam peta Portugis depa tulis Cape of Panagre.  So,  kalau dulu-dulu orang tua nak pi bandar untuk shopping depa nanti kata la "Kami nak pi Tanjung la sat beli kein".

So inilah sembang mamu tanjung yang meriah u olls untuk tatapan semua.  Memang macam nak gadoh tapi still lawak. 



ps/  Relaks la Azad.  Duk bising gadoh-gadoh cam ni.  Buat malu Penang ja.

5 comments:

  1. haaahahaa...yaa..kami bangga jadi anak tanjong... (^_^)

    ReplyDelete
  2. todia. cayalah azad. bab buat ramai mmg tera. suka dengaq komen dia ulang-ulang. sedap sungguh bahsa penang. terbangga plak dah.

    ReplyDelete
  3. farah.......


    uhuhuhuu i like...........azad fasih giler......pertahankan diri

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...