28.1.11

Kes Culik Bayi di Puchong Adalah Pelasu!

Nyah!  Pengumuman khas!!

Hari ni mak verver sebarkan dalam BBM dan YM bagitau kat semua orang pasai benda ni  :  PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya nmpak (nampak) MYVi Putih No.Plat: WUS948 yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berambut panjang atau wanita bertudung sila hubungi En. Rashid 0196267828.

Meletops nyah!  Kita pun sebagai rakyat Melesia yang prihatin pun gigihlah membagitau seantero kawan-kawan lain supaya dapat membantu menyebarkan maklumat ini dengan harapan nak membantu they olls ini yang menjadi mangsa.

Ni taksat akak baru baca Tweet abang Beautifulnara pengesahan daripada Bernama bahawa kes penculikan bayi ini adalah PELASU semata-mata!  Tak caya u olls baca kat sini.  PDRM Sahkan Penyebaran Kes Culik Melalui SMS Dan Internet Palsu

Kesahnya!! Dua laki bini ni bergadoh berebut anak.  So salah sorang tu bawak lari la anak dia.  Maybe rindu tak jumpa lama.  Pastu lagi sorang plaks pi YM dan BBM satu Melesia pun baca dan takut.  U olls semua yang ada anak,  takdak anak,  ada anak kucing,  tersepit kat anak pintu dan semua anak-anak terus kecut perut dengar kes culik-culik ni kan nyah? 

PDRM nasihatkan rakyat agar lebih berhati-hati dan menjadi rakyat yang lebih bertanggungjawab dalam penyebaran maklumat palsu seperti ini.

Gambar hiasan :  Dua orang kawan akak ini pernah diculik oleh bunian masa they olls main kat tepi-tepi pokok di Sekolah Rendah Minden Height dulu. 

Mai sini akak nak membalas kata-kata PDRM :
U olls!!  Hang jangan la salahkan we olls?  Nak hati-hati macam mana?  Benda ni siries nyah!  What if benda ni BETUL-BETUL happening!  Haruslah we olls semua feeling nak membantu u olls.  Tapi apa pun,  thanks to abang polis semua sebab cepat-cepat mensiasat perkara ini dan bagitau we olls semua.  U olls memang de starr!!

And to En. Rashid 0196267828 :
HANG MEMANG NAK MAMPUS LA FITNAH BINI HANG CULIK-CULIK! GAWAT SATU MELESIA OKAY!!  Tula orang kawen hang nak kawen! Orang cerai hang pun nak cerai!  Lain kali please la jangan pentingkan diri sendiri.  Sebab u olls yang gelabah tak tau nak tangani isu rumah tangga,  we olls yang ibu-ibu ayam ni yang menjadi gundah gulana.

Sekian,  berita ini disampaikan oleh Jumie Samsudin untuk BBC News versi Bahasa Pondan.

ps/  MeLyssa Nadiea...sabar-sabar sabar!

4 comments:

  1. aku ok je la..yg jd alkisahnya sbb sorg yg agak bodoh ni tiba2 naik angin kata aku berdoa spaya anak dia kene culik!! YA ALLAH..xkan laa aku ni sgt budussss nak doa yg buruk2 kat org kan??hahaha..just sekadar cth je kalau bende tu jd kat kita..itu je..dia pk aku doa bg jd kat dia..manusia manusia..

    ReplyDelete
  2. melersss sgt hg maki abg rashid tuh...hahaha..!

    sentap tros dia takmo kawen dah pas nie...kahkahkahkah...!

    ReplyDelete
  3. laaaaa...propa rupanya!! sungguh cilakak ini En. Rashid..kita punya lah sakan text mrata,boh kt Fb stat, tweet smua.rupa2 nya propaa jaa..kelesss ko en.rashid.propalg hebat dari mek azwan ali yaa!!

    ReplyDelete
  4. huh!!!! penat je i jd rakyat melesia yg prihatin.... dpt je msg dr cik nadia tuh, terus i ollss pun post kat fb.... i x pernah buat semua ni dulu nyahhhh..... i buat donno jerrr.... tp bila kali nih, betul2 ikhlas, tetiba pelesu puleksss....

    cuba pk, kalau lepas nih, betul2 ada anak kena culik, org2 melesia lain semua buat x tau je... dok kata pelesu... mcm mana??????

    sentap hatimaknak...!!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...