7.1.11

Fashion Review : Anugerah Skrin 2010

Hello u olls semua.  Sapa tengok Anugerah Skrin TV3 baru-baru ini?  Aiyooo.  Tagged line TV3 bagi untuk majlis ini sangat BOLEH MAMPUS ya iaitu 'Anugerah Paling Berprestij Dekad Ini'.  Tapi akak tak tingok pun u olls.  Akak tak ingat akak buat apa.  Tapi biasalah,  malam-malam minggu sebegitu,  motip duduk rumah? 

Terima kasih tu anak ikan akak iaitu Jard Basrie yang telah mengingatkan akak untuk membuat fashion review untuk majlis ini.  Haruslah akak membuatnya.  Akak MEMANG SUKA tengok orang pakai baju cantek-cantek.  Hope satu hari nanti akak boleh buat show sendiri macam pompuan kertu Joan Rivers dalam Fashion Police kat E!  Kan????  Kutuk orang kau-kau tapi sedih baju tok Rivers ni pun sedih jugak.  Duk sibuk kutuk orang.  Sedeeeeeeh!!

Tema untuk anugerah ini adalah Glam and Classy.  When we talk about glam and classy,  the first thing yang terlintas dalam pala akak ialah Academy Award kat Hollywood tu.  Kan???  Dimana semua bintang-bintang Hollywood memakai baju terclass dan tercantek they olls daripada pereka baju yang paling meletops sekali.  Baju-baju yang they olls pakai kat Academy Awards selalunya dress labuh yang mewah,  ada sedikit sentuhan haute couture,  eksesori yang simple tapi meletops (preferbly diamonds and pearl),  make up yang simple tapi vass,  dan untuk lelaki--HARUSLAH BAJU PENGGUIN ITU iaitu tuxedo. 

So adakah artist-artist Melesia memahami konsep ini? Yaaa!! Akak dengar Mama Gina akak menjawab --TIDAK!!! Hahahaha...Tapi takpa.  Let us see first.

Thanks jugak kepada TV3 dan Beautifulnara.com.  I olls cilok semua gambar ini dari kedua-dua laman web ni.  Tapi lebih banyak pikcer clear kat Beautifulnara.com.  Kelessss!  Okaylah...mari lah kita membaca review fesyen yang akak karang malam-malam buta ni.  (akak mengarang ni tarikh sebenarnya 2 Jan 2011 jam 5.24am)



Yang Akak Suka - Ketegeri Woman

 
Fasha Sandha kebelakangan ni duk gigih bagi kurus.  Dia tak makan nasik dua minggu supaya dia dapat fit dalam baju ini.  Akak sarankan kalau boleh u olls janganlah kuruskan sangat.  Maintain dan bagi meleps lagi body tu.  U olls boleh meletops macam Kim Kardashian.  Kan??? Anyway love this baju.




Tiz Zaqyah adalah sangat play safe dengan warna hitam ini.  Tapi akak suka sebab potongan baju ini sangat simple and classy and still glam sebab ada macam menghelit warna biru tu.  Pastu i love the hair do. Sangat simple.  Mekap mata jugak meletops!!!



Eja kelihatan meletops dengan baju ni.  Sapa buat u olls? 



Maya bunga-bunga matahari kelessss!! Suka sangat colour hijau ni.  Sangat diva. 



Akak tak tau apa nama pompuan ni.  Dia cam popular kan?  U olls tolong bagitau sat.  Baju dia cantek.  Jeleslah tengok u olls yang tetek dan lengan kecik ni. Nampak macam elok sangat pakai baju kemban cam ni. 



Juliana Evans sangat meletops.  I love baju ni simple tapi kalau buang rantai leher tu mesti lagi cantek.





Semua orang puji dress Nasha Aziz ni.  Akak pun suka jugak.  Sapa lah yang membuat baju ni?


Julia Ziegler adalah sangat meletops dengan baju ni. 



Sorry this is the best gambak akak boleh carik untuk Kak Ziana Zain kita.  Memang meletops baju ini.  Tapi yang membuatkan akak lebih jatuh cinta dengan penampilan Ziana Zain kali ini ialah rambut dia yang ditambah ekstensyen itu.  Memang meletops.




Scha Alyahya memang pandai bagi akak inilah pakaian yang menunjukkan glam dan classy. 


