30.5.11

Komen Video Clip Prema Yin - Marilah Bersenggama

Isu yang tengah hangat lani.  Akak terbaca tweet Mellisa Ramlan dan beliau mengeTweet "Just watched Prema Yin's Marilah music video and im disgusted. Is she trying to sell the song or her body?,"  DAYUMMMMM (bak kata Obefiend). 

As u olls tau,  Prema Yin antara penyanyi akak suka.  Sebab lagu dia Eyo Eyo itu sangat jiwa Jumie Samsudin.  Akak pernah buat review pasai Prema Yin dulu.  Ampa baca sini.  Prema Yin - The Next Malaysian IT Girl

And just recently,  Prema bok kuak new singles bertajuk Marilah.  And dia telah mengeluarkan satu video klip yang cukup kontroversi untuk lagu ini dan di arah oleh Gambit Saifullah.

Okay u olls boleh tengok video tu kat sini.




Apa pendapat u olls?

Ramai yang marah sebab video ni terlalu seksi katanya.  Adegan sek sek ni semua.  Pastu Gambit pulak seorang Islam tak patut buat video ala-ala sec seduction camnih. Lagi? Prema tak patut jual tubuh,  jual suara saja.  Lagi? 

Meletop-letoplah rakyat Melesia mengomen ni semua. 

Mari sini kita baca apa respons Gambit yang mengarah video clip ini. 
Untuk memendekkan cerita,  I takkan comment benda yang tak berkaitan dengan MV ni.  Gejala-gejala sosial kat luar sana ke,  rasuah,  politik yang melanda ke,  penonton-penonton yang hipokrit k.  I will not comment on that. Just purely about shooting this video, that’s it.

I will start.

Memang banyak yang I kurang puas hati bila shoot this MV, energy level performance,  my tight shot, wardrobe, makeup and  etc but memang last minute and EVERYBODY really works hard for it and I appreciate. Tapi semua ni adalah production problem dan u all tak perlu tau. Memang kualiti boleh lebih better, tapi dengan masa as a main factor dari masa shoot till editing and juga masalah lain, we will try better next time. Everybody tried their best and i really appreciate that.
Saja akak letak gambar Gambit tengah pamping.  Meletops jugak Gambit ni.  Tapi not my taste. 
The Storyline.

Cerita dia mudah,  pasangan suami isteri yang pada mulanya kita establish seperti ada masalah keluarga-nak divorce ke, tak brapa nak ckp with each other ke. tapi sebenarnya mereka hanya bermain ego diantara satu sama lain. Jual mahal etc. Itu adalah cara pasangan ini bermain cinta antara mereka, Green screen adalah bayangan mimpi perempuan itu.

This is a short story for u, i malas nak etakplain panjang2.

Soalan saya,

Saya nak tau, apa salahnya video yang ditunjuk kasih sayang suami isteri ni, bukannya ada adegan cium ke, raba2 ke etc.  yang korang nak jadi isu sgt. tak de niat saya nak buat kontroversi. Hanya nak paparkan mainan ego kasih sayang mereka. Tak brapa nak jadi tu productions problem, korang tak perlu nak masuk campur.
Isunya sebab ade Shahz Jaszle? Gambit Saifullah direct? pasal tu? tak de pon cium2, raba2…. knapa crita anu dlm botol ade pasangan Gay main dlm scene ok plak? nampak anu dlm botol ok plak? cerita isteriandamp;…. ade adegan sekian ok plak? mereka hanya memaparkan lakonan cerita. Sama juga saya, bukannya ade kissing ke, raba ke….

Please explain.

Copy paste dari belog http://beautifulnara.com/
Fuhhh! Jawapan yang diberikan oleh Gambit sangat profesional.  Tak layan all this nonsence.  Just focus kat kekurangan kerja dia.  Dia ngaku banyak kekurangan dan dia akan berusaha untuk buat the best.

