5.8.11

Cabar Photographer Melesia buat Fashion Spread Macam ni!

Akak cabar mana-mana profesional photographer kat Melesia ni untuk buat plus size fashion spread macam ini! 

Akak sudi menjadi model pertama anda.  (FEELINGLAH!)


Curves Ahead

Photo:

Styling:  

Make up: 
Frank B (The Wall Group)

Hair: 
Esther Langham (Art + Commerce)

Models: 
Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn (Ford NY), Kasia P (Click)


Dan last sekali pose paling makan ati.....yang ni confirm En.  Khafi tak bagi la! HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nenjiaaaaaaaaaaaaa.  To all photographer kat Melesia ni yang rajin bereksperimentasi dalam shot-shot ampa,  awat ampa selalu amik model kuruih dan putih.  Cliche sangat u olls.  Most of them pun muka kampungz dan tak reti posing.  Tapi sebab ampa taste kat gadis-gadis desa camtu,  ampa pun terus feeling pancing dia amik photoshoot.    Depa pun nanti gigihlah post kat Facebook depa duk buat macam depa tu Nasha Azis.  Sedih la.

Dulu akak pernah verver nak pi photoshoot.  Ada la geng-geng fotografer kat Penang ni,  depa yang tanya akak free ka tak?  Akak pun feeling la kata free.  Eksaited u olls.  Tiba-tiba senyap saja.  Then akak tak kisahlah.  Kalau tak jadi bagitaulah.  Last-last akak tau daripada seseorang yang bermulut lahanat dia berkata

"Depa bukan tak mau amik hang Jumie,  tapi depa nak shot gambak mesti la carik model yang elok baru depa ada mood nak amik gambar hang," 

Akak sentap okay.  Sedih dan tak kata apalah.  Sampai lani aku pegang apa dia kata dan aku dah tengok gambar dia dibuat photoshoot tu.  Aiyooo tetap muka Banjar hasilnya.  Takdak pun lepas di shot oleh photographer berangan tu semua muka ampa berubah jadi elok etlis setaraf aku. 

SORRY NYAH!  Mak ada class.  Mak tak hawuk pun kalau ampa tolak mak.  Mak sedar mak sapa dan yang penting,  walaupun gambar mak diambil pakai kemera cokia bertajuk Canon Powershot AA2200 mak tetap elok dan very the Gisele Caroline Bündchen.  KAU MAMPU! 

Gambar bersama peminat NO 1 Jumie Samsudin.  Thank U En.  Khafi sebab tak henti-henti bagi saya semangat dan kata saya paling cantek kat Melesia ni.  :)

15 comments:

  1. aiiyyooo... kak jumie jgn la terasa ngan depa tuh.. takpa nnt time kenduri kak jumie kompom2 la ramai org tgkp gamabaq kak jumie... time tu nenjia... pose sakan lah.. biaq tyra banks pun pi sembah ratu kat kak jumie...

    ReplyDelete
  2. Thanks bro. Jangan risau akak tak pereng-pereng dah :)

    Yang lepas biar berlalu.

    Yes...akak akan pose sampai muntah.

    En. Khafi pesan "Nanti ya ajar abang tau macam mana nak posing. Bagitau nak kalih macam mana semua. Abang tak tau"

    HAHAHAH :)

    ReplyDelete
  3. sgt2 stuju dgn post makyam yg ni!!! smua nak yg kurus2 comel2 ja..ayooooo...depa lupa kot yg bnyk isi ni lagi sedap dan mabelesss..muahahahaah..~~ matilahhh...~~!!!! Larikk!!!

    ReplyDelete
  4. Gambaq tak keluaq la Jumie oii (ka kami ja yg x nmpk?)

    ReplyDelete
  5. Reena, ampa bukak website ni V Magazine.

    http://models.com/v-magazine/v-size-2.html

    ReplyDelete
  6. Xpe Jumie, nanti kahwin pose puas2 yerk..

    ReplyDelete
  7. kak jumie, g kat page ni..diorg support plus size girls..baru2 ni diaorg buat photoshoot..kelasss sgt! :)

    http://www.facebook.com/fatisfab

    ReplyDelete
  8. xsilap ANNAS EASKEY ada wat tuk projek X...ada mcam2 kategori...one for plus size model...chikidaut~

    ReplyDelete
  9. Jumie, salah satu sebab aku sayang dan puja hang, sebab hang punya confident level sangat tinggi dan memberi inspirasi kepada wanita2 dan jejaka agam di luar sana to not look down at themselves.
    I was down before, but after kenal a few ppl pretty with confident and you, make me feel flattered for being plus size!!
    No wonder anda menjadi Presiden Wanita Agam Melesia.. Andalah ikon!

    ReplyDelete
  10. Pojie, tinggi sungguh pujian tuan hamba itu. Sebenarnya tipu kalau cakap im 100% and totally always happy and confident gila dengan tubuh badan i. Actually ada masanya diri ini akan rasa sangat hina dan down.

    Tapi apa pun, always cuba yang terbaik untuk diri sendiri. Agam atau tidak!

    ReplyDelete
  11. kak jumie~ GIVE ME FIVE!!!!!!!!!!!!!
    waaaaaaaaa..kalau akak stalker2 FB saya atau blog saya tu akak akan nmpak POSE2 saya selalu posing~ dulik apa org kata~ janji PUAS kannnnnnnnnnnnnnn~.....ada aku kesah berbadan agam nie! hahahahahahXD kita serupa la kak~.....apapon mmg SAYA PON NAK CABAR PHOTOGRAPHER2 kat melesia nie wat photoshoot seperti SARANAN kak jumie~ hahahahhaa,.....mampooooooooooooooooooooo~

    BTW saya akan terus buat pose2 cantik depan kamera sebab SAYA PANTANG NAMPAK KAMERA!!! hahahahhaa

    keep it up!

    ReplyDelete
  12. ADYVA! Mak sembah ratu ya tengok belog hang. Feeling tengok kapal layar ala-ala P Diddy gitu.

    Anyway, tunggu nanti akak akan buat artikel pasai dilema plus size model kat barat. Depa pun kena macam-macam diskriminasi.

    And akak akan tunjuk pasai Marquita Pring punya shot dalam Vouge Italy. MELETOPS okay!

    ReplyDelete
  13. Hey akak!
    First time ni lepak blog ni.
    Anyway, truth to be told, saya bukan nak kata la, tapi antara perempuan yang jadi pilihan saya adalah plus size girl.
    Maybe sebab hidup saya dikelilingi oleh mereka yang plus size so, secara tak langsung benda tu influence saya untuk meminati golongan ni.
    Kasia yang model pakai baju leopard print tu adalah peserta America's Next Top Model Cycle 15 kalo tak silap.
    Lawa!

    :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...