13.1.11

Fesyen Red Carpet Anugerah Juara Lagu 2011

Hello u olls.  Okay,  hari ini akak akan membuat review fashion yang terdapat pada malam AJL 25.  Akak telah mencilok gambar-gambar hebat ini dari Beautifulnara.com dan jugak Redmummy.com.  Thanks sangat-sangat both blogger meleps ini.  So u olls semua kalau semalam akak dah membuat ulasan panjang lebar pasai konsert AJL25,  so hari ini akak nak buat review fesyen Red Carpet AJL25 plaks.  Buat semua peminat Ana Rafali jangan pereng-pereng lagi ya. 

As we olls know konsert AJL25 diadakan di Stadium Putra Bukit Jalil.  Tema?  Akak pun tak tau tapi AJL25 ni agak santai la sebab dah kita tau pun dia ala-ala concert gitu.  So kalau akak diminta jadi stylist mana-mana artist akak akan nasihat they olls pakai smart casual tapi kena la glamer sikit sebab U olls kan artist kan?  Kalau bukan artist pun sibuk nak glam!  So adakah para artist kita menepati apa yang dikatakan sebagai smart casual tapi glam itu?  Let's see!

Tapi sebelum akak membuat review,  akak nak share dengan u olls.  Baru-baru ni kan akak buat fesyen review untuk majlis ASK2011.  Pastu noks,  ada satu orang komen akak macam ni. 

Click on the picture for larger view.

Tapi kalau u olls tak nampak actually orang yang menyamar sebagai Artist yang Dikutuk ini tulis :-   
sronok kan mengata kat orang 
wartawan hiburan kalo nk komen pon tak sehanjeng macam kau 
kau tu pon pakai baju macam pakai sarung nangka jer 
so sedar2 la diri

Kelesss nyah!!!  Kalau akak artist betul-betul duk KL banyak dapat invitation sana-sini duit banyak haruslah akak akan updatekan fesyen akak u olls.  Akak pakai ikut body akak la nyah.  Yang hang tak reti nak berpesyen tiba-tiba kena hanjeng dengan aku tiba-tiba nak pereng.  Kalau takut dibadai ombak,  jangan berumah ditepi pantai atau dalam bahasa Penang bermaksud kalau hang tak mau kena kutuk,  jangan la jadi artist.  Dasar Kak Tina la hang ni! Sedeyyyyy!

So u olls enjoi!  Let's start u olls.


Artist : Dynas Mokhtar wearing Syaiful Baharim and AG Hot FM wearing suit tak tau sapa buat.
Komen : Akak suka sangat dress Dynas. Memang meletops. Orang yang kurus dan lampai slim melim tingi macam ni cantek la memakai dress tingkat-tingkat macam ni. Orang macam akak hanya mampu tengok saja la. Kalau pakai nampak la macam pokok krismes bergerak ya.


YANG AKAK TAK SUKA



Artist :  Akak tak kenal
Komen  :  Jantan ni la masa Shout Award hari tu dia pakai baju ala-ala baju tidur tu kan?  Ni awat over nak jadi Saiklop XMen plaks.  Over la u olls.

Artist :  Tomok
Komen  :  Macam pakaian beragam sangat la u olls.  Kat pentas okay la.  Not on Red Carpet.



Artist :  Black
Komen  :  Seluar hang ketat sangat la noks.  Mak tak terangsang pun.  Boleh?


Artist : Thumb
Komen  :  Hang ni kecik dan cute.  Awat pakai cam ni,  macam nak tiru Sudirman jer.  Terus nampak hang lebih tua dan pendek noks.


Artist :  Tak kenal
Komen  :  Sangat JALUR GEMILANG hang ni nyah.  Kalau hang pakai topi kuning terus PM Najib akan mintak hang sign kontrek untuk iklan 1Malaysia.


Artist : Azmeer
Komen  : Hey u olls.  Hang dressing kat USM lagi smart dari ni.  Pakai all white tu...awat hang pakai oversized coat ni!  Kak Ramnah suruh Azmeer baca ni.


