Haizi Khalid

Tunetalk

Glowbro Marine Collagen

UK Clark Sales

29.6.11

Cikgu Shida dalam NONA (OH SHIT)

Hello u olls.  Sapa kat sini suka dan puji Cikgu Shida adalah bagus dan berbakat?  TAHILAH AMPA NI.  She is not talented at all.  Actually sapa-sapa pun boleh jadi Cikgu Shida as long as u olls tak malu,  pakai baju merepek-repek,  kunonnya drag gila babi dan bermiming depan camera video. 

Hang sorang ja record bukan hang perform depan orang ramai.  Bukan hang kena practice apa semua bagai.  So apa yang bagusnya Cikgu Shida?  Apa yang spesyelnya dia sangat?  Sebab dia berani untuk memalukan diri dia sendiri?

Akak sebenarnya dari first tau dia ni duk jadi macam vlogger sensation akak dah macam tak boleh blah langsung dengan deni.  Hang dah la perempuan pakai tudung and plus hang ada cekgu,  and dok drag pakai jantan apa semua duk feeling buat muka bodo-bodo depan camera dan miming lagu bodo-bodo pastu satu Melesia puji dan kata hang super talented.  Hellloo!! Sapa-sapa yang tak malu pun boleh buat macam hang. 

Akak memang tak suka Cikgu Shida.  Ada orang suruh buat review pasai pompuan ni.  Depa kata dia baguih berbakat.  Tapi buat apa nak bagi rating pompuan ni naik?  Dia bukan BERBAKAT pun!  Dia cuma patheticly tak malu.  Dia masuk macam-macam rancangan TV sebagai selebriti jemputan.  Dato Siti Liza pun pernah jemput dia.

Akak tiba tiba hangin kerana tiba-tiba dua minggu lepas NONA telah menginterview pompuan ini dalam segmen khas bertajuk "CIKGU SHIDA".  Bukan sahaja aku rasa terboje (termalu) bila tengok deni di interview tapi aku rasa video clip miming lagu 1 Malaysia tu hanya satu agenda politik yang telah dirancang oleh kerajaan kita dengan TV3.  Nak promot 1 Malaysia katanya.

U olls semua.  Memanglah TV kena sorotkan orang-orang yang disukai ramai walaupun orang itu sedih tapi pada masa yang sama media kenalah bertanggungjawab untuk paparkan maklumat yang berkualiti.  Akak rasa ada BERIBUUUUUUUUUUUU RIBUUU RIBUUUUUUUUUUUU bakat lagi dalam dunia vlogging kat Melesia ni yang patut dieksplore.  And of couse my favorite vlogger ialah IniAnwarHadi dan MatLutfi.  Depa dua tu tak hegeh,  depa ada personaliti tersendiri,  authentic dan sentiasa memberikan mesej yang baik kepada penonton. 

Akak boh gambar Lutfi dulu sebab akak lebih suka dia dari AnwarHadi.  This is a very girly thing.  Macam ampa pi kat mana-mana pompuan dan tanya "Team Edward ka Team Jacob?" So kita Melesyen boleh tanya kat kawan-kawan.  "HANG TEAM MAT LUTFI ATAU TEAM ANWAR HADI?"


  Mat Lutfi lawak gila.  Muka dia lawak.  Cakap Kedah pekat nak mampuih. 



Anwar Hadi sangat elok.  Hidung dia sangat simbol seks.  Maybe sebab tu kawan bek akak Aishah Aljuned suka kat dia.  Bahasa Inggeris dia sangat best.  Dia cakap bunyi sangat Ameriken.


I will never say sorry sebab akak terlalu hangin hari ini.  Walaupun akak now dah jarang tengok Nona,  tapi sejak berpuluh tahun dulu NONA TV3 adalah tontonan prima wanita Malaysia.  Bagi akak,  apa yang dipaparkan dalam NONA TV3 adalah sangat melambangkan siapakah wanita Malaysia secara khasnya.  Rancangan wanita lain kat Melesia ni pun banyak tiru format NONA TV3.  I always salute u olls.  TAPI TIBA TIBA...................AWAT AMPA PI INTERVIEW CIKGU SHIDA?  OIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!

Sekian saja.  My tall respect is always for the pure performance artist yang betui betui put depa punya effort untuk paparkan bakat depa dalam dunia nyanyian,  teater,  tarian dan macam-macam lagi.  Depa ialah mereka-meraka yang berkarya bukan untuk populariti tapi kepuasan berahi meraka terdapat seni.

I hate Cikgu Shida. 

ps/  tiada langsung link,  gambar Cikgu Shida yang akan dimuatkan dalam artikel ini. TAK KOWSERRRRRRRRRR MAK NAK LETAK GAMBAR DIA NYAH~~~

32 comments:

  1. TEAM MAT LUTFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. team matlutfi gakk..siot ja..suka pekat kedah dia.. paling touching vedeo dia yg pasal hari ibu..

