7.2.11

Fashion Review for Screen Actors Guild Awards 2011 by Jumie Samsudin

Hello u olls semua.  Hari ini akak akan membawakan u olls Ulasan Fesyen untuk The 17th Annual Screen Actors Guild Awards atau SAG Awards yang baru saja diadakan pada January 30, 2011.  Walaupun SAG Awards tak berapa popular tapi bintang-bintang Hollywood ini tak kurang meriahnya.  Yang akak happy ialah ramai antara they olls yang telah memperbaiki kesalahan they olls masa Golden Globe Award yang lalu.  So let's check out sapa HOTZ dan sapa NOTZ!  Gambar ehsan dari Yahoo Movies!

TAK SUKA

Sekali lagi akak kecewa dengan fesyen pilihan Nicole Kidman yang kurus keding ini dan memilih gown hitam bercolour ala-ala cheongsam oleh Nina Ricci.  Nina Ricci jugak yang buat dress ala-ala baju dalam yang dipakai oleh Helle Berry masa Golden Globe Award hari tu.  Sedih la Kak Nicole.  :(

Kak Eva Longoria mengenakan dress dari Georges Hobeika.  What u olls think?  Pada akak,  potongan dress ni kat bahagian pinggang terlalu labuh dan tak seksi langsung.  Sedih. 

Pembunuh Sirius Black kembali dengan dress kepok-kepok rendan oleh Marc Jacobs.  Fashion police ramai yang kata pompuan ni memang ada style tersendiri dan kelihatan hebat dengan padanan dress ini.  Tapi akak tak suka style dia.  Dia sendiri yang paham apa yang dia pakai.

Amy Adams memilih dress halter warna putih lilit kat badan dari Herve Leroux.  Akak tak suka sebab nampak Amy Adams macam kasak saja.  :(



Winona Rider teringin nak pakai gown kawen.  So dia pun pilih la dress Alberta Ferretti ni untuk red carpet look dia. BORING :(
Sapa pernah makan Takoyaki kat Queensbay?  4 bijik RM3.90. Kalau kita beli nanti dia tabok seaweed banyak-banyak.  Pastu dia duk gerak-gerak atas takoyaki tu.  Haaaaaaaaaaaaaaaaaa....kalau ampa nak tau seaweed tu colour dia lebih kurang macam dress ni la.  Kate Mara diherdik sebagai antara dress paling tak elok untuk SAG Awards ini.  Thanks to Herve Leger,  pembuat dress ini.  


Ingatkan tin aluminium tak buleh buat dresss...rupa-rupanya boleh buat u ollls! 


Walaupun hang pakai PRADA tapi tak semestinya dress PRADA itu akan menjadi tiket hang untuk menjadi hot di red carpet. Sorry Hailee Steinfeld tak menjadi percubaan u olls ini.  Maybe kena tunggu u olls tumbuh tetek sikit lagi,  pastu ada pinggang and pungkur sikit baru lah u olls akan kelihatan hot dalam dress ini.
U olls suka ka dress ni?  Dibuat oleh Oscar de la Renta.  Akak tak suka sebab nampak cam shippo!  Maybe sebab colour soking pink kot.
Ampa kenai tak sapa pelakon ni?  Nama dia Jenna Fischer salah seorang pelakon dalam cita The Office dulu.  Akak suka colour dan material untuk dress ni memang glamer.  Potongan dress ini juga simple dan nampak terletak.  Cuma satu ja yang akak perasan,  ampa pasan tak tetek dia cam landok sikit?  Oleh itu u olls semua.  Tak guna berdress mahai kalau tak mampu memakai baju dalam yang mahai.  Sekian. 


Bercakap pasai tetek,  here we are.....Christina Hendricks si tetek besak.  Akak rasa baju ni cam..........dia keluak hotel pastu lupa nak bukak robe dia pastu teruih mai red carpet!  Kelessssss!

Akak ingat Dianna Agron nak try something yang sesuai dengan usia mudanya,  tapi sayang sekali lagi dia pakai baju macam tok-tok.  Come on girls!  U can do it!

Jane Lynch pakai baju prom dia dulu-dulu.  Enough said. 

AKAK SUKA

Mila Kunis!  Yeahhhhhhhhhhhhhh...cantek gila dress ni.  Warna meriah.  Seksi.  Akak dok bayang dia jalan-jalan pastu angin ciup kat dress ni mesti cam terbang-terbang skit.  Glamer nyah!! Akak sukaaaaaaaaaaa!  Patutlah dress ini menepati citarasa akak! tau sapa buat dress ini?  Mendiang Alexander McQueen!!


YES!  Akak happy tengok Tina Fey telah berjaya mengWOWkan akak untuk red carpet kali ini from Oscar de la Renta.  Memang pilihan yang tepat. 
Satu lagi merah mak ngah yang menarik perhatian akak ialah Christine Baranski yang sungguh hot!!  Umok dia dah 58 tahun u olls.  Hang mampu??  Akak suka belahan-belahan manja kat tengah-tengah tetek dia itu.  Sepsi!

Sapa yang mampu untuk tidak suka Yves St. Laurent?  Kak Julianna Margulies telah memilih Yves St. Laurent!! Akak sukaaaaaaaaa!!!  Walaupun simple tapi cantek dan very class u olls.