Artist :  Faizal Zainal
Komen  :  Mak ayam.....sila la tukar imej u olls tu tak ubah pun sejak first time keluar tibi.


Artist : Hafiz
Komen  :  Noks...why the very casual and hang nampak selekeh sebab baju ni macam besak sikit. 


Artist :  Jue Aziz
Komen  :  This is what happen when u put too much on every little thing.  Mak suka dressap hang ni.  Very the rock mama.  Tapi kalau hang tukar subang bulat tu something smaller then nampak lebih meleps.  Ini semua ko nak besarkan.  Rantai labuh.  Spek besar.  T shirt bling-bling bagai.  Gelang tangan tebal.  Semua ko nak besarkan.  Tapi apa pun hang tetap rock mama la.


Artist :  Faradhiya
Komen  :  Baju ni terlalu kecik dan sepsi.  Memang la body hang meletops.  Tapi kalau seluar capri tu dipotong buat skirt paras lutut mesti lebih glam nyah.  Warna material baju ni dull.  U olls nampak pucat.  Clutch tu besarkan sikit to implement hang punya belt.  :) 


Artist :  Ifa Raziah
Komen  : AIYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO marhayammmmmmmmmmmm!!!  Mekap and tops melepssssssss....tapi bila turun kat skirt dan henbek dan kasut...NO NO NO!! Why u olls mempopia gorengkan diri u olls?
Artist :  Betty Banafe
Komen  :  Semua meletops nyah.  Cuma colour ni macam tak masok dengan colour kulit Betty.  U olls nampak pucat.
Artist  :  Annahita Bakavoli
Komen  : Senjojes Senjojes will ever proclaim! Oner and aphol you forever pres your name! Senjojes senjojes will always get through! Our dear SENJOJES GEL SKUL! (lagu sekolah kami).


Artist  :  Sharifah Zarina
Komen  :  Wohooooooooooooooooooooo!!  Memang berani mati pakai dress ni.  Diperbuat daripada emas ya tuan-tuan sekalian. 

Artist  :  Ezlynn
Komen  :  Percubaan untuk membuat fesyen ala-ala comels tak berapa nak menjadi.  U olls macam tak buat rambut elok-elok.  Why u olls?  And dress baby tu somehow macam ada something yang tak kena. 



Artist :  Intan Ladyana
Komen  :   Baju ni cantek sangat.  Rambut and eksesori semua cute.  Tapi awat kaki hang kecik...nampak pelik.


Artist :  Zakiah Anas (THANKS NOKS)
Komen  :  
Macam biasa ja u olls. 


Artist :  Zarina AF2
Komen  :   U olls muka suci dan sopan-sopan gitu.  Tapi bila tiba-tiba u olls buat imej gothik akak rasa sentap jugak la.  For me macam tak sesuai la.  U olls kalau buat simple-simple mesti cantek lagi u olls.  Imej ini menenggelamkan kecantikan asli u olls. 


Artist :  Zarina AF2 dan Sahri
Komen  :   Kak Zarina dan popia basah.  Boleh?  Sahri...kita ni montel jangan la pakai baju putih.  Pastu menghelit pulaks!!! Dah jadi la popia basah u olls.


YANG AKAK SUKA

Artist  :  Sapa depa dua ni u ollllllllllllllllllllllssssssssssssssssssss!? 
Komen :  Sapa depa dua ni u ollls.... Kapel ke ni?


Artist :  Tak ingat nama.
Komen  :  L A Z A T!!


Artist :  Aizat
Komen  :  Noks! Hang memang taste tinggi.  Mak suka dress up hang ni sangat model Polo Ralph Lauren.  Mak suka kasut hang tu.  Hang pakai relaks jer nampak santai.



Artist :  Tak kenal
Komen  :  Love the combination of you pants and shirts.  Memang menarik.  Adik-adik jugak ke ni?





Artist :  Tak tau nama apa.
Komen  : Love your creativity and your keberanian.  Noks tak semua orang berani pakai seluar baldu ya.  Hang meleps.




