25.4.11

I WANT TO GO TO INDIA

Ehsan dari :  ashley.reed91 | flickr
Hello u olls semua.  Cantek tak gamak akak tunjuk kat atas ni.  Actually gambar ini akak amik dari Ashley Reed masa akak Google "Taj Mahal At Night".  Kak Baby kata memang Taj Mahal lebih cantek pada waktu malam sebab dia punya bangunan ni nanti glowing macam glow in the dark. Akak tak tau la gambar ni edti jer lebih tapi,  betui atau tidak gambar ini sureal sangat cantek kan?

Dalam banyak-banyak persiapan kahwin,  ada orang pernah pesan kat akak.  "U olls.  Dah kawen ni jangan lupa plan untuk pergi honey moon ya.  Akak ni tersilap masa kawen takder pun gigih nak berhoney moon bagai.  Terus mengandung.  Now dah masuk 4 anak...tak sempat-sempat nak honeymoon till now.  Anak kecik-kecik takder sapa jaga,"  KESAHNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!  Macam biskut ye u olls kakak.  Takpalah,  rezeki u olls dengan anak-anak. 

Akak berangan-angan nak mengepi mana-mana dalam Asia Tenggara ni saja untuk honeymoon.  Tapi dalam Melesia pun banyakkkkkkkkkkkkkkk tempat menarik yang boleh dilawati untuk honeymoon.  Pulau-pulau yang ekzotik and pekan-pekan kecil yang ada banyak kawasan bersejarah...bak kata adik akak Chanel Harun,  WHY NOT U OLLS? 

Tapi one day En.  Khafi memberi cadangan "Abang teringin pi India.  Abang ada kawan di sana,  kenal masa kami sama-sama kerja kat KL.  Dia cakap any time nak turun India bagitau jer,  dia akan bawak jalan-jalan,"  kesahnyaaaaaaaaaaa!  Semangat ya bakal laki akak feeling Fir Bi Dilhe Hindustani sat.

Mulanya akak tak berapa nak sentuju sangat dengan cadangan itu.  Nak simpan duit for persiapan kawe n ni pun dah macam nak tercirit,  feeling nak pi India pulak untuk honeymoon!!!!!!!!!! Matilahhhhhhhhhh we olls nak menyimpan duit u olls.

Tapi sampailah akak mengengok gambar kawan akak Intan Ramlee dan suami mengepi ke India untuk honeymoon.  They olls laki bini sangat meriah okay.  Walaupun dah berkahwin dan beranak bagai tapi they olls selalu saja mengepi honeymoon ke merata dunia ok.  Akak very the jeles!!  This time depa pi India pulak.  Bila akak tengok saja album Kak Intan kita berposing bersama suami kat belakang Taj Mahal.....................................................................akak terusssssssssssssssssssss jatoh cintaaaaaaaaaaaaaaaaaa u ollls!  AKAK NAK PI INDIA JUGAK.

Inilah kawan akak Intan dan suami beliau.  She said she cannot stop smiling okay bila dah tengok Taj Mahal.


So akak pun menghubungi Kak Intan tanya tips bagai and dia pun bagilah akak jalan camna dia buat arrangement.  Akak pun discuss dengan En.  Khafi.  And we olls terus mengsurvey harga ticket flight pergi balik Kuala Lumpur - New Delhi.  And then akak survey harga tour from agency in India.  Package 7 hari 6 malam untuk 2 dua orang di New Delhi,  Jaipur and Agra termasuk hotel,  makan pagi,  ticket untuk masuk semua tempat-tempat bersejarah,  naik gajah di Jaipur, bla bla bla baru RM**** for two person.  YEHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!  Simpan duit simpan duit simpan duit.

So itulah akak nak share dengan u olls.  Akak now memang semangat nak pi India.  Tapi apa pun,  akak akan usaha simpan duit dan jugak berdoa agar hajat akak ini kesampaian.  Ampa semua tolonglah sama-sama doa untuk kami berdua ok. 

ps/  Akak nak pose comolot depan Taj Mahal dengan En.  Khafi!

6 comments:

  1. hahahaha.... akak saya dah p Taj Mahal masa praktikel 3 bulan kat India thn lepas... seyes best.. tpi sy cadang akak jangan pi time bulan Apr - Julai... panaih terbakaq otak!!huhuh...p ujung tahun.. Sebab sejuk n STIM!! :P

    ReplyDelete
  2. orang kata... memang akan sentiasa rasa jatuh cinta kalau tengok taj mahal tu..
    ada pasangan yang i jumpa masa i gi chennai ari tu dia kata, kalau you pergi dengan orang yang you suka, kuasa tajmahal tu boleh menyebabkan orang tu jatuh cinta dengan kita...

    wuhu! i pun memang nak pergi sana one day..

    good luck jumie, semoga impian nak bercuti di delhi tercapai! ;)

    ReplyDelete
  3. Thanks ampa semua! Bestnya ampa dah pernah pi India. Please doa I olls jugak akan mengepi. Takpi tahun depan, tahun tahun depan pun takpa. :).

    ReplyDelete
  4. " ps/ Akak nak pose comolot depan Taj Mahal dengan En. Khafi!"

    kami suka part neh! hahahahha....

    ReplyDelete
  5. nanti ampa pi india, bok balek mai sari sepasang. takleh sari, fridge magnet ka, keychain pun buleh.

    hahah... :D

    ReplyDelete
  6. HAMBOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOiiiiiiiiii aslinawati abdul majid ni

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...