10.5.11

Muka nampak segar bersama D Ferringhi Home Spa

Dear Kak Jumie,

Bagaimana untuk membuat wajah kita sentiasa tampak segar serta solekan untuk menutupi masalah "eye beg" di sekitar mata..kadangkala wajah kelihatan agak sembab..ianya agak manakutkan.

Yang benar,
Ami amiyami_87@yahoo.com.my



Dear Ami,

Thanks for the emel.


Untuk soalan make up nak tutup sembab bawah mata tu,  actually its very simple.  Cari concealer yang baik.  Pilih rona warna yang dua tone lebih lighter daripada warna kulit kita.  Pastu pakai bedak macam biasa.  U also can read some of the tips akak dah tulis sebelum ni :  Dark Circle


Untuk soalan kedua iaitu macam mana nak bagi muka nampak segar senantiasa.  Welllsss u olls!  Kalau muka nak nampak segar sentiasa,  bukan sebab make up semata-mata ya.  Memanglah make up boleh membantu,  tetapi asas kepada wajah yang lebih segar ialah penjagaan kulit yang baik dan berpanjangan.

Ini adalah satu petikan tips daripada D Ferringhi Home Spa milik Puan Intan Haryanie Shafie.  U olls boleh bukak link page beliau kat sini  :  Facebook.com/pages/D-Ferringhi-Home-Spa.  Untuk tempahan appointments u olls boleh contact beliau di talian 010-5667769.  Emel beliau intan_spa82@yahoo.com and Facebook link beliau ialah  Facebook.com/intanharyanishafie

Ms Intan with anak ya.  Kelesss u olls berkebaya okay!

Tips beliau adalah seperti berikut  :
  1. Sentiasa pastikan make-up anda dicuci sebelum tidur.
  2. Sentiasa scrub kulit wajah terutamanya bila anda sentiasa bermake-up dan pastikan scrub bukan jenis yg berbusa (sabun) jenis berlotion lebih bagus dan sesuai utk semua jenis kulit.
  3. Minum banyak air suam.
  4. Jaga permakanan makan banyak buah,sayuraan dan elakkan makan yg berminyak.
  5. Pastikan anda menggunakan product yg sesuai utk kulit wajah anda.
  6. Sentiasa pastikan kulit wajah anda disapu dgn krim perlindungan UV utk mengelakkan dari sinaran matahari pada waktu siang.

  7. Seminggu sekali lakukan rawatan kulit wajah anda sama ada di rumah atau di pusat2 kecantikan.
So u olls! Haruslah contact Miss Intan untuk buat facial treatment ya.  Kat sini akak letakkan all the services yang ditawarkan oleh Miss Intan.  Dia jugak buat perkhidmatan dari rumah ke rumah ya.  U olls boleh hubungi dia untuk more info.

Relaxing spa packages 1:Foot spa + Herbal sauna + coffee body scrub + Aromatherapy massage RM108 (3 hrs).
Tropical spa packages 2:Foot spa + Herbal sauna + Lulur body scrub + Pineapple body wrap RM83 (2 hrs).
Renew me spa packages 3:Aromatherapy facial + Relaxing eye gold treatment RM80 (1 hr 30min).
Exotic spa packages 4:Foot spa + Traditional malay massage + ear candle treatment RM55 (1hr 20min).


Facial treatment:-purifying facial or collagen facial RM88(90min)these 2 treatment include eye treatment n ampoule,Whitening facial or cucumber honey facial RM68(70min)these 2 treatment include ampoule,Aromatherapy facial RM58(60min),Relaxing facial RM40(40min),Relaxing eye gold treatment RM40(45min).

Body scrub 45min RM40 (include body brushing & body lotion),Lulur scrub,Borah scrub,tropical fruit scrub,Honey oat milk scrub,Coffee scrub,Aroma sea salt scrub.


Home made Lulur or coffee body scrub RM40 (45min include body brushing).A mild exfoliation with fragrant aroma of herb and coffee,leaving your skin supple and moisturized finish touch with whitening body lotion.


Tui Na Deep pressure point massage 60min RM45 free foot spa 10min

Chocolate Facial treatment RM68 (80min) includes head and shoulder massage.
Chocolate coconut scrub RM45 (50min)free 10min foot detox spa.  and we also have chocolate wrap body treatment RM45.
Hot herbal pounding massage RM75 (90min) and free foot detox spa 10min




OPI SPA MANICURE 60min RM55 (Includes a hand spa,scrub,wrap,hand massage and collagen vitamin lotion.)
OPI PEDICURE 80min RM70 (Includes a foot spa,scrub,wrap,foot reflexology and collagen vitamin lotion.)

Foot Reflexology + Foot detox spa RM35 (45min).



Healing hot stone massage RM99 (90min),A good treatment to improve blood circulation and expel negative wind from your body.

ps/  Jangan lupa support business Bumiputera Penang ya!  Kelesss u olls.


Love,

Jumie Samsudin.

9 comments:

  1. Harga berpatutan! Nak buat lah bila balik Penang nanti.

    ReplyDelete
  2. Tulaaa...Reena. Ampa boleh call dia. Dia buat mai buat facial di rumah ampa jugak. Meletops.

    ReplyDelete
  3. thanks jumie for the useful info...this is just in time :)

    ReplyDelete
  4. mak yam..spa dia kat mana?kalo tgk nama mcm kt batu feringghi ja..

    ReplyDelete
  5. amboi lamanya tak berYM, tweet...tiba tiba komen kat blog ni...kekwat hah!!

    Ampa call ja dia...sms pun buleh...atau add dia kat fb :)

    ReplyDelete
  6. ala.... terlambat doh la... hehe..
    ari tu pi penang main urut rambang je kat feringhi tu... :) mujur tak mahal dan berpatutan jugak.. next time pergi buleh la try kat sini...

    ReplyDelete
  7. makyam.. ceq x kekwat aihh..ym mmg lama x on.twit pun sama.kalo ada twit pun dari blog upd ja.walau apa pun,ceq tetap pembaca nombor 1 belog ampa tau..hehehhe.. :)

    ReplyDelete
  8. jumie...i dh pegi, sgt best, harga berpatutan, layanan best, highly recommended!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...