15.3.11

Fashion Review : Academy Award 2011 by Jumie Samsudin dan En. Khafi

Hello u olls semua.  Akak expect macam-macam untuk Academy Award fashion tahun ini.  Tapi bila dah tengok...hampehhhhhhhhhhhhhhhhh!!  Semuanya boring.  Warna-warna yang pernah ditengok,  design yang pernah dipakai.  (ada dua atau lebih yang pakai dress yang lebih kurang sama macam dulu-dulu.  Nanti akak mention).  Adakah sebab they olls ni semua play-play safe sebab tahun kena hemtam dengan Mak Tok Joan Rivers.  Siriesly akak tau la apa pendapat u olls semua.  Tapi fashion bintang-bintang Hollywood untuk Oscars 2011 ini adalah sangat boring.  Takdak satu pun yang membuatkan akak rasa WOWWWWWW.  

Tapi the show must go on. 

Let's hear what we are going to say.

Mandy Moore in Monique Lhuiller

Jumie Samsudin  :  Dress ni cantek.  Ala-ala baju sanding Elyana gitu.  Tiba-tiba terasa Mandy Moore sangat dewasa dan dah telupa style dia suka nyanyi buat mulut senget-senget kunon cumels.  She looks so woman in this dress.  I like it.



Michelle Williams in Channel

Jumie Samsudin  :  Simple but glamer.  But boring. 



Florence Welch

Jumie Samsudin  :  Baju ni design dia lebih kurang cam Alice in the Wonderland pakai tapi dah kena clorox.  So macam takdak colour.




Melissa Leo

Jumie Samsudin  :  Kain lapek teko kopi dibuat dress.



Helle Berry in Marchesa

Jumie Samsudin  :  I love this dress.  OF COZ Marchesa kot.  Tahniah kak Halle,  u olls telah menyerikan semula red carpet ini.




Gwyneth Paltrow wearing Calvin Klein
Jumie Samsudin  :  Baju ni pun ala-ala baju aluminum yang dipakai oleh satu pompuan masa SAG awards.  Cuba u olls click sini.  Tapi this one nampak lebih glamer maybe sebab Gwyneth pakai. 




Nicole Kidman wearing Christian Dior
Jumie Samsudin  :  Deniii serrrrrrrrrrrrrrrrrr pakai baju merepek. Pastu kasut kaler oren.




Hailee Steinfeld in Marchesa

Jumie Samsudin  :  I love this dresss.  Dulu masa SAG Awards dia pakai baju merepek gila from Prada.  Nampak macam ais krim merepek berlapis-lapis.  Ampa tengok sini.  But saya memuji tindakan gadis ini kerana memilih dress customized ini yang amat comels sesuai dengan umur dia 14 years old okay!  Baru tingkatan dua.  Da pergi Oscar.  Makan ati.





Celine Dion

Jumie Samsudin  :  Simple and boring.  Akak rasa Celine Dion ada belambak lagi dress elok-elok yang dia pakai masa world tour concert dia.  Tapi bila kat red carpet,  deni selalu pakai macam merapu.



Jennifer Lawrence wearing Calvin Klein

Jumie Samsudin  : Dress Calvin Klein ni ada adik beradik.  Ampa tak caya ampa tengok sini dan sini.  Sama kan? Bagi akak baju ini tak cukup glamer dan strong untuk menghadiri majlis Oscar yang meletops.



Jennifer Hudson

Jumie Samsudin  :  I love this dress.  Walaupun colournya terlalu menyerlah tapi sesuailah dengan diva American Idol ni.  Sejak semakin mengurus,  Jenifer semakin menjadi tumpuan fashion. 




Sandra Bullock

Jumie Samsudin  :  Memang akak suka merah.  Tapi akak dah bosan dah.  Next. 



Anne Hathaway's  wearing Valentino Couture gown

Jumie Samsudin  :  Memang akak suka merah.  Tapi akak dah bosan dah.  Next.  Oooh ya,  nak tambah kat sini.  Kalau u olls pakai dress merah.  Jangan pakai liptid pun merah jugak. 





Penélope Cruz wearing L'Wren Scott gown

Jumie Samsudin  : Dress ini sangat pilihan dan kesukaan Sofia Vergara.  Colour yang pop pastu ada meriah -meriah kat tengah.  Do you know that Penelope Cruz baru ja beranak last week.  Nahariammmmmmmmmmm ni dalam pantang pun buleh  gigih pakai dress tunjuk tetek kat sini.  Matilah....




Mila Kunis in Elie Saab
Jumie Samsudin  :  Akak SEMBAH RATU kat Elie Saab dan pompuan ni.  Dua dua ni adalah sangat best.  I love this dress.  Maybe sebab Mila yang pakai.  Or maybe sebab Elie Saab yang buat.  Hehehehe...i love this dress.



Cate Blanchett

Jumie Samsudin  :  Ampa kalau tengok fashion police bersama mak tok Joan Rivers,  dia kata dress ni tempat orang nak letak tangan kat gereja untuk berdoa.  HAHAHAHA.  Detu siyeeeeeee.  Gila baju ni merepek macam tempat sandak kerusi.




