24.8.11

Alasan Artist Apabila Botoks Depa Pecah Lobangs

Hello u olls.  Sapa tengok rancangan DIVA baru baru ini?  DIVA ni kira macam Melodi untuk TV1 gitu.  Yang meletopnya pengacara rancangan ini dua orang DIVA BESAR ya.  Mak ayam sembah ratu kat ampa dua na.

Okay,  potong cerita.  Siriesly I olls tak berapa minat tengok rancangan gossip-gossip artist ni sebab bulan posa macam ni kita kalau boleh kena lah elakkan tengok benda-benda tak elok pasai orang lain.  Tambahan pulak kalau cerita macam Melodi tu.  Sah-sah suka fire artist dengan soalan provokasi yang macam naharam sungguh.  Benda biasa teruih jadi teruk dengan soalan wartawan bangang depa.

Tapi sebab akak duk ada kat rumah sepupu akak time tu,  so terpaksa la tengok.  Akak ni kalau boleh nak tengok rancangan masak-masak AFC saja doplohpatjam.  So masa tengok-tengok sekali keluarlah segmen they olls menemuramah Nanu Baharuddin nak tanya betui ke dia tu pakai botoks.  Gitu!

Mak pun gemok jugak.  Tapi tetap ada line-line kedutan.  Ni sampai satu line kerdot pun takdak. 

Ampa tau dia jawab apa ?

Dia tak mengaku kata dia pakai botoks malah dia kata masa awal-awal penggambaran cerita itu.  Dia macam gemok sikit.  Tambah berat badan dan pipi dia pun jadi tembam.  Sekarang ni pipi dia dah okay.

Aiyooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!  Apa ni wehs? Hang ingat kami pondan-pondan ni semua tak tau ka muka hang tu pelasu ka apa?  Sah-sah dah muka hang pecah lobang masih tak mau mengaku kata hang pakai botoks. 

Teruih mak bok keluar stetmen dalam Twitter mak.  Ha kepada adik-adik di luar sana yang masih belum mengfollow akak di Twitter maka haruslah berbuat sedemikian dengan kadar segera ya :)


Siriesly,  u olls setuju tak dengan statement akak?

Untuk pengetahuan u olls,  ada banyak lagi stetmen penipuan yang digunakan artist-artist kita untuk mengkaver lobs depa.  Antara alasan yang depa gunakan ialah seperti berikut  :
  • "Akak pakai air wuduk je u olls" 
  • "Memang sejak lahir mulut kita macam ni..."
  • "Kita memang mengamalkan makan ulam sejak di zaman anak dara lagi,"
Tiba-tiba akak macam respek Mak Ayam Ifa Raziah.  Dia siries mengaku kata dia pakai botoks.  Baguih nyah.  Mak suka orang cam ni.  So what if dia pakai botoks?  Itu duit dia,  muka dia hak dia.  Sebagai artist depa lagi la kena jaga muka dan penambilan.  Sebab itu cara depa carik duit.  Dosa ka apa ka,  tu mampuih pi kat dia la.  Itu pilihan dia. 


So kepada u olls semua pembaca belog akak.  Tak payahlah ampa feeling-feeling nak amik artist sebagai idola kecantikan hidup ampa.  Bukanlah akak nak kata tak boleh,  tapi buatlah pilihan dengan baik.  Ada ja artist-artist yang jenis jaga kecantikan depa dan mempunyai personaliti dan taste fashion yang meletops.

Tapi,  hakikat sebenarnya most of the artist hidup memang feeling Hollywood.  Takdak maknanya depa nak makan ulam sejak zaman anak dara.  Rokok dan arak tu adalah seperti ayak sarbat dan muruku saja.  Kot mana mai ayak semayang ni semua?  Aku rasa kalau percik ayak Yassin kat depa pun kulit depa nanti melecor macam kena simbah esid.  Tambah-tambah ampa orang Kolumpo?  Tengok perempuan isap rokok di khalayak ramai tu perkara biasa u olls.  Apatah lagi retis?

So takpayahlah nak buat baut terkejut bodo bila ada pendedahan aritst sekian-sekian isap rokok,  pakai seksi,  bla bla bla.  Semua tu memang diri depa yang sebenarnya........ampa yang bodo nak jadikan artist sebagai idola.  SEDIHLAH AMPA NI! 

So akhir kata dari akak,  terimalah gambar-gambar artist berikut.  Muka depa ni semua sama ja kan kat pipi and dagu kan?  Pikir sendiri la nyah.

Hakikatnya, sekeping gambar tidak akan menipu sesiapa yang melihatnya kerana di situlah tersimpannya pelbagai cerita yang boleh ditafsir. Dipetik dari kata-kata Macam Macam Hiburan

Terpulang kepada u olls untuk terus memilih untuk ditipu atau TAK PAYAHLAH nak layan propaganda artist-artist ni. 




Tahajjud Cinta memang meletops.  Tapi bila tengok scene muka Kak Erma dan Datin Ziela Jalil,  mak terganggu sat. 


Gambar ni bukan merujuk kat kakak depan saja na.  Yang belakang pun sama jugak.  Cuma yang belakang tu punya tak pec lobs lagi.

