30.12.10

Pemain Bola Melesia yang Paling Kendu

Hello u olls semua.  Akak gigih la cakap tak mau buat artikel sampai 1 Januari 2011 sebab akak terlalu busy dua tiga hari ini.  Penat sebab hujung minggu hari tu duk pi mekap orang tak berenti,  thank God musim mengawan dah settle.  Then masuk pulaks hari Senayan yang lalu bermula sesi pendaftaran kursus semester II untuk pelajar USM.  Penat melayan kerenah pelajar u olls.  Akak pun penat sangat.

Tapi semalam!  Tahniah kepada semua RAKYAT MELESIA atas kemenangan pasukan kebangsaan kita yang telah meraih piala Suzuki AFF 2010 selepas menang ke atas Indonesia dengan agregat 4-2.  Melepsss nyah!  Actually akak tak tingok pun,  sebab akak ada appoinment dengan customer nak kawen Raya Cina ni.  So akak jumpa beliau pastu dah lapar akak pun pergi makan.  So balik rumah akak tengok laporan dari Kak Ede (mak akak) dan siaran 801.

Pikcer dari : www.redkijang.com
Memang akak sungguh bangga dengan kejayaan ini.  Memang meriah sungguh Twitter and Facebook semalam.  So akak dengan gigihnya pada hari ini membuat belog yang bertajuk PEMAIN BOLA MELESIA YANG KENDU U OLLS!

Ada 22 pemain untuk dalam pasukan Malaysia u olls.  Tapi akak nak papar ni adalah barisan yang paling KENDU dalam semua semua yang paling KENDU.  Okay?  So sapa yang tak tersenarai itu adalah gagal dalam ujian skening akak.  Kelesss!  So hope u olls semua bergembira membaca hasil risec akak ini sebagai hadiah tahun baru untuk u olls semua.  :)

Kita mulakan dari tangga ke bawah sekali.  :)

Pikcer dari : www.jeebsion.com
Akak mula-mula tak mau senaraikan dia,  tapi tiba-tiba akak jumpa gambar ni.  Mesti ramai adik-adik yang tiba-tiba boleh taste kat dia kan bila tengok paha dia?  Kan???????????????? Akak tau taste u olls semua!

Pikcer dari  :  sukanmania.com

Mohd Faizal Abu Bakar
Beliau ni oleh Kuala Nerang,  Kedah.  Dilahirkan pada 20 September 1990.  Nama samaran beliau is Sepet?  Kelessss!  Kulit hitam manis ya.  Sangat meleps.



Mohd Sabre Mat Abu
Asal Kedah.  Besde beliau adalah pada 8 Ogos 1988.  So umok baru 22 tahun u olls.  Aiiiyoooooo! Masih manehhhhh.  Dari pada paparan meshin sken akak,  posisi Sabre ini adalah TOP.  Gituuuuuuuuuu! Sangat top kan?  Tengok la lengan beliau.  Tapi dalam padang posisi beliau adalah defender.  :)  Kelesss! 



Mahali Jasuli
Keles tak u olls?  Ini pun sja duk post-post lengan kat akak kan?  Umur 21 tahun.  Besde beliau sama dengan En.  Khafi okay iaitu 2 April.  Celakaz la tiba-tiba akak teringat kat laki akak plaks.  Baru feeling-feeling nak cek endut sekejab.  Anyway,  akak suka tek lalat dia tu.  Cam sama dengan akak plaks.  Posisi TOP.



Amar RohidanAmar Rohidan ni boleh tahan jugak kendu nya u olls.  Orang Perlis okay.  Maybe ada kacukan Siam kot.  Sebab tu kendu.  Tarikh lahir April 23, 1987.  Posisi TOP.  Posisi dalam padang MIDFILDER!


