18.7.11

Save The Date | The Pre Wedding of Wawan Azwani and Amin Popo

Helllo u oll semua!  Lani dah trend sangat sangat iaitu mengambik gambar pre wedding sebelum berkahwin.  Ya....dulu-dulu kalau zaman maksu-maksu kita,  depa akan pi studio fotografer Cina untuk amik gambar macam ni kan?  Tapi lani sebab dah makin ramai fotografer berbakat dan menawarkan harga bayaran yang berpatutan,  so akak rasa semua orang pun mampu untuk buat pre wedding photos ini.  Kegunaan pre wedding fotos?  Selain guna untuk buat poster,  banner,  bunting,  streamer dan buh dalam kad dan sebagainya,  gambar-gambar yang diambil dengan cantek ini boleh diupload dalam blog dan facebook u olls untuk tatapan kawan-kawan semua sebagai menandakan u olls nak kawen!

Ada macam-macam idea untuk pre wedding photoshoot ni.  Paling biasa ialah pasangan akan pakai baju yang casual dan amik gambar di kawasan yang mempunyai permandangan yang cantek.  Selain itu,  ada juga yang buat tema untuk photoshoot.  Ada yang buat tema kampung,  tema fairy tale,  tema humor dan tema zaman budak sekolah. 



So hari ini i olls nak share dengan u olls satu sessi photoshoot kawan i olls seorang blogger iaitu Wawan Azwani daripada http://www.wanazwani.com/ yang bertemakan ZAMAN BUDAK SEKOLAH!  Lets's check it out.

Sapa bagi idea buat zaman budak-budak sekolah ni?
Kami masa tu tengah dok cari idea untuk pre-wedding since dapat free session dgn OP kami ni.  So kami pun cari la nak hat comey² ja.  Tak mau kalah. HAHA Mula² kami dok plan nak buat kat taman ja.  Pegang blackboard kecik tu since la trend semua orang buat mcm tu kan? Lepaih tu ntah mcm mana ntah buleh terjumpa satu blog ni buat pre-wed kat skolah teruih nak buat jugak.  Tapi kami lupa la blog mana.  Kalau kami jumpa nanti kami habaq! Buleh jadi buat kat skolah ni pun sebab susah gila nak cari blackboard kecik tuuu Kalau jumpa pun mahai. Teruih kensel tak jadi beli! =P

Sapa yang amik foto ni? Bagi info depa sikit?
Nazri Ahmad daripada http://www.nazriahmad.net/. Kat blog kami ada tulih. Dia Official Photographer kami.

Kat mana ampa amik shot ni?
Mesti la kami amik kat Sekolah Menengah Teknik Kulim! Tapi la ni dah tukaq nama jadi Sekolah Menengah Vokasional Kulim dah. Dulu kami dua skolah samaaa HEHEHE Tapi masa kat skolah harem tak kenai punnnn =P

Apa perasaan ampa buat shot macam ni?
Perasaan? Dan-dan rasa remaja & jadi budak sekolah balik. Masuk dalam kelaih ada projector ok?  Betuah sunggoh budak² la ni. Sekolah masing-masing dah hebat. Kita dulu tak dak pun kan? T.T masa shoot kat kelaih ok lagi sebab tak dak orang.  Masa shoot kat hostel depan Blok Ali la paling mencabar.  Budak² laki ramai gila dalam dorm dok tengok kami shoot sambil depa dok nyanyi jangan pegang peygang-peygang duduk renggang-renggangggg GILAAAA HAHA

Wowww!! Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.  Jom kita tengok gamak-gamak depa.  :)












No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...