Scarlett Johansson wearing Dolce & Gabbana

Jumie Samsudin  :  Akak sedih tengok pompuan kesukaan akak ini memakai dress merepek.  Nampak dia macam takdak taste langsung dan serabai.  Pastu awat pulak pi buat rambut macam tu!
 



Natalie Portman in Rodarte

Jumie Samsudin  :  Kalau bukan sebab dia duk seri mengandung,  baju ni akan kelihatan sangat simple dan boring.  Baju ni nampak vass sebab dia seri mengandung.  Mesti mengandung anak laki ni!





Amy Adams

Jumie Samsudin  :  Baju ni macam zaman keberet kat Hong Kong.  Sesuai kalau nak buat wadrobe untuk "Once Upon a Time in China" tapi bukan untuk Oscar.



Gulliana Rancic

Jumie Samsudin  :  Akak nak ucapkan tahniah dan nak bagi sijil kat pompuan ni untuk "Anugerah Pompuan Yang Berani Mati Pakai Printed Materials Yang Meletops untuk Oscar 2011".  Barulahhhhhhhhhhh meriah sikit.  Yang lain tu cam B.O.R.I.N.G sangat.



Julia Ormond

Jumie Samsudin  :  Baju ni macam pernah dipakai oleh Christina Aguilera.  Ampa tak caya ampa click sini. Tula lain kali walaupun baju sponsor tapi tolongla baca belog akak.  At least u olls tak malu cam ni.




Hilary Swank

Jumie Samsudin  :  Baju ini tribute kepada Black Swan.  Hehehe...tapi baju ni meletopslah.  Bukan senang nak matchingkan design bulu-bulu ni,  silap-silap hang buleh nampak cheap.  Tapi i like this dress. 




Virginia Madsen

Jumie Samsudin  :  Satu lagi dress tribute tu Black Swan.  Tapi style tak elok punya. 




Sharon Stone in Christian Dior
Jumie Samsudin  :  Nenjiaaaaaaaaaaaaaa ni lagi satu bukan lagi Black Swan....tapi ANGSA SIHIR!  Gila scary kot tengok pompuan ni pakai dress ni. 



Cheryl Hines
Jumie Samsudin  :  I like this dress.  Akak rasa macam tak over do.  Okay for Oscar.
 


Marisa Tomei

Jumie Samsudin  :  Tak taulah sapa tailor baju ni.  Akak rasa tailor akak Tin Tin yang duk kat Relau Balik Pulau tu boleh buat better job than this.  Buleh nampak kot design and details dia gila merepek.  Tiba-tiba ada ropol extra veganza kat bawah lagu tu.  Tak sesuai langsung.




Busy Phillips

Jumie Samsudin  :  Aku tak tau pun nama pompuan ni Busy.  HAHAHA.  Deni belakon White Chicks kan?  Okay anyway.  Baju ni sangat meletopssssssssssssssss.  Kalau Eva Longoria tengok,  mesti depa akan main tarik rambut sebab Eva pendek tu pun gigih nak pakai dress ni.
 


Oprah

Jumie Samsudin  :  Tak sangka mak ayam besak aku muncul sebagai salah sorang presenter pada malam itu.  I love this dress. Sangat compliment body beliau yang meletops.



Reese Witherspoon  wearing Giorgio Armani dress

Jumie Samsudin  :  Boring.  Bagi akak dia tak mencuba apa-apa. 



Helena Bonham Carter  wearing Colleen Atwood
Jumie Samsudin  :  Kalau deni orang Malaysia dah lama ramai yang mengamuk dan tulis surat kat Agung suruh buang kerakyatan dia sebab dia pakai bendera kat kaki.  Penghinaan oooooo!


Dan dress yang paling akak suka ialah :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Camila Alves
Jumie Samsudin  : Melelehhhhhhhhhhh ayak liyooooooooookkkk tengok dereessssssssss ni.  Kalau akak dijemput ke Oscar.  Inilah dress yang akak akan pakai.  :)

8 comments:

  1. Hi Kak Jumie,

    Suka preview nih but one think i dont agree is the Cate Blanchett. Couture is an art whereby not everybody understand but i love it. Anyway Cate is really a person that dress for fashion like Juliaane moore.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Emi. Komen yang bernas. Maybe kepada orang yang straight forward tapi simple macam saya tak bisa memahami seni seperti itu. Anyway, betul kan apa saya cakap...they olls semua boring kan nyah?

    ReplyDelete
  3. i pun sedih la tengok scarjo pakai baju gitu... dan rambut tak kemas... :(

    tapi busy phillips tu i sangat suka... dia berlakon cerita cougar ngan monica friends tu kan... :)

    ReplyDelete
  4. semua baju depa boring..ada la sorang dua yg ok sikit..sekian.. :)

    ReplyDelete
  5. Semua pun boring kecually si camila dan anne hathaway coz dia pakai mcm2 gaun yg cantik...!

    ReplyDelete
  6. Yup btol most of dresses are boring in term of color and design. But i like Gulliana Rancic, Mila Kunis, Jennifer Hudson and of course my dear Cate. I need bold colors please tp kalu pakai Alexander McQueen should be more fun !

    ReplyDelete
  7. saya suka mila kunis...very demure..
    camila alves sungguh gojes...yg lain2 ok ok ja

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...