Farahdhiya melangkah confident dengan dress pendek warna hijau ini.  Akak suka baju ni memang meletops dan nampak classy.  Tapi........................................

Rupa-rupanya makcik ni pakai dengan kasut warna kuning..........sedih!!!  Terus akak rasa cam faux pas.




Sapa ni?  Akak tak kenai tapi baju ini sangat simple dan cantek.  Ala-ala Eva Longoria masa Emmy Award 2005. 



Akak tak tau diani sapa.  Tapi akak suka dress dia dan rambut dia.  Cuma kalau buang benda yang kat bahu dia tu mesti nampak lebih meletops.


Yang Akak Tak Suka - Ketegeri Woman


Akak tak suka sebab colour ini memucatkan lagi Erra Fazira. 


Akak tak kenal nama pelakon ni tapi dulu dia adalah heroin feveret dalam Spektra.  Baju ni macam disewa stret dari kedai pengantin. 



Banyak yang akak tak suka dengan baju tauke Spa Q ni,  colour (membuatkan dia nampak lebih gelap) + proportion (membuatkan dia nampak lebih hitam) macam tak kena. 



Diana Danielle macam nak tiru Taylor Swift masa Grammy Awards 2010.  Tapi somehow Diana nampak lebih tua pakai macam ni dan rambut tu kalau buat something macam sanggul yang loose dan glamer mesti lagi cantek.


Aiiiyooo Aunty Amber!!  Why la pakai ini baju?  U beli sama sapa?  Kaler ini nampak sangat murah la u olls.


Tak mau kata lebih lebih kat idola mak ayam saya ini,  Zarina Zainuddin.  Dress ini sangat cantek.  Cuba tengok dekat-dekat ya.  Details dia sangat meletops.  Cuma colour dia sangat striking dan bulu-bulu itu nampak cheap sangat.  Maybe dia nak cover seksi meksi sebab dia adalah seorang ibu. 


Fauziah Gous kelihatan sangat jahat dan sangat tua dengan baju ini.  So akak tak suka. 


U olls kenai ka sapa ni?  Popia goreng yang menyerupai wanita.  Aiiyoooo please u olls.  Akak ingatkan u olls ni arca untuk trofi Anugerah Skrin 2010.  Kasut sebelah lain,  sebelah lain. Please la....jangan sampai kena baling kasut sudah.




Marka lama Nabil Rajalawak iaitu Irma Hasmie memakai baju yang dipinjam dari ikan duyung di negara Pandora.  Kelesss.  Avatar sangat u olls.


Jue Aziz....why u olls?  Perempuan yang terlampau cantek dan membuat persiapan fesyen yang terlampau sangat sangat terus nampak macam pondan drag ya.  Tapi sorryyyyyyyyyyy........pondan-pondan drag kat Blueboy lagi cantek dari Jue.  Sorry akak.  Tak sesuai la.  Lesss is more!!

Sapa pompuan ni? Sangat penyangkut tudung banyak manik.  Sedih. 


Memang baju hitam adalah sangat sesuai untuk membuatkan kita lebih kurus.  Tapi kita kena pandai pilih materials yang sesuai juga untuk membuatkan kita lebih kurus.   Kain shining dan mengelit macam ini definitely tidak melindungi kegemokan.  Selain itu,  tukang jahit yang berpengalaman jugak amat penting untuk memastikan baju yang kita pakai ini sesuai dengan size badan kita.  Akak please take note ye. 


Abby Abadi,  u olls kena bagitau kat tailor/fashion designer u olls itu suruh guna kain yang nampak mahai sikit walaupun hakikat kain itu semeter RM300.  Please ye akak.  Kain ini nampak macam semeter RM3.90 kat Kamdar.


Fara Fauzana kena lantik stylist yang berpengalaman.  Dia jarang pakai baju yang cantek dan sesuai dengan badan beliau.  Sedih.  Baju ni sangat macam nak attend orang mati kat negeri Amerika.


Sharifah Shahora memang jarang pakai baju yang stylo.  Dia selalu over.  Dengan make up dan dress dia yang sangat kampung.  So this is another fashion faux pas by her.  Tepuk KOMANDER. pap pap pap pap pap pap pap pap pap pap pap.


