Haizi Khalid

Tunetalk

Glowbro Marine Collagen

UK Clark Sales

11.8.11

Lagu-Lagu Pilihan untuk Nyanyi Masa Kenduri

Okay u olls.  Ampa tau kan akak ni suka menyanyi. Dulu feeling nak jadi singer tapi tak kesampaian sebab market kat Melesia ni hang kalau nak jadi penyanyi hang kena kuruih,  putih dan posing pakai baju mandi dalam ruangan Huzz kat Majalah Mangga.  Hehehe.  No....i dont want to be a singer.  I just lovesssssssssss singing. 

Sempena majlis perkahwinan hakak nanti,  OF COZ akak nak menyanyi.  Tapi akak takmau nyanyi banyak-banyak lagu.  Sebab akak dah kena warning dengan kawan akak iaitu Asmak Aljuned supaya jangan nyanyi overover macam kongset.

Oleh itu,  AKAK AKAN NYANYI SATU LAGU SAJA.   Tapi akak tak pilih lagi apa lagu yang akak nak nyanyi