21.3.11

Oh, Hari-hari Membizi telah Bermula

Hello u olls semua para pembaca,

I olls ingin mengucapkan ribuan terima kasih sebab u olls semua memberikan ucapan dan sokongan kepada me and En.  Khafi sempena majlis pertunangan we olls baru-baru ini.  Oh yes!!  Hari-hari membizi telah bermula.  I have so much to tell tapi I olls akan cuba share sikit-sikit about our wedding preparation nanti.  Sebab semenaknya tak banyak yang nak disharekan.  Cuma nanti dah siap....ampa tengok la sendiri.  And like i olls promised u olls semua akan dijemput.

Resepsi nikah,  malam berinai,  bersanding dan majlis kenduri bertandang bakal menjelma dalam 6 bulan saja lagi. Fuiyooooooooooooooooooooooooooooooo macam-macam nak kena pikiak wehs.  List gila panjang.  Bila tengok saja i olls akan jadi migrain selama 5 saat.  Lepas tu I olls akan called Razzi Musa dan we olls akan gelak-gelak pastu akak tak migren dah.


Nak dijadikan cerita jugak baru-baru ini Dorrie telah dilanggar pungkurnya oleh sebuah BACK HOE LOADER.  Memang siyalllllllllllan betullah.  It happened dua hari lepas I olls bertunang.  Kesahnya,  I olls dalam jam-jam nak mai kerja.  Lalu kat Green Lane then ada satu jentera ni baguih punya duk mai dekat kot belakang.  Dok honk tak berenti.  Aiiiyooooo!  Memang aku duk spirit dah.  I olls tau deni silap hari bulan akan mengliwat pungkur Dorrie.  And yes!  Dalam duk kata tu PANGGGGGGGG,  my lovely sayang Dorrie dilanggar di bahagian pungkur.  After police report and bla bla bla,  now Dorrie ada dalam workshop.  Katanya sampai 3 minggu they olls nak siapkan kereta I olls itu.  Astaghfirullah punyalah lama macam tak lojik saja.  Tapi I olls dan En.  Khafi akan cuba mengkejan they olls supaya lebih cepat.


So now,  i olls pakai kereta Abang Manap sebentar sampailah okay.
I olls rasa itu sahaja untuk hari ini.  I olls akan cuba menjadi bakal pengantin yang pro aktif.  Tak mau sebab kawen sahaja semuanya pun nak tersentot.  U olls janganla kekwat!! Emel la I olls bagi idea!!  Tanya soalan ka...lama tak dapat soalan-soalan OPRAH ni. 

Sekian sahaja dulu.  I love u olls my readers. 

PS/  En.  Khafi cadangkan I olls tukar nama dari Kak Merr kepada Kak Nang sebab dah mentunang.  Cam serrrr kan?  Takmau takmau.



Love
Jumie Samsudin

7 comments:

  1. Kak Nang??

    dah macam nang nak memang serrr...

    hahaha...

    ReplyDelete
  2. kak nang macam x sesuai jerk T_T

    ReplyDelete
  3. kannnnn!! very theeeeeeeeee. En Khafi memang over dalam bab memerli akak tau.

    ReplyDelete
  4. macam kureng glamor ja bunyi kak nang..hehehehe

    ReplyDelete
  5. hahahaha.... mcm sdp nama tu...kak Nang. tapi apapun,takziah sbb si dorrie masuk 'wad'.hope sihat cpt2... jgn susah hati... maintain smile... mmuahh2... :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...