2.8.11

Apek KFCM & Elia Jejari Runcing Putus Tunang

Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaa dalam duk kata dalam artikel akak yang dulu "JANGANLAH JADI MACAM MAWI OKAY!! DAH POPULAR TERUS TINGGALKAN SI INA NAIM YANG KAMPUNG ITU," Read artikel dulu : GF Khairul Fahmi (Goal Keeper Melesia yang Kendu)

Tak sampai beberapa bulan u olls bertunang u olls dah berpisah.  I am sad okay.  Siriesly akak rasa sedih.  Walaupun akak tak kenal ampa dua orang siapa.  Tapi benda-benda berpisah ni memang akak sangat sensitip.  Memang susah okay nak berpisah ni semua.  

Kita ni orang luar boleh baca saja la apa depa tulis dalam Harian Metro semua.  Yang ni kata yang tu salah.  Yang tu kata yang ni salah.  Tapi siapa kita nak judge semua ni? 

Yang penting,  syukurlah u olls berpisah now daripada bercerai berai lepas bernikah nanti.  Pasti ada hikmahnya.  And akak percaya,  Allah mesti nak bagi sesuatu yang lebih baik lepas ni. Elia,  lani hang kena pikiak dan plan apakah cara terbaik untuk manage perpisahan ini.  Jangan cepat termakan hasutan orang dan kena ada satu plan yang membuatkan u olls boleh terus fokus dengan hidup sendiri.  Semua perempuan boleh buat cam tu.  Why not u olls?

Dan yang paling penting,  pesanan akak ialah "Janganlah terkena sindrom Ina Naem.  Kalau orang offer hang buat album apa bagai,  press release la apa bagai,  please tolak ya.  TAK PAYAH HEBOH-HEBOH.  Kalau orang tanya,  just jawab......We olls takdak jodoh.  That's it,"


Its time to move on babeh.

  Sekian,  terimalah satu lagu dari akak khas untuk Elia.

6 comments:

  1. betul2..ceq setuju dgn kak jumie...xdak jodoh lagi..sabar na...

    ReplyDelete
  2. kami setuju sangat kak jumie...banyak blogger nak hentam elia walhal depa pun xtau ape mslh sebenaq depa dua ni...kesian dia..xbek la depa dok mengutuk hanya kerana dia dok show off boifren dia...biaq pi la blog dia dia punya suka...

    ReplyDelete
  3. Tulah, kita sapa nak pi kutuk la apa semua. Akak pun suka mengutuk orang jugak. Tapi dalam hal-hal macam ni, akak tak suka kutuk. Semua orang ada jalan cerita sendiri. Lainlah orang macam Cikgu Shidah tu memang sah sah menjemput akak untuk kutuk dia.

    ReplyDelete
  4. Jumie,

    Kakput sendiri pun sebelum ni rasa Apex tak sepatutnya dok bercerita kat paper. tapi, bila elia pun sama pegi dok cerita kat paper, kakput rasa macam dia just downgrade herself. Malu weh cakap kita tatau pape sedangkan yg lelaki dah ckp nak putus.

    ReplyDelete
  5. tula kak put...kita doa yang terbaik untuk depa dorang. tak syiok bila benda ni jadi public.

    bak kata kawan saya...JLO and Marc Anthony pun boleh bercerai...

    ReplyDelete
  6. Ina Naem... owh, sungguh memalukan.... ok jugalah sbb dia pun terus jadi artis hehe... suami dia skg lbh baik dr Mawi... Itulah hikmahnya...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...