Akak selalu menyukai Nabila Huda punya fashion sense tapi akak tak tau pasai pa kali ini untuk tema Glam dan Classy Nabila telah memilih untuk meniru Snooki from Jersey Shores.  Aiyoooo.....Snooki is not Hollywood Glam enough please.

Kalau u olls nak tingok inilah Snooki.  Cam sama kan depa dua?



Linda Rafar pakai baju macam tok-tok.  Sedih.....


Baju ni cantek.  Nampak mewah.  Tapi pasai pa dia pakai baju kot atas tu.  Macam lapik peti ais.  Buruk gila.

Yang Akak Suka - Ketegeri Jantan


Sapa suka Fahrin Ahmad? Sapa yang nak suka kat dia kena mintak kebenaran Wanazwani.com.    HAHAHA


Zizan Raja Lawak yang semakin glamer setiap hari.  :) 


Hero PAPAYA.  HAHAHA...Zul Yahya tampil hemsem dengan suit hitam dan kasut itu menambahkan kecoolan nya.  :)  Memang lani adalah trend untuk pakai suit dengan kasut sport cam ni. Tapi ada beberapa jenis kasut jer masok.  Ada yang tak masok ye.




Yang Akak Tak Suka - Ketegeri Jantan


Akak tak suka sebab cuba tingok dekat-dekat,  Aaron Aziz pakai kasut apa?


Kodoroi memang cantek.  Tapi kalau sampai satu suit kodoroi macam serrrrrrrrrr.



Syamsul Yusof memang hemsem pakai baju ni.  Tapi akak rasa macam pernah tengok Yusof Haslam bapak dia dress up sama macam ni jugak kan?



Kapel-kapel Yang Meletops dan Hancusss


HANCUS - Faezah Elai pakai baju apa ni?  Serrr......Tapi laki baru dia elok.


MELETOPS - Sorry Faezah Elai......nampak nya marka lama hang Izat Jazmin and Eira Syazira adalah lebih meletops. 


HANCUS - Iezlan Yusof nampak hemsem.  Tapi wife u olls........aiiiyoooo...kalau pun memang baju itu disewa daripada kedai pengantin  perlu ke u olls pakai veil??  U olls teringin nak bersanding lagi ke.


MELETOPS - Akak suka sangat pasangan anak beranak tipu dalam drama they olls yang popular tu...Adamaya.  Akak suka tengok Mia Sara siap pakai clutch lagi.  Akak yang pondan operate pun menangis okay tengok style dia.  Memang meletops!!



HANCUS dan MELETOPS - Halimah Jongang memang cantek.  Tapi why pakai gown pendek.  Kalau labuh barulah classy!!  Laki sebelah dia tu sapa?  ELOKKKK sangat!!!



MELETOPS - Nurkhiriah yang sangat meletops dengan baby dalam perut.  Kalau sapa gemok,  perut buncit dan mengandung...u olls kena buat dress mcam ni la.  Mengkatop perut u olls.    Laki dia biasa biasa saja. 




MELETOPS - Akak suka depa dua ni.  Memang sangat meletops.  Tapi Mizz Nina try la something yang labuh.  Barulah nampak classy sikit.  I olls taula u artist pop/RnB Melesia....tapi......



MELETOPS - Akak suka depa dua ni. Nisdawati memang cantek.  So bila dia pakai simple cam ni memang semakin cantekla. Walaupun laki dia duk feeling-feeling Panca Sitara tak mau bukak spek ni.  Aiyooooooo!



MELETOPS -  I like kombinasi depa dua ni.  Simple tapi okay.  Hembek si wife ni sama dengan inner shirt Aziz M Osman.  Meletops. 


MELETOPS - Gabungan yang meletops dan sepadan.  Akak suka dua rona biru yang menaikkan pasangan ini.  Nampak classy tapi glam.


MELETOPS - Akak tak kenai depa dua ni sapa.  Sapa depa ni u olls?  Boleh tak share dengan akak.  Anyway,  akak suka perempuan tu sangat elok!!!!  Akak suka dress up cam ni.  Inilah the true Academy Award punya style.  Simple and elegant.  Rambut meletops dan memakai hembek Channel.  Aiyoooooooooo.  Matilah.


Pasangan producer drama yang meletops.  Tapi play safe jerrss pakai hitam.  But okay la...


