9.6.11

Gentle Man Kah U olls?

Halooo u olls semua lelaki Melesia yang membaca belog akak ini! Akak ingin bertanya soalan-soalan ini  kepada u olls!
  1. Adakah anda membuka pintu kereta untuk mak / isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan u olls dan tolong tutupkannya?
  2. Adakah u olls bercakap lemah lembut dengan mak / isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan u olls? Bukan berbahasa nok nok...tapi dengan kata-kata yang sopan and soft tone gitu.
  3. Do you listen to your mak / isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan bila depa bercerita dan tidak interupt in between percakapan depa?
  4. Adakah u olls tengok ke mata isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan apabila bercakap dengan mereka dan tak tengok ke tetek,  faraj atau bahagian seksi yang lain walaupun terpampang elok di depan u olls?
  5. Adakah u olls akan memberikan wanita berjalan dahulu di depan u olls dan tolong pegang pintu apabila berada di tempat awam?
  6. Adakah u olls tolong bukak tarik kerusi untuk mak / isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan duduk masa di meja makan?
  7. Adakah u olls memanggil mak / isteri / adik perempuan / girlfriend / kawan perempuan dengan nama-nama yang sopan,  manis dan hormat?

Kalau jawapan u olls banyak YES untuk soalan-soalan di atas,  TAHNIAH U OLLS!  U olls adalah cukup gentle man bagi akak.  

Biarlah muka tak hemsem dan tidak berpelajaran tinggi dan berpangkat besar,  kalau u olls bersikap gentle man,  MISS VENEZUELA 2011 pun akan cair hatinya di tangan u olls.



Tengoklah macam mana Roger Federer bintang tenis dunia yang ternama sanggup pi kat peminat dia yang terhegeh-hegeh nak amik gambak sampai jatuh.  KAH KAH KAH.  Kalau dia tak gentle man,  mesti dia dah blah dan buat tak tau kat pompuan tu. 

Yang pompuan tu pun,  betui ka dia jatuh atau buat-buat jatuh?  Haaaa.......fompuan semua pun.  Kalau nak mintak lelaki layan u olls dengan gentleman.  U olls pun kenalah menjaga tatatertib juga.  Semua pun bermula dari diri sendiri. 

Mesej ini khas untuk semua lelaki dan pompuan yang membaca belog saya.  Tak mau bayes!

11 comments:

  1. Tengok la bf sapa Federer tu. Ehem ;p

    ReplyDelete
  2. kalo jumpa laki yg mcm senarai tu, nk kena sembah brp step jumie?? kihkih

    ReplyDelete
  3. MANA BOLEH SEMBAH RATU KAT LAKI....Sembah ratu 48 step hanya untuk pompuan saja.

    ReplyDelete
  4. yessssssssssssssssssss... seb baek laki i byk yessss kat situ.... gentel man betoi la laki aiiii... huhuhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  5. Kak zura.....kamu seorang wanita yang sangat bernasib baik. Sekarang sangat susah cari lelaki Melayu yang jentelmen. Terutama lelaki muda. Sebab depa ialah anak manja mak...

    Siapa mak mak kat sini...selain didikan agama dan akademik, jangan lupa terapkan nilai murni etiket seorang jentelmen ya :)

    ReplyDelete
  6. syukurrrr... alhamdulillah... (psst: laki ai x muda sgt dah la ni... dah mmg seharusnya umo mcm kami berdua ni jadi matang dan bersikap gentel men)..

    ReplyDelete
  7. POINT NO. 5.. lelaki sepatutnya berjalan di hadapan pompuan, untuk elakkan rasa insecure si pompuan terhadap strangers di belakang mereka...

    tambahan, bila berada dalam kenderaan awam, memasukkan tangan ke dalam poket, kut2 teraba mana2 bahagian badan pompuan...

    hahaha...

    ReplyDelete
  8. ibrahim....usaha tanda kejayaan.

    syahmi....dalam kes kes awak bagi itu. AKAK SETUJU :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...