10.1.11

Selamat Datang Para Pengantin 2011

Hello u olls semua.  Apa khabar?  Sekarang ini akak update cerita 2 - 3 hari sekali.  Duk tulis hari-hari u olls tak sempat nak baca dan mengomen.  Akak pun kena la belajar untuk luangkan lebih masa akak untuk kerja-kerja lain.  Tahun 2011 pastinya akan membawak banyak makna baru untuk akak dan En. Khafi.  U olls,  dalam artikel ini akak letakkan beberapa gambar-gambar pengantin yang akak mekap sepanjang bulan Disember 2010.  Tapi tak semua yang akak letak sebab ada beberapa pengantin yang nak gambar mereka dirahsiakan.  Kelessss!

This is Salina.  Akak suka perempuan ini sebab dia sangat profesyenel dan modern.  :) Akak suka buat kerja dengan dia.  Suami beliau juga seorang yang jentelmen dan pandai bersembang.  :)  Beliau menempah akak melalui THO Red Gincu
Kelesssss......yela-yela....setelah memberi banyak peluang dan kesempatan kepada orang lain untuk bertunang dan bernikah akhirnya akak tak kira tahun 2011 adalah tahun akak pulak.  Akak telah mengwarning kepada mak akak iaitu Kak Edeh untuk tidak bertolak ansur dengan mana-mana adik beradik lain pun yang nak mengambil tarikh ___(itu)___ kerana sudah banyak kali kami ditolak ke tepi untuk memberi kesempatan kepada orang lain. 

Wan Sasuke,  peminat make up akak.  Dia tengok kat Facebook.  Booked melalui THO Red Gincu.  Akak meniba di Pendang untuk mekap beliau seawal jam 6am di depan Masjid Pendang.  Kelesssss

Tapi tak salah u olls jugak,  sebab akak dan En.  Khafi ada banyak benda nak kena prepare.  Rasanya now we both dah lebih bersedia.  Bak kata Tengku Feesha - Life is easy when we think it's easy. And become hard when we think it's hard. Depend on your choice!--- So U olls!! Nak pilih mana? Jangan mengomel dan mengomen saja. U olls sendiri kena tanggungjawab dengan hidup u olls. Jangan garit nak buat manja2. Play guilty. Takder maknanya!  Akak kata kat diri akak sebenarnya.  So now,  ada dua tiga pengantin dah emel akak awal-awal tahun ni,  mintak kotesyen untuk tarikh ___(itu)___.  Tapi akak cakap..."Sorry nyah,  akak full book".  Hope u olls faham ya

This is Saleena.  Customer dari Kerawang Klasik.  Akak make up dia for nikah.  Muka dia macam Nurfarahin Jamsari kan?

This is Galuh Cendra Kirana,  anak angkat kesayangan Cikgu Vokal terkenal Siti Hajar.  Baju and eksesori semuanya dari THO Red Gincu.

Untuk pengetahuan u olls semua jugak,  disertakan adalah senarai harga make up dari akak.  Sila click kat sini  :  Price and Charges for Make Up by Jumie Samsudin.  Kalau u olls nak tau dengan lebih lanjut,  boleh bukak blog make up akak iaitu :  http://makeup-by-jumie.blogspot.com/ atau pun emel kepada akak di jumiess@gmail.com atau jumie_samsudin@yahoo.com

Untuk u olls yang sudi nak mengambik perkhidmatan make up akak,  berikut adalah caranya.
  1. First,  u olls bolehlah hubungi akak melalui cara-cara berikut.
    SMS/Call :
    6012-413 0060

    Email :
    jumiess@gmail.com

    YM :
    jumie_samsudin

    BBM :
    213A1684


  2. Pastu u olls bagitau kat akak secara SMS/Emel butiran berikut  :
    Nama :
    No tel :
    Emel :
    Jenis Make Up :
    Lokasi :
    Masa :


  3. Pastu,  akak akan hantar quotation kat u olls.  Dalam bentuk PDF ya!! Kelessss....u olls nak tingok contoh?  Haa...kat bawah ni ada contoh u olls.

    Please click on the picture for larger view
    Haaa noks!!! Kate Middleton pun mintak akak mekap dia.  Caj RM500 tauzen!  Kau mampu? HAHAHAHA.....Noks...kotesyen ini adalah kotesyen ver-ver semata-mata ya.  Takder maknanya Kate nak amik akak untuk mekap beliau.  Tapi kalau betui dia amik akak....aiiyoo!  Good bye Melesia.  Akak nak pindah duk Dubai pas ni. 
  4. Kalau u olls bersetuju dengan harga quotation itu,  u olls perlulah membuat bayaran deposit kepada akak sebanyak 50% dari harga quotation. U olls boleh bayar online atau cash.  Selagi u olls tak bayar apa-apa deposit,  akak berhak untuk amik tempahan lain yang jatuh pada tarikh dan masa yang sama dengan event u olls itu.  Sorry u olls,  akak membuat business ya bukan amal kebajikan. 

    Ini kawan sekolah Senjojes akak.  Nama dia Diyana Tajul Arus.  Dia mempunyai suara yang besar dan seksi.  Kami telah berjumpa untuk buat sesi trial make up seperti ini.  Make up trial adalah penting ya.  Akak caj RM200 untuk make up trial. 
  5. Bila u olls dah bayar deposit maknanya sahlah tempahan u olls itu.  So akak tak akan amik tempahan lain pada tarikh dan masa yang sama dengan u olls!  Kalau akak amik jugak,  akak adalah HANJENG!
    This is Dilla Majid.  Anak Kak Amnah,  orang office I.  Thanks Dilla sebab sudi mengamik kami untuk make up ampa.  :)
Itulah cara ringkas untuk membuat tempahan dengan akak.  Mudah saja u olls.  U olls boleh tanya ramai dah customer akak diluar sana.  Ada yang memang kawan akak,  ada yang adik beradik dan kawan kepada bekas customer akak,  ada yang tak kenal akak langsung.  :)

AKAK NAK UCAPKAN TERIMA KASIH UNTUK U OLLS SEMUA KERANA MENCERIAKAN HARI AKAK :)  JUGA UNTUK SEMUA KAWAN-KAWAN AKAK YANG MEMBUAT BUSINESS FREE LANCE MAKE UP ARTIST,  AKAK DOAKAN KITA TERUS SUKSES.  JANGAN PUTUS SEMANGAT.  HOPE SATU HARI NANTI KITA SEMUA AKAN MENGGANTIKAN TEMPAT NURUL SHUKOR.  ~~~matilah akak kalau Kak Nurul bacia ini!!!!

Sekian sahaja untuk hari ini.  Semuga kita semua sukses untuk tahun 2011. Insya Allah akak akan buat yang terbaik untuk u olls semua.

4 comments:

  1. salam..

    semuanya cantik..

    all d best ye jumie..

    ^_*

    ReplyDelete
  2. Jumie, kakak kami ada contact hampa kan? haaa..dia nak hampa makeup dia. Kami yang suggest hampa kat dia. Nanti hampa makeup kakak kami cantik2 tau. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Thanks u olls.

    Reena...kami dah antak kotesyen to your sister. Tapi dia tak come back to me lagi. Tak tau la jadi ke tak. Would you be kind to follow up dengan dia on my behalf? :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...