17.12.10

Tips Memilih Baju untuk Wanita Curvy

Hello u olls.  Akak telah membaca sesuatu yang meletops daripada Instyle.com iaitu tentang sepupu akak yaitu Kim Kardashian.  Memang dalam semua sepupu-sepupu,  Kim adalah sepupu yang paling mantops sebab dia mempunyai bentuk badan yang sungguh curvy iaitu tetek yang besar,  pinggang yang ramping dan pungkok yang mantap.  Wellls.....kami-kami yang lain hanya mempunyai tetek yang besar dan pungkok yang mantap.....pinggang yang ramping BELUM TENTU!  Sebab itu lah akak DENGKI kat dia. 

So hari ini,  akak nak share dengan u olls semua tips oleh Kim Kardashian tentang cara-cara dressing  yang baik untuk wanita curvy.  :) 

1.  Find a Great Tailor
Adalah sangat baguih untuk u olls mendapat seorang tailor yang bagus dan terus setia dengan tailor itu!!  Tailor yang bagus dia akan pandai menjahit pakaian kita mengikut bentuk badan kita dengan elok.  Orang Melayu kata "terletak elok!".  Kan? Bukan senang nak carik tailor yang pandai potong kain untuk perempuan curvy nyah! 

2.  Accentuate Your Waist
Kim Kardash selalu cheating dengan memakai tali pinggang yang besar dan berwarna gelap untuk membuatkan baju dia nampak sangat cantek dan ramping.

3.  Avoid Oversize Tops and Dresses

Jangan pakai baju yang oversize sebab kita kalau tersalah pilih size akan membuatkan kita nampak gemok dan lebih teruk kalau orang tanya "Hang mengandung ka?"

4.  Embrace Shapewear
Pompuan curvy semua!  Silalah beli korset/SPANX yang bagus untuk membuatkan badan u olls terletak dengan elok.  Sebab kalau pakai baju dalam dan suak dalam saja....kemungkinan besar aset lain yang terlebih besar itu akan tidak mahu duduk dengan sengap dan baju kita nampak tak cantek.  Akak cadangkan semua perempuan patut pakai Premium Beautiful.

5.  Love Your Curves!

Yang ini paling penting.  Apa pun yang jadi........U olls kena hargai bentuk badan u olls itu.  Syukurlah daripada sesetengah orang itu yang tidak mempunyai apa yang u olls ada.

Teks ini telah diolahkan oleh I olls.  Kalau nak baca the real article sila klik sini.  :)  Kim Kardashian's Tips for Dressing a Curvy Body

4 comments:

  1. btol sgt cik jumie..premium beautiful wajib pakai! hehe

    ReplyDelete
  2. comei la hang ni jumie! tq tips itu!

    kakmona telah berazam untuk memakai PB dengan konsisten! ;)

    ReplyDelete
  3. mekap kim kardesyen plak?
    love smokey kim..!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...