Kalau aku jumpa dia ni time-time balik semayang terawikh sah-sah aku lari teruih tak tengok belakang dah.

Kak Pah meletops.

Datin Ziela Jalil meletops :)
Model ulam-ulaman Melesia.
Okay,  toksah duk tengok Melodi dah.  Kita tengok rancangan masak lagi baguih :)

16 comments:

  1. ketara la mua nanu tu... ifa raziah i like datin opss datuk

    ReplyDelete
  2. hahaaha..terbaekk makyam!!!smua nya botox and pelastik ja.pastu ada 2 lagi retis laki yg depa ngaku mmg depa wat botox2 plastic2 muka depa ni.kalo x salah kami si erry putra dgn adam hamid tu..

    ReplyDelete
  3. Hi Jumie,

    Nak perbtolkan statement ya, tu bukan Botok or Botox, apa yg dia org buat ialah collagen filler. Org duk ckp Botox2 tp if omputih dgr, gelak dia org kat kita tau, Botox (liquid botolium toxin) mean for wrinkle kat forehead and tepi mata je, yg mcm Nicole Kidman slalu buat then kurang expression masa berlakon coz dahi bila kerut xde wrinkle. Yg buat muka panjang mcm pisnag and kembong mcm ikan tu ialah filler.

    I dont why Malaysian still x faham benda2 mcm ni, x pandai beza lg Botox or filler even wartawan pun alahai kaji la dulu sblm tulis, buat malu Malaysia jer..

    ReplyDelete
  4. tak semua artis tu tak baik. ada jugak yg baik... manusia tak sempurna..

    ReplyDelete
  5. Jumie, Mak Tok kami selalu amik wudhu'. Siap untuk solat sunat lagi. Tapi kulit beliau tak tegang cam retis2 tu pun. Tapi 'bersih' aja muka Mak Tok kami :)

    ReplyDelete
  6. kenapa muka umie aida sgt mengerikan dlm gambar itew? @.@

    mekti pun cocoks uols! aterr, kawan baiknya si KD khen? (matik la bgosip di bln pose)

    ReplyDelete
  7. Emi, thank you so much for the information. Siriesly i never been told about that. Mak-mak ayam kita pun tak ajar nyah. Thanks for the infomation.

    Keduanya, to anonymous. betul kata awak tu. Ada banyak artist yang boleh dijadikan contoh jugak seperti Ustazah Bahiyah. Artist jugak la tu ada talk show bagai.

    Apa yang saya cuba katakan ialah, kita ni semua manusia biasa. Tak lari dari buat salah. Kita punya pilihan nak buat yang macam mana.

    So sama la jugak, kita pun pilihlah idola / manusia contoh yang betui. Dan janganlah terkejut kalau tau artist itu ini membuat salah. Depa pun MAKNUSIA JUGAK!

    ReplyDelete
  8. hahah ngarut aihh depa nih!
    ada yang muka dah elok molek tapi bila tak pernah puas dengan ciptaan Allah, dah jadik muka mengkarung, barulah cantik katanya!
    artis lelaki pun ramai..
    ah jangan kata artis la, adik2 baru nak naik pun sama Jumie oii..
    dagu cam leh sidai baju!

    ReplyDelete
  9. They olls obses dengan kecantikan. Nak buat cam na nyah.

    ReplyDelete
  10. wardina mungkin antara artis yg baik2 & blh dijadikan idola.. pe pun mmg xblh blah dgn ayat mkn ulam2 dri anak dara blh tegang meggang gitu.. mak tok kami mcm2 ulam dia tanam.. sampaikan kunyit hidup pun dia wt ulam.. mkn dari anak dara lg.. pakai bedak sejuk, bedak nyonya yg keras tu.. tp dah tua ttp berkedut. yela dah sampai fasa kulit akan berkedut jg. cumanya mak tok kami seorg yg sgt sihat dan kuat.

    tok ti pakai kerrr?? tak kan kot. diakan diva suci u olls..

    ReplyDelete
  11. memang betul depa semua nie muka pelastik!! xnk mengaku pula..huh..

    paling ketara nmpak kat dagu depa..=)

    ReplyDelete
  12. Kak Anom, yes...kunyit adalah sangat bagus. Bagi kecut-kecut dan bagi sembuh cepat luka-luka dalaman badan. Katanya...

    Hopefully kita semua akan tua dengan 'gracefully'. :)

    ReplyDelete
  13. hehe,
    Hang punya entry kali ni akak suka....
    Direct no belok2..
    Telus..

    ReplyDelete
  14. part nanu tu yang tak bleh blah.. tipu kot muka bengkak camtu katenye sebab gemuk.. hipokrit.

    ReplyDelete
  15. Erm... ape laa nanu tuuu... aku pon penah je lalui fasa gemuk melampau pastu kurus melampau pastu maintain bese2 camni... takde plak kedut ke apa kat muka makin kurang.. tapi kalo da berkilat mcm tu... takkan effect mekap sampai mcm tu ye tak...

    ReplyDelete
  16. Natural beauty lagi 100x elok.. Seriously mcm pondan wanna be............

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...