Di sini akak pula nak bagi beberapa pendapat akak mengenai issue ini. 

  1. Video ini hanya satu ekpresi seni.  Gambit cuba menyampaikan mesej disebalik lagu 'Marilah'.  Kalau u olls tengok lirik lagu ini 

    marilah kita menari
    di bawah sinari bulan
    marilah kita menari
    lagu ini takkan berulang
    marilah kita menari
    hanya kau difikiran
    dirimu,  diriku, irama menusuk hati
    buatku lupa diri


    Lirik ini memang sangat lirik 'bersenggama' okay! Hang tau bersenggama tu apa kan?  Kalau tak tau baca sini.  So memang betuilah apa yang disampaikan oleh Gambit. 

  2. Kita orang Melesia jangan la jadi takut dengan adegan senggama seperti ini.  Ini bukan tahun 1981.  Kita lani dah 2011.  Lagi semilan tahun kita nak jadi 2020.  So why nak terkejut kejut ni semua u olls.  Hey u olls semua?  Wake up la! Ampa boleh tengok video adegan seks dalam cheapo hotel antara Anwar Ibrahim and pelacur China  and tayang kat prime time TV3,  why tengok adegan ini yang hanya lakonan semata-mata and ampa nak gelabah?  Wake up orang Melesia!

  3. Kalau kita asyik nak komen dan kutuk dan banned,  sampai bila pun industri seni kita tidak akan ke mana-mana.  Seni berevolusi dan berkembang.  Dia tak buleh disekat.  Hanya boleh dikomen,  dikutuk atau dipuji.  So,  Gambit! Mak salute hang.  U are being profesional here.  Memang ang tau ang buat salah.  And kami kami semua ada hak nak komen,  tapi u kena stand on your ground okay. 

    Dont have to layan all this Malays bullshit duk kutuk ang dalam komen artikel Beautifulnara.com.  Sah-sah Abang Nara pun spisyis tu,  hipokrit semua.  Feeling-feeling Islam dan tak suka seksi meksi ni,  tapi buat blog pasai dunia artist.  Depa ni semua tak reti.  Hang teruskan berkarya and bila orang puji ang amik,  mana tak elok ang amik juga.  Mana yang buang masa?  BUANG!

  4. Tapi....bak kata Gambit,  produksi video ini ada banyak kesangkakkan dan kekurangan.  So takpa,  in the future u olls buat lagi the best.  U know better about this than me. 

  5. Prema Yin,  u olls suara memang meletops.  Lagu ni best,  tapi i olls agak terganggu dengan video clip ini.  Not because of the story line and the seksi meksi but,  tapi i olls rasa u olls TERPAKSA dalam lakonan seksi meksi itu.  U olls not being yourself.  Seksi bukan semata-mata pakai baju tali satu dan menari kat meja dapur.  Hang pakai over size Milo T Shirt bertajuk Kejohanan Olahraga MSSM 1998 pun hang boleh jadi seksi. 

    Prema Yin,  apa pun tahniah atas kontroversi yang tercetus ini.  NOW SATU MELESIA AKAN KENAL U SIAPA!

    Sebab organ keseksian pada pendapat akak,  bukan terletak pada tetek yang besar,  klivej yang dalam atau kaki yang panjang.  Tapi organ seksi yang paling penting ialah OTAK.  If u can project that sexiness feeling from your otak to your whole body,  then............tak kisahlah u pakai apa pun.  U akan jadi seksi. 

    So i dont want to blame the props,  make up artist and the wardrobe manager,  i olls cadangkan u olls amik acting lesson and then dancing lesson bila u olls free.  And i believe latihan lakonan juga akan membantu perfomances u nanti di atas pentas sebagai penyanyi.  Sebab i perasan dalam video clip ni u olls sangat KERAS.  Especially masa scene pakai nude suit persis Lady Gaga itu.  Dalam MV itu jugak lip movement,  body,  tangan,  kaki u olls semua tak selari dengan jiwa lagu dan storyline yang u olls bawah dalam video clip ini. Tak cukup jiwa.
Sekian saja celoteh i olls di hari Senayan yang meletops ini.  Sapa-sapa yang ada komen nak bangkang atau sokong? Dipersilakan.  Perkongsian ilmu adalah amat digalakkan sekali.

