6.6.11

Sepupu En. Khafi

Helllo u ollls! Ampa semua nak tau tak satu benda tentang En. Khafi. Benda ni akak baru saja tau.  Akak dah tanya dia betui-betui.  Sebab dah banyak sangat persamaan.  So bila tanya banyak-banyak kali and bagi kawat lampu semua kat dia,  baru dia mengaku.

En.  Khafi yang kendu.

Sebenarnya En.  Khafi ialah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sepupu kepada
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rubeus Hagrid

YESSSS!! Siriesssssssss! Akak tak tipu!  Ampa tak caya ampa tengok sini semua persamaan yang akak telah kenalpasti.
  1. Depa sangat besak macam jayen!!
    Siriesly,  En.  Khafi sangat tinggi.  Akak rasa dia 8 kaki kot.  Dari dulu akak terpikir macam mana dia boleh tinggi dan besar macam ni.  Bak kata mak cik En.  Khafi, "Aku pelik kau ni.  Mak jawa,  bapak melayu.  Awat hang besar macam Benggali?"  Sebenarnya,  bukan macam benggali Acik.  Tapi macam Hagrid!  Siries Acik kena tengok Harry Potter.  Hagrid tu sepupu En.  Khafi la.


  2. Depa banyak bulu!!
    Ampa jangan duk pikiak tak tentu hala.  Nasib baik En.  Khafi rajin bershaving di muka dia.  Kalau tak,  mesti dia ada janggut banyak macam En.  Khafi.  Setiap kali berdating,  mesti En.  Khafi suruh tolong cabut bulu-bulu kat pipi dia.  HAHAHAH.  Tak caya ampa tengok dalam hembek akak mesti ada twizzer tempat cabut uban tu.

    Walaupun sangat jayen dan berbulu...tapi depa dua orang tetap cute!

  3. Kalau depa jalan semua barang mesti jatuh.
    Disebabkan badan depa besar dan tinggi.  Kalau jalan kat kedai barang-barang souvenir seperti SNJ ataupun Lovely Lace.  Akak make sure En.  Khafi jalan betui betui beradab ikut line akak buat kat dia.  Kalau tak dia jalan pi mana pun barang mesti akan jatuh.


  4. Depa memiliki hati yang sangat sensitive heart :)
    Yes,  Hagrid dalam cita Harry Potter tu kan penyayang dan sangat memiliki hati yang sangat sensitif.  Ingat tak first time dia nak tinggalkan Harry Potter kat rumah makcik dia Petunia,  Hagrid nanges sebab hati dia sedih.  Samalah En.  Khafi.  Walaupun berbadan jayen,  tapi dia memiliki hati yang sangat sensitif dan penyayang.  Dahla dia dapat goffren macam akak,  akak selalu marah dia dan dia selalu menanges sebab akak.  Sorry En.  Khafi.  I LOVE U tau. 

    Gambar ni adalah candid yang diambil masa akak bertunang.  En.  Khafi nya idung merah?  Pasan tak? Haa...dia baru nangis sebab masa ni kami baru jer bertunang and bapak dia tak dapat bersama dengan kami sebab sakit.

  5. Penyayang kepada binatang,  kanak-kanak dan alam sekitar :)
    YES!! En. Khafi memang menyayangi binatang dan alam sekitar.  Malah budak-budak pun suka kat dia.  Dia tak buat-buat pun.  Tapi memang depa suka kat dia.  Dulu arwah Suvvi cukup manja dengan En.  Khafi.  Malah anak Mujadillah iaitu Baby Almas yang sangat kekwat dengan semua aunty-aunty kat office ni,  boleh suka kat En.  Khafi sorang saja! 

    En Khafi dan Baby Almas.
     
  6. Suka bela binatang ganaz dan rare !!
    Kalau dalam Hagrid bela naga,  labah-labah gergasi,  hipogrif dan anjing berkepala tiga,  En.  Khafi pun membela jugak!  En.  Khafi membela satu spisyis binatang ganaz dan rare iaitu seorang cat woman!
  7. Naik motor !!
    Hagrid naik motor!  En.  Khafi pun naik motor jugak. Cuma motor dia takdak bakul kat tepi.
    Sorry akak takdak gambar En.  Khafi naik scooter!  :)  Cadang nak beli bakul kat tepi cam nih la sambung kat scooter tu.  HAHAHAHA

  8. Depa suka perempuan agam :)
    No need explanation.  Just see the picture.
    Hagrid loves Ms.  Maxime
    En.  Khafi suka kat Jumie Samsudin.
    CAM SAMA KAN PICTURE NI?  HAHAHAHAHAHAH
Artikel ini mendapat 75% kelulusan daripada En.  Khafi sebelum diterbitkan.  Lagi 25% akak luluskan sendiri.  Selamat hari Isnin semua orang! Love u!!

8 comments:

  1. Hahahahaahahahhaahahaha!

    Dengan HAgrid hang samakan. Doi pecah perut aku gelak.

    Tapi tang banyak bulu tu, mak tewasa jugak uols! Hahahah :p

    ReplyDelete
  2. tang banyak bulu azreena kena terasa la sebab laki dia pun spesis bulu jugak hehehehehh

    ReplyDelete
  3. Intan: Bluwekssss ;p

    Banyak bulu la best kan? Kan Jumie kan? :p

    Baru macho. Haha.

    ReplyDelete
  4. Reena and Intan.....saya tidak mau mengomen tentang bulu-bulu #matilah!

    Yes, jayen dan agam memang semulajadi cute. :)

    ReplyDelete
  5. he..he...jumie...tak kisah la jayen ka...banyak bulu ka...agam ka...mat kelam ka(stand for kelam kabut ..sbb suka langgar barang..)...janji dua dua berhati mulia kan..kan.....

    ReplyDelete
  6. Gosh! both of you look great together!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...