    ReplyDelete
  3. saya teringin ingin tgk hasil "Actually sapa-sapa pun boleh jadi Cikgu Shida as long as u olls tak malu, pakai baju merepek-repek, kunonnya drag gila babi dan bermiming depan camera video."

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh..sebab dia dah cakap "as long as u olls tak malu". Tak ramai orang tak malu. So kalau teringin pun, selagi blogger ni masih malu nak terhegeh-hegeh, tertonggek-tonggek depan camera...tak kesampaianlah kau.

      Delete
    2. U olls...Yazid ni memang peminat setia Cikgu Shida. Dia panas la noks mak caras idola dia. AHAKz

      Delete
  4. layan mat lutfi lah paling best and sweet is cuti sekolah bersama adik... terigt time kecik2 dulu selalu buli adik hahahahahah!!!!

    ReplyDelete
  5. ramai jugak penyokong cikgu shida ya....HAHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  6. Cikgu Shida memalukan cikgu2 seMalaysia..
    Sekian...

    ReplyDelete
  7. tuuuuuu diahhh punya la marah kat cikgu shida.

    errr, sy natural thadap beliau. tiada prsn suka atau tidak suka. tak memberi kesan :D

    xpernah tgk anwar hadi, zasss p youtube nak skodeng dia sat!

    ReplyDelete
  8. KO YANG SHIT KOT.LANTAK DIALAH NAK BUAT APA PON.KO NI MACAM JELES JE NGAN DIA.KALAU TAK SUKA YAPAYAH LAH TENGOK.BODOH!!HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  9. Nenjia mai dah anom anom bodo ni.

    Aku punya suka la aku nak suka ka tak. Kalau ang suka ang tulis la dalam blog hang sendiri.

    ReplyDelete
  10. ek eleh yg ang dok xsuka n kata kat org apesal. kata xmalu la bagai. as long as dier tutup aurat. ang xrasa lagi malu ka dok tayang tetek n badan ang tu merata org tgk apesai!!!sendiri mau igtlah der!!!

    ReplyDelete
  11. Ala Jumie is a matter of preference. Tak semua org suka apa yg kita buat..I know Cikgu Shida that she does look stupid, she got fans, then itu rezeki dia..Though i pun x suka dia..

    ReplyDelete
  12. Emi, akak sokong hang and i respect it because u respect me back. Just being me, akak tulis apa yang akak rasa. Tak semestinya u olls semua kena setuju.

    Dan cuba baca balik artikel akak ni. Ada akak kutuk dia pakai tudung? Ada akak kutuk dia agama Islam? Ada akak kutuk dia sebagai Cikgu? Takdak kan?

    Akak benci dia sebab akak tak paham kenapa orang suka dia. Dia tak berbakat pun. Dia hanya perempuan berani mati tak tau malu. Dress up merepek-repek dan buat video syok sendiri depan camera video.

    Sedihla anom anom takdak telur ni. Orang yang comment di Belog Jumie Samsudin secara anonymous dan sembunyi adalah orang yang paling pengecut di donia ini. Perbuatan u olls adalah sangat baling batu sembunyi tangan. Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  13. hahahahahaha!!!mmg pun ker ko nak rasa teloq kami!!!siap kalu aku jumpa ang.hahahaha

    ReplyDelete
  14. saya juga ingin meminta penjelasan la
    salah kah dia bertudung n dia seorang cikgu?
    mengikut caption "Hang dah la perempuan pakai tudung and plus hang ada cekgu, and dok drag pakai jantan apa semua duk feeling buat muka bodo-bodo depan camera dan miming lagu bodo-bodo pastu satu Melesia puji dan kata hang super talented. Hellloo!! Sapa-sapa yang tak malu pun boleh buat macam hang."

    kenapa ingin dipertikaikan jawatan beliau sebagai cikgu?
    adakah dia buat aktiviti miming tersebut sewaktu dia bekerja?
    dan, apabila aktiviti dia buat tersebut di rumah, kenapa dikaitkan dengan jawatan beliau?

    soalan terakhir: adakah seseorang manusia tidak pernah mempunyai private life dia sendiri? yang mana dalam kes cikgu shida, private life dia, dijadikan public

    #lagipun, mat lutfi pernah ja drag jadi pompuan, takda sapa bising pun eh? siap posing berkemban lagi....aiiyyoooo

    ReplyDelete
  15. hidung simbol sex. tersembur pasembor tengah makan tadi :P

    ReplyDelete
  16. whaaaaaaaaaaaaaaaaatttttttttttttttt??????????????????????????


    *muntah laju laju*

    siyes kami baru tau weh. huhuhu...


    miming camtu pun kira talented ke? haiyoooo... pening laaa dengan TV3 laa nii...


    kami penah je kutuk kaw2 deni kat fb... pastu ramai marah kami balik...

    eiii... tolong laa... kami geli kot tengok dia macam tu... camne laa orang bleh suka dia??? ishhh tak paham...

    sokong anwar hadi ngan mat lutfi best. persembahan dorang ada je input. bukan omong kosong. jauh skali miming dengan pakaian pelik2...

