21.4.11

Kebodohan Terserlah Sebab Salah Kereta

Pada suatu hari yang fana,  akak telah mengepi ke kedai untuk membeli beberapa majalah.  Lokasi ini tidak dapat akak bagitau sebab lokasi ini sangat penuh dengan jantan-jantan duk tunggu bas,  pi kedai dan sebagainya.  Maka akak yang berjiwa hot santai ini pun meniba di kedai ini untuk membeli beberapa majalah. 


Dorrie akak. 


So akak pun parking lah dan mengepi beli majalah.

Setelah membeli beberapa naskah majalah,  akak pun mengetwok balik ke Dorrie akak.  U olls kalau tak tau,  Dorrie ialah kereta akak yang berwarna biru dan spisyis Perodua Viva. 

So akak pun mengetwok dengan penuh konfiden dan membawa majalah di lengan akak.  Di sebalik kaca mata Ray Ban akak,  akak boleh nampak dah beberapa jantan yang sedang menunggu bas di tepi situ.  Ada yang akak taste! Ada yang akak tak berapa taste.  Ada yang adik-adik.  (Bukan main ya akak sejak mentunang ni,  scanner akak semakin aktif.  Tapi akak scan je...takder apa apa proceeding pun.  Tak mau carik penyakit nyah!).

Akak pun mengepos selepas membeli barang dan mengetwok ke kereta akak.

So,  bila akak dah nak dekat dengan Dorrie.  Akak pun memicitkan punat alarm di kunci kereta akak ini.  Akak  ingatkan akak terus nak bukak pintu dan masuk ke dalam kereta dengan penuh gaya.  Pasti jantan-jantan kendu itu akan terpukau dan berkata "Wah..stylooo nya kakak gemok ini.  Walaupun chubby tapi wowwwwwwwww,".  Keless tak tanggapan akak ?

Picit-picit picit!


Tapi u olls!  Akak pelik!! Naper akak picit punya picit punya picitt tak bukak punnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn pintu kereta akak ni.  Akak pun pusing-pusing kereta akak ni sambil letak spek mata hitam akak di atas kepala macam cekak tu u olls.  Kunon-kunon macam berlagak nak tengok apa yang tak kena dengan kereta akak ni.  Mampuslah kalau tak buleh bukak kuncinya.  Akak pun tekan-tekan punat alarm itu lagi sekali.
Tiba-tiba ada satu jantan kendu mendekati akak.  Alamak!  Dia nak tolong ke...akak pun mulai nebes. 

Elok jantan tu u olllsss!  Dia ushar jer kat akak u olls.

Bila dia dah dekat dengan akak dia pun cakap "Akak.....akak salah kereta ni.  Kereta akak yang itu.  Ini kereta saya,"


PUKIIIIIIIIIIIIIIIIIRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHNAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHARRRRRRRRRRRRIAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMM! BBBBBBBBBBBBBYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.  Akak pun pi kat kereta akak yang actually selang dua kereta daripada kereta dia.  Dia pun Viva Biru jugak. 

Terbojeeee terbojeee terbojeeeee!  Bodolah Jumizah len kali tengok la kereta hang mana dulu!

15 comments:

  1. hahahaahahahahhaa..adessssssssssssssss..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha..
    takpe jumie, yang penting konfiden! ahahah :)

    ReplyDelete
  3. hahahahhahahahaahha hang ni dok buat lawak. malu wehhhh!

    ReplyDelete
  4. Memang malu u olls. Tapi hidup kena teruskan juga.

    ReplyDelete
  5. hahahahaha. takpa, pengalaman semua nih. tp lawak lah. nasib baik tak p marah ka apa kat brother yang kendu tu.

    ReplyDelete
  6. gelak gelak gelak... itulah..riyak sgt tadi catwalk pakai rayban...

    ReplyDelete
  7. Itulah akakkkk...i olls terover bajet yaaa.

    Lagi satu kalau u olls nak tau. Kereta VIVA kalau picit picit alarm dia...dia hanya akan keluar lampu saja. Beam sekali maknanya kunci. Beam dua kali dia bukak kunci.

    Dia takdak bunyi macam kereta MYvi.

    katanya...inilah cri ciri keselamatan untuk wanita bila parking kat tempat berisiko tinggi di waktu malam

    ReplyDelete
  8. hahahahha
    pecah poruttt eden bacooo
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. adoiii... hahahaha...

    err... aku pun penah kene... keta membe plak tu... haha... kemain lagi confident lari2 pi kat keta dia... sekali salah keta...

    jenuh jugak la dier gelak kat aku... wawawawww... maluuuuu :">

    ReplyDelete
  10. hahaha...lawak la hang ni jumie...
    takpa...kesilapanmu dimaafkan dorrie i guess...besa la tu...kami pun penah tersilap keta..cuma tak tekan punat alarm tu berkali-kali je la...hehehe

    ReplyDelete
  11. hahaha lawak la jumie...same happened to me, kat dpn maybank area bkt jambul...malu gile, dh la time tu ramai org kt luar maybank tu...

    ReplyDelete
  12. Hahahhaa....lawak la Jumie nie....mesti sebab dok 'ushar' adik2dekat stesen bus tu...sbb tu jadi lagu tuuu....hik3x!!

    ReplyDelete
  13. ha ha....lawak lawak...awat jadi lagu tu...dlm elok elok punya duk control ayu...ha ha...tapi kak tau jumie wanita tahan lasak...boleh buat selamba lagi tu...he he..

    ReplyDelete
  14. tu la, kurangkan sdikit ye scanner itu apatah lagi menjelang ari persandingan ituh, scanner itu telah membuatkan diri anda feeling jelita hehehehe apapun citer ni memang membuatkan i gelak bosar hehehe

    ReplyDelete
  15. nasib bek tak cucuk kunci plak kat kete tu..tp, mmg lawak la

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...