Love,
Jumie Samsudin yang sedang risau lagi 3 bulan nak kawen dan dia akan bersenggama tak lama lagi. 

13 comments:

  1. keless komen makyam ku..sembah ratu 58 step zumba dah ni..kami suka komen ampa.kdg2 org kita ni emo lebih then reaction.dok kutuk2 tah dok ulang vdeo tu sampai lebam..muahahaha...

    ReplyDelete
  2. hahahhahaa!! aku tak nak kutuk lebey,, cuma bg aku LAWAK je,, sb pempuan tu tak seksi pon? tak setim!

    ReplyDelete
  3. wake up uollzz...wake up uolllzz..

    ReplyDelete
  4. kat donia ni banyak orang yg hipokrit..asik nak betulkan salah orang salah sendiri tak nampak..hampehkan...

    ReplyDelete
  5. Kami tak nak komen pasal video. Tapi pasal lagu. AWAT YANG LAGU SERRRRRRRRRR SAMPAI MACAM TU?

    ReplyDelete
  6. Actually video klip ni memang ada kekurangan by mean kalu wardrobe and mekap dia cun skit sure ok nya...with that tight cloth she does look cheap...

    ReplyDelete
  7. Lagu dia macam tak masuk lah dengan video tu. Pastu i takleh tahan u letak photo Gambit dok pumping hahaha Jumie Jumieeeeee

    ReplyDelete
  8. aiyo buruk plis perempuan tu menari. pakaian buruk. green sreen edit buruk. ish. hish buruk buruk segalanya.

    ReplyDelete
  9. aku baru tengok clip nih...

    alaa... besa jaa... awat kemain kecoh sana sini... aku ingat teruk mana tah kot sama stendet ngan 3gp ke...3gp lagi tak eliokkkk... tapi tarak sapa kecoh punnn... hahahaha...

    but but but... prema yin punya baju dalam clip nih, cuma baju tidok dia ja bleh terima... tu pun pasai aku suka pepel. kalo takkkk...

    lain2 burooookkkkkk~~!!!! bila baju burookkk, nari pun tak seksi...

    cuba letak orang lain yg lagi seksi. pastu wat ala2 prema yin berebut ngan orang tu ka... baru style. ala2 best woman win. ---walaupun lagu mcm tarak kaitan.

    melampau dak komen aku? dak kan???

    ReplyDelete
  10. make up hazzab ler kak...

    matilaaa...trus prema yin macam rupa skandal arnold susah nak eja..hahaha

    ReplyDelete
  11. hok2....ape ke jadahnye klip video ni huhuhuhu......aku tak stim pon tengok

    ReplyDelete
  12. ape la penulis blogger nie...wei ko islam ea??nme apak ko samsudin!ko nie en btol2 munaaafikk!!ngaku islam tp aty kafir...ptut la ko tulis mcm 2 sbb aq tgk gmbo ko un da cam yin 2..ahaks~sbijik!tededah sne tdedah sini...wei ko bogel je la sng...tnjuk ko pnye anu yg londeh 2!ko nie islam dlm kad pengenalan ko je....ahaks~aq ckp kt ko skang nie sbb tkot klo2 kubo ko sbelah kubo aq en....ssah la....nnt bising...XD

    ReplyDelete
  13. dunia da dkt akhir zmn....org islam un da xpduli....ape yg dikutuk 2 lg la dowang nk ikot...sebijik mcm dak gambit 2...ntah ape vdeo 2 xde kaitan tol laki bini...skang nie islam un da xsrupa islam...btol la gelaran org yg kt ats 2 bg....jgn mrah...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...