Depa ni memang pasangan ka atau kebetulan mai sekali?  Akak tak kenai pelakon perempuan ni.  Baju dia cantek.  Sesuai dengan kaler kulit dia tapi rambut dia tak kenai.  Dia kena glam up lagi rambut dia itu.  Shazey Sam plaks....erm....u olls nampak pendek la dengan suit ini.  Atau adakah u olls memang betui-betui pendek. 


Jantan ni selalu nampak berlakon tapi tak tau nama dia.  Dan perempuan sebelah dia tu sapa??  Cantek makan hati.  Dress up pun meletops. 



Tapi yang paling menarik perhatian akak ialah dia ni

.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.


Sapa dia ni???  Macam akak-akak pondz saja.  Sapa-sapa yang kenal dia boleh tolong share dengan akak tak?  Please!!!!

15 comments:

  1. Jumie, yg pompuan pakai dress pendek merah tu Carmen Soo. Yg last skali tu pelakon filem apa ntah lupa namanya tapi dia salah seorang calon Pelakon Wanita Terbaik FFM 2010 baru ni. Yg dia botak kepala untuk filem Zaiton sameon tu kot. Kalau tak silap la..

    ReplyDelete
  2. jumie: hat pasangan kapel no.11 (dr atas) yg perempuan pki dress labuh tu, laki sebelah tu nama dia sharnaaz ahmad.deni org penang u ols..dlu junier kami masa kd srk batu lanchang :)

    ReplyDelete
  3. thanks u olls for the info......................:) i love u ollss

    ReplyDelete
  4. nok yang dengan Halimah jogang tue ery putra.. euuuwwwwwwwwwwww elok ker??? muka cocok uolssss die sendiri mengaku yer???

    heiiiiiiiiiiii ampa mmg nak kene.. org yang terakhir tue adalah fashion designer cum model tok rekaan sendiri yer.. yessss die kakak2 berjaya :P

    ReplyDelete
  5. sis....rasanya.....yg last skali tu amir luqman.
    fashion designer.
    studied interior design but then later dia pindah jadik fashion designer.
    my super dooper senior.

    http://www.facebook.com/amirluqman
    http://blog.amirluqman.com/

    ReplyDelete
  6. lupa pulak nak bg tau nama die.. Amir Luqman

    Reena.. bila pulak pelakon zaiton sameon tue tumbuh rambut heeee..aku x tau nama betul die.. tp lebih kurang misnina.. ala2 miz Nina kennn heeeeeeeee

    ReplyDelete
  7. yesszaa..betol cakap razzi@ajeet tuh!

    ReplyDelete
  8. kak jumie, yang last skali tu designer lah. Amir Lokman. confirmed kot. hohohohoho die dulu skolah sbelah kami. ^_^

    ReplyDelete
  9. last sekali tu i think fashion designer amir luqman. perempuan cantik bawah pic shaheizy sam tu tania hudson, adik actress natasha hudson. baju scha cantik! color matching pulak tu dengan fahrin ahmad haha

    ReplyDelete
  10. Oohhh fashion designer tu kaa (Thanks Razzi)..Baru teringat. Tau tapi tak ingat nama dia. Dia still guna nama lelaki dia kan walaupun dressing as pompuan kan?

    ReplyDelete
  11. Thanks u olls.

    Carmen Soo memang cantek. bak kata kawan akak...kita tengok boleh hidung berdarah ya....

    So u olls semua suka dresss sapa??

    Mellisa : noks. mak dengar orang kata Scha alyahya tu less...betul ke? So takder maknanya kalau sama sepadan dengan fahrin pun.

    ReplyDelete
  12. Ooo.....akak nak study pasai Amir Luqman. tahnks semua.

    ReplyDelete
  13. Aiyooo hazabnyaaa masing2..
    Pic last paling pengsan..
    Amir Luqman suka caca merbakan fesyen puki dengan jantan, sgt confuse macam dia gak..
    Tapi xpe dia confident!

    Btw baju nasha paling melerts malam tuh..
    Gown dia classy sgt dgn cirak batik tampal..
    Hebatkan definisi designer dia, nampak mewah dengan motif batik.

    ReplyDelete
  14. sronok kan mengata kat orang
    wartawan hiburan kalo nk komen pon tak sehanjeng macam kau
    kau tu pon pakai baju macam pakai sarung nangka jer
    so sedar2 la diri

    ReplyDelete
  15. Hahahaha...keles! Artist baca belog akak. Thanks u olls.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...