Tahniah kak Sofia Vergara!  Hang kalau tak pakai kaler kaler terang dan mengelip memang tak sah kan pompuan?  Kali ni akak suka dress pilihan hang ni sebab sangatlah dress kawen Kak Merr ya!  Dress ini ialah dari Cavalli.  Drapping kat dress ni memang sungguh perfect!  Kellesss kau Sopia!
Ingat dak hari tu Julia Stiles pakai dress itam kepok-kepok kat bawah.  Akak kata tak cantek sebab nampak macam makcik-makcik.  Kali ni Kak Julia telah memperbaiki pilihan fesyen red carpet beliau dengan memilih gown biru turun warna dari Monique Lhuillie.  Memang akak suka dress ni nampak funky tapi still elegant.  And i like rambut dia bagi jadi kerinting besak dan lepaih cam tu.  So effortlessly sepsi u olls. 



WOW!  Claire Daines memilih dress printing dari Louis Vuitton.  Akak sangat suka sebab dress ini nampak santai tapi vouge.  Ditambah dengan tali pinggang nya itu.  Membuatkan dia nampak sungguh casual.


WOWWWW!!  Ampa suka dak??  Dress ini dari Marchesa.  Kalau tak salah akak,  inilah colour royal purple.  Mewah dan classic.  Akak sangat suka.  And akak jugak terpesona dengan cara Kim Kardashian sesuaikan dress ini dengan make up dia.  Sebab dress dah vouge gitu...so make up dia very light-light u olls.  Cuma rambut dia...akak tak berapa menyukai!

Wahhhhhhhhhhhhhh!! Yesssssssssssssssss!! Takdak lagi bunga ros merepek kat tetek.  Tahniah Natalie Portman.  U olls memang meletops walaupun bergelar mak buyong! Dress ini dari Azzaro.  Memang kelasssssss sangat.  Katanya dia pakai Tiffany jewel set malam ni berharga USD 2 juta nyah!! Meletopsssssssss!!  Nak pinjam boleh? 

First time akak bukak-bukak page ni,  tengok gamak Lea Michele ni teruih akak kata "NAK HARAMMM POMPUAN NI MEMANG KEJI!!!!"  Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa makan ati okay akak tengok pompuan ni.  Kalau aritu dia pilih dress ala-ala houte couture yang sarat beropol besar warna dusty pink,  this time dia sungguh simple dengan dress Oscar de la Renta.  Memang akak makan ati okay tengok dia pose-pose kekwat kat kita camni.  Sambil cebek-cebek mulut seolah-olah berkata "Hang ingat hang cantek?"



Cayalah Jayma Mays!  Haritu masa Golden Globe dia telah membuat kesalahan besak sangat dengan memakai dress itam merepek yang menampakkan dia sakit dan tua.  Tapi kali ni akak SASPEK kat dia rah sebab dia pakai dress ni yang sangat simple.  Tapi yang membuatkan baju ni nampak meletops dan sesuai dengan imej dia yang cute ini ialah warna materials kaini ni.  :) I love it!  Thank you Jenny Packham sebab membagi dress yang cantek untuk beliau. 
Tarikkk napaiihhhhhhhhhhhhh tahannnnn!!!!  Sentap tengok keVOGan Hilary Swank memakai dress shifon dari Versace ini.  SENTAPPPPPPPPPPPPP!!!


Sapa kata tok tok tak buleh jadi vouge?  Akak suka dress yang dipakai oleh Annette Benig ini!!!
Ini satu lagu mak buyong yang membuatkan akak makan ati dengan memakai dress dari Badgley Mischka.  Walaupun mengandung tapi hang tengok Jane Krakowski pakai kasut apa?  Hang mampu???


Akak tak kenal ni sapa.  Katanya wanita berbaju bulu ini bernama Angie Harmon.  Akak suka dress dari Monique Lhuillier ini.  Walaupun berbulu tapi tak over.  Dan sungguh meleps. 


Romona Keveza ialah seorang pereka baju pengantin yang sangat meletops.  Heather Morris pilih one his dress u olls.  :)Akak suka. 

DAN YANG PALING AKAK SUKA

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Amber Riley dengan dress dari Anne Barge!

SEMBAH RATU 8 STEP ZAPIN!!!!!

5 comments:

  1. i like penutup ni..
    sembah ratu gitu! :)
    keep it up jumie!

    ReplyDelete
  2. kelessss kak amber!! melepss dan simple sgt2..psst2..dia pakai PB pa kak mer?ahahahaa

    ReplyDelete
  3. Dya....depa sana US gigih pakai SPANX ampa pi google

    ReplyDelete
  4. hapdate sket noo...
    ekceli dress Amber Riley tue adalahmula2 gaun kawen wana putih uolss..!
    Tapi ataih pemintaan die, depa tukaq jadi kaler itam lagu tue..!

    Die memang dapat detect taste red kapet utk dia kan..itu yg dia tukaq kaler...
    Kalau dia pakai straight tros dari butik pengantin yg wana putih/krim mesti teros dapat cop feeling2 nak kawen kan..! hehe

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...