9.2.11

Baju-Baju Kak Jumie

Askum akak letop..


Saya budak yang byk bertanye tu lagi.. hehe. mula2 sya nak mintak maaf la kat akak eh sbb byk menanya sgt.

Sebenarnye mula2 saya nak tanye pasal baju2 kebaya n kurung kakak.  Sume cantek2 belaka.. saya nak tanye akak beli kat mane.. dan kalo tempah, akak tempah kat mane.. sebab termasuk mak dan kakak saya, kami ade 12 pasang kain untuk di jahit. tp xtaw nak tempah kt mane.. selama duk tempah ni xpenah dpt yg best. sume ade je masalah nye. jahit senget la..kene bg contoh la..


Sesudahnye sya tanye, akak bg link psl baju2 biasa yg akak beli.. post tu mmg best dan menimbulkan pertanyaan jgk.. kedai kubang pasu tu kat mane. heheh sbb murah gile sape xnak kan kak..tp disebabkan ayat soalan yg ditanye x brapa betol akak pun tersilap phm lah.. maka sya pun tanye lah lagi.. hahaha
mintak maaf ye akak. jadi sebenar benarnye yg saya nak taw tentang baju kurung n kebaya akak. nampak vintage n style.. trima kasih yee akak letopss..


Yang benar,
Ann ruslan

Hello Ann Ruslan,

Gigih hang tanya soalan ni kat akak ya?  Thanks u olls.  Akak akan menjawabnya dengan ikhlas.  Pertama sekali akak terus terang la yerr,  akak ni bukanlah seorang yang sangat go into high fashion branded items.  Akak tak mampu.  Kalau akak mampu!!! Lain cerita nyah.  So akak selalunya bila membeli baju akak pentingkan kualiti,  harga dan kesesuaian fesyen itu.

Soalan Pertama
Pertama sekali soalan ini sangatlah senang.  Akak nak share dengan u olls semua orang Penang.  Akak tak mampu nak pi antak baju kat Zac Posen apatah lagi kat Salvatore Ferragamo.  Lagipun jauh sangat kat Amerika nunnn! Kalau untuk baju-baju kurung dan kebaya akak yang simple untuk pakaian hari-hari ke office,  akak tempah dengan favourite tailor akak kat Penang ni saja.  Sapa kawan baik akak mesti tau.  :)

Nama dia ialah Tin Tin Tailor kat Relau,  Penang.  No tel dia  +6012-4530160.  Ini alamatnya  :  Tin Tin Fashion House

Akak suka dia sebab dia jahit cantek,  dan cepat.  :)  Dan paling penting sangat murah.

Soalan Kedua
Bundle Kubang Semang yang akak suka pi tu memang senang nak pi.  Kalau u olls lalu BKE,  masuk exite Kubang Semang,  pastu carik kedai bundle yang meriah depan Stesen Minyak Mobil.  Ini google Maps nya  :  RMY Lee Bundle

Jawapan Ketiga
Yang ini akak saja nak tambah.  Sekarang ni akak memang minat dan suka beli baju secara online kat satu pompuan Cina yang meletops ni.  Nama dia Jess.  Belog dia bertajuk  :  http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com/


Akak dah 3-4 kali beli baju kat dia.  Bayar online dan dah dapat.  Baju-baju dia semua okay.  Harga pun okay.  Yang bestnya akak suka belog dia semua penuh dengan baju pompuan-pompuan agam macam akak.

Ini antara beberapa baju yang akak beli kat dia.  Ada banyak lagi,  tapi now akak jarang berfotografi.  Oleh itu akak tak dak gambar full yang cantik.  :)  Tapi sorry nya akak tak sempat nak pose pose gediks untuk baju baju yang akak beli kat Jess.  Hope these will do.


Sekian saja penjawapan akak.  Terima kasih dan harap maklum.

Yang benar,
Kak Jumie

"Ada apa-apa soalan lagi?" (Kak Jumie berbaju hitam)

6 comments:

  1. makyam,kami pun dok view blog si Jess tu. YES..baju2 dia mmg melepss and sgt2 sesuai utk wanita agam mcm kita ni..

    ReplyDelete
  2. heheh..kami pun duk p lee bundle tu!!!duk pilih smpai sebakui tp rega 3 ringgit!!gila :)~

    ReplyDelete
  3. baguih ampa beli la selalu kat Jess. kami suka sebab baju dia murah dan trendy untuk plus size macam kita.

    ReplyDelete
  4. takut plak aku tengok muka ang kat gambaq last tu... hehe. takut aku kalo2 nak tanya soklan :D

    gedik plak wat2 takut nih :D

    ReplyDelete
  5. sy pon suka shopping online, n alhamdulillah skang dah ada blogshop sndri.. sila2 lah singgah..;)

    http://trio-fabulous.blogspot.com/

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...