Pikcer dari : http://www.flickr.com/photos/angah316/

Mohd Safiq Rahim
Kalau u olls semau nak tau,  Safiq ni umur baru 23 tahun.  Dia dilahirkan pada 5 Julai.  Akak rasa dia ni mesti orang Jawa,  asal Selangor.  Dialah captain untuk team kita u olls.  Walaupun gigi dia cam jongang sikit-sikit,  tapi pada pendapat akak,  janganlah kita tengok kat gigi saja.  Ada banyak bahagian lain yang lebih bernilai tinggi dan menjadi aset yang amat penting ya.  Posisi TOP.  Posisi dalam padang midfielder.


Pikcer dari : http://www.flickr.com/photos/ahmadzaki/

Mohd Khyril Muhymeen Zambri
Not much akak nak cita pasai Khyril.  Tapi dia kendu jugak.  Kan?  Sapa yang taste hitam hitam manis ni mesti teruja bertemu dia.  :)  Umur baru 23 tahun,  dilahirkan pada May 9, 1987 in Alor Star, Kedah.  Mesti IC dia sama macam akak 02 u olls.  Keless!

Piker : selangorfc.com

Mohd Asraruddin Putra Omar
Akak tingok mula-mula adik ni macam biasa ja u olls.  Tapi bila akak google-google tengok banyak gambar dia yang meleps.  So akak pun senaraikan dia.  Birthday dia nak dekat sama dengan akak iaitu 26 Mac tahun 1988.  Ahhh kelesss!  Yelah akak tahun lain.  U olls kalau nak tau,  si Asraruddin ni la yang tengah hangat diperkatakan tengah dating dengan Rozita Che Wan.  Kelessssssssssssss sekali rembat mak ayam besar ya.  Ko mampu?


Mohd Amirul Hadi Zainal
Sapa suka chinese look?  Mesti u olls taste kat Amirul Hadi ni.  Umur 24 tahun.  Besde 27 Mei.  Asal Melaka u olls. Posisi :  FLEKS (Boleh??? HAHAHAHA.....) Posisi dalam padang adalah pertengahan.


Mohd Fadhli Mohd Shas
Sapa tak teruja tengok gambar ni kena pi cek doktor.  Mesti u olls ada something wrong.  Rambut ala-ala Justin Bieber nyah.  Ko ada?  Fadhli adalah orang Johor ya.  Memang orang Johor banyak kendu.  Akak suka.  Sangat muda u olls.  Dilahirkan pada 21 Januari 1991.  Kalau sapa-sapa nak add dia kat Myspace,  nama Myspace dia adalah paly04.  FLEKS (Boleh??? HAHAHAHA.....) Posisi dalam padang adalah pertahanan. 

Pikcer : Ask.com


Mohd Muslim Ahmad
This is one of my favorite.  Dia mempunyai feature yang cantek iaitu jaws yang sangat strong.  Akak suka.  Dilahirkan jugak pada bulan April iaitu pada 25 haribulan.  Tahun 1989.  Posisi : cam FLEKS jugak!  Ahaks!  Posisi di padang pertahanan.


Mohd Sharbinee Allawee Ramli
Akak sangat taste jantan macam ni u ollls! Dah la sangat TOP pastu muka MELAYU.  Badan pulak sedap-sedap.  Akak suka u olls.  :)  Sharbinee ini adalah goal keeper simpanan.  Besde dia adalah 12 Disember 1986.  Kepanjangan akak tak tau! Ahaks.  Sapa yang dah cek boleh share tak dengan akak.  Tapi ketinggian dia 1.82m.  Akak sukerrrrrrrrrrr!