Artist :  Zain Saidin
Komen  :  I love your shoes.  Elok sangat hang ni kan?



Artist : Bunkface
Komen : Tiga budak kecik yang suka pakai baju ketat tapi comels.  Akak suka.  Baju ni jugak they olls pakai for performance nanti.



Artist  :  Irma Hasmie
Komen  : 
POMPUAN!! Hang hot sangat malam ni.  Mak suka dressap hang ni.  Simple and very the class tau.  Suar singkat cam ni memang elok sangat dan sepsi.  Noks...Nabil tengok hang ni akan terbeliak selamat 60 saat okay!  Sedeeyyyyyyyyyyyy!



Artist :  Lutfyah Sheikh Omar
Komen :  Keless u olls.  Very the voluptous.  I olls love you dressap.  Simple and elegant.  Antara u olls and Irma Hasmie adalah satu nada santai.  Tapi akak nak tiru style hang lagi!


Artist :  Nurul Syuhada Nurul Ain
Komen :  AKAK MAKAN HATI!  U olls so the pompuan Hollywood pi shopping di kala senja tau.  Bencilah!


Artist :  Marsha Milan Londoh
Komen  :  Memang makan hati jugak tengok perempuan ni pakai baju macam ni.  Sofistikated seksi.  Memang skirt terbelah tu memakan hati sesiapa saja yang tengok.  Lagi sikit saja boleh menunjukkan faraj!!


Artist :  Siapa ni?
Komen :  Cumels sangat!


Artist :  Tak tau
Komen  :  Comels sangat dress ni.  Tapi kalau tak pakai legging ni mesti lagi meletops.


Artist  :  Fauziah Ghous
Komen  : I LOVE IT!! U olls memang super hot.  Akak suka.  Seksi tapi tak over.  Sofistikated.  Kasut u olls memang membuatkan akak makan hati.  I love it.



Artist : Nabila Huda
Komen :  You are back darling! Apabila haritu u olls tiba tiba muncul dengan gaya Snooki.  Now u olls meletops dengan dressap yang simple ini.  Love your topi and hembek kulit harimau itu.  U olls memang diva.  I love.


Artist :  Yuna
Komen : Semua orang puji dress ini.  Tapi ada yang kata macam nenek kebayan.  Dibuat oleh Syowir Izwa.  I love this dress.  :)  Sangat GAGA!  Yuna nampak WANITA sangat.

Artist : Dato' Siti Nurhaliza
Komen  : DRESS PALING CANTEK AKAK TENGOK ATAS BADAN DATO SITI SELAMA INI!! INI THE BEST LA.  COLOUR AND BENTUK SEMUA SESUAI DENGAN DATO SITI.  Tahniah untuk Wanpa! Mak suka sangat. 


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
PALING MAKAN ATI
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Amir Luqman berkelubung ala wanita blek widow wajah ayu.  Tenggelam Betty Banafe kat tepi tu ya! Kelessssssssssss!

9 comments:

  1. yang akak suka,
    pic first tu; fikhree bakar (green jacket)
    2nd pic; ery putra

    yang akak tak suka;
    si jalur gemilang tu fizo omar; and
    yang baju putih cyclop tu iz oiam.

    anyway, memang tunggu review dari u pun jumie. keep it up! ;)

    ReplyDelete
  2. thanks u olsssssssssssssssssssss nanti kami edit. :)

    ReplyDelete
  3. si JALUR GEMILANG tu fARISH aZIZ kan?
    Irma Hasmie mmg HAWT sgt malam tu..saya sukeee!

    ReplyDelete
  4. aih sangat suka la belog akak nehhh
    ayat telus gitu! muah

    ReplyDelete
  5. saya paling suka irma hasmie...sgt cantik, rileks x over do it. Jumie biarlah org nk kutuk ke apa ke kt kau...ko buat bodoooooo je..apesal dia nk terasa..kan kan kan....

    ReplyDelete
  6. Kim : thanks u olls. Keep reading my belog yaa.

    Kak Anna Sha : sembah ratu u ollssss

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...