    ReplyDelete
  17. hehee..aah ek.dok tayang tetek tu tak malu lak.pelik lah ko nih.aku as lelaki pon bukan selera na tengok tetel ops tetek ko tu..tutup lah dik oiiiiii

    ReplyDelete
  18. Jumie, lepas akak tertgk "komen" utk entry ni, sbnanya every single words in your blog akak rasa its from your point of view...dan itu tak salah pun sbab blog Jumie kan, biaq p la nak tulis apa...Just may be ada makhluk2 yang tiba2 terasa ,komen dan syok pula tertunggu2 nak tgk Jumie naik hangin....Tutup mata, tutup telinga...tak mendtgkan hasil..pathetic sungguh makhluk tu..this kind of typical human tak paham maksud blog sendiri ikut suka ati nak tulis apa...mungkin next time Jumie kena remark kat header, this blog is belong to me, so sesapa tak suka tak payah baca...
    # akak lak yg hangin tgk makhluk tu punya komen...

    ReplyDelete
  19. Thanks kakak. Tepat sekali. Kalau depa berani buatlah blog sendiri. HAHAHAHA

    Love u kakak.

    ReplyDelete
  20. kami pun suka kt matlutfi muka dia comey..lawak dia plak sgt best...

    ReplyDelete
  21. so apa tujuan ang buat blog ni kalu xmau bagi sapa baca. hoi ini internet ok kalu ang nak private blog sekalipun ang xyah buat blog hokeyy n xyah letak dlm internet. internet satu donia leh tgk, yg xmau tgk pun jadi tertengok. mcm ang letak pic seksi ang dlm fb kat twitter ka, org xmau tgk pun tapi tertengok.kalu ang xleh terima tomahan org baik ang jgn dok kutuk2 org kat sini sng cita. hahaha

    ReplyDelete
  22. jumie! sokong kak min min tu! lgpun this is a free world bak kata omputeh kn? so write what u wanna write... its from ur point of view and kalau org xleh respect pendapat jumie, lantak diorg la...

    ReplyDelete
  23. kenapa anon2 yang ngaku depa ni laki tapi takdak telo nak komen guna nama blog account??

    kalo guna anon pun... bukan takleh letak nama ke apa kat hujung2 ke apa... ini letak anon... ntah ape la tahap takde telo korang neh...

    lagipun ampa letak nama pun... macam la kami kenai ampa... at least tunjuk la sikit "keberanian" kalau nak pangkah jumie nih...

    aku tau la ampa minat cikgu shida sebab dia pakai tudung, single dan agak cun sebenarnya kalo dia tak buat perangai miming dengan mekap pelik2...

    just mengaku je lahhh... ini nak kutuk tuan punya blog ni plak... dia ada point jugak cakap cikgu shida camtu...

    ampa nih da la takde point nak backup cikgu shida... tapi siap petik point2 yang kutuk tuan punya blog plak...

    sungguh laa tak kena tajuk... sekurangnya bagi la SATU FAKTA yang membuatkan rancangan nona yang jadi tontonan segenap wanita dalam Malaysia ni berbaloi dan relevan interview cikgu shida tu.

    ini kata dia talented???

    ewwww...

    adakah dengan style dia miming dan dress up pelik2 dan buat setengah orang pitam lagi muntah2 berterusan selama 3 hari berturut2 tu ada sumbangan yang besar terhadap negara? atau tahap pencapaian akademik murid2 dia???

    i dont think so. instead i feel like her student will always take advantages on her. biar la garang mana pun dia nak bentuk anak murid dia, tapi believe me... other side of her students will have no respect at all towards her. walaupun dia claim suka2.

    its true.

    be matured plis.

    ReplyDelete
  24. bhahaha mak pun tak suka dia nyah.org dok link kan video dia kat fb, tgk sekali dah kata 'mintak puji nye pompuan ni'..pelik apsal org kata dia best & lawak..mak tak suka mak tak suka mak tak suka

    ReplyDelete
  25. Kelesssssssss Kak Aslinawati Majid komen terus sentap si bacul anonymous tu semua. Biarlah akak berpakaian jalang. Tapi tidak bersikap bacul. MATILAH. HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA gelak pathetic untuk orang yang sokong Cikgu Shida Maha Dahsyat Shallow

    ReplyDelete
  26. wah, entry panas! nani, no komen hehe..

    ReplyDelete
  27. salam jumie dr hamba Allah..mcm mana jumie terasa apa yg org prejudis kat jumie...mcm tula apa yg mungkin cikgu shida rasa bila dia baca entry ni..kita manusia..esok2 kita pergi..dan kepada anom lain..hina dan mulia manusia adalah disisi Allah, bukan sesama manusia..Jazakallah khairan khatira..

    ReplyDelete
  28. apasal yg komen penyukung cikgu Shida ni semua anon je? Tak pandai register ke macam manani...?

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com