Pikcer dari :  foto.vivanews.com

Mohd Safee Bin Mohd Sali
U olls!   Ramai orang duk taste kat dia ni u ollls.  Akak pun taste laki cam ni.  Muka melayu.  Badan tegap sedap peluk u olls.  U olls tau tak,  mak akak pun sebuk duk taste kat dia ni.  Pastu bapak akak duk perli kata "Hang duk syiok tengok dia buat apa.  Hang ni aku cakap pun hang tak berapa dengak dah?"  carut bapak akak. Tapi apa pun,  striker utama pasukan kita ni berasal dari Selangor.  Birthday 29 Januari 1984.  :) 

DAN YANG TERATAS SEKALI SENARAI KENDU AKAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pikcer dari : kazikirin.tumblr.com

Khairul Fahmi Che Mat
Aiiiyoo u ollls! Walaupun actually kalau ikut akak,  akak lebih taste kat Sharbinee.  Tapi akak letakkan Khairul Fahmi teratas sebab akak tau rata-rata pembaca belog akak adalah taste dengan jantan muka Korean cam dia ni.  Akak heran la kita orang Melesia ni macam-macam rupa duk ada.  Khairul ni dilahirkan pada 7 Februari 1989.  Berasal dari Kelantan.  Tapi muka ala-ala Korean.  Cam ner tu? Cam akak....wells sebab memang akak ada campuran darah Venezuela.  Sebab tula akak macam Boyanlatin sikit. 

Sekian saja penyenaraian yang akak sudi laporkan untuk u olls semua.  Hope u olls semua berbahagia dengan pilihan akak ini.  Harapan akak kita akan terus menyokong team Melesia lepas ni,  tak kisah la BOLA atau apa game sekali pun.  MALAYSIA BOLEH u olls!  Akak harap lepas ni semangat cinta pada negara kita sendiri akan semakin meninggi dalam kalangan rakyat semua.

ps/  Khairul Fahmi dah ada geffren okay.  Tunggu akak buat laporannya. 

10 comments:

  1. Kelessss Kak Mer, En Khafi depan mata dia dok cek endut pi cari jantan lain.. Siap tau plak top bottom segala, hg memang keji la. Hahaha..

    Suka tgok Mohd Muslim Ahmad memang feature dia bagus, jawline dia cantik, jadi model leh letop nih! Btw, kalau ditanya mana citarasaku, TETAPPP SAMA DENGANMU, hanjeng tau!! Nak kne tarik rambut nih!

    PojiePooh; Hanya Satu...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..khairul fahmi sgt kendu..tp ai taste kat si fadhli tu lagi kot kakmer..but smua soo mudaaa sgt2..niway,depa main bola memamg baguss.. (^_^)

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHAHA! Laki akak tengah kerja. Malam ni dia online haruslah dia akan membara apabila membaca belog akak. HAHAHAHAH. Tak kisah la u ollls. Akak tetap sayang dia :)

    ReplyDelete
  4. kelessssssssss la jumie post hang yg ni...i likeeeeeeeeeeeeee sangat2... mmg semua2 ni kendu...jambu2... aku pun paling suka ngn si muslim....sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa ♥

    ReplyDelete
  5. aku nak tergelak tgk article ni.
    top and flex. hahahahahah

    ReplyDelete
  6. keh keh keh... walaupun ramai suka khairul fahmi tu...

    tapi aku tetap suke safee sali. wakakaka... sebab dia striker... striker mana2 team bola semua seksi2... kekekeke...

    ReplyDelete
  7. SUKAAAAAAAAAAA!!!!
    KELLLASSSSSSSSSSS TAWWW ADIK KU SORANG NI!!!
    MUAH!! KIRI KANAN SKETT!!!

    ReplyDelete
  8. AKAK... pembetulan... safee sali berasal dari Taman Bukit Indah, Tapah, Perak. Kedai makan bapak die Kak Yam pernah pegi dulu, makan ngan shuben. matila berangan nak tengok safee

    ReplyDelete
  9. nice posting.. i taste mohd safee.. peha die my godddddddddddd.

    pekate u wat poll? :)

    ReplyDelete
  10. abang faizul : thanks u olls! I olls baca pun kat google jers. Kalau jumpa safee...kim salam yers!!

    Adie : aiiiiiiyyyooooooo!! Harussssss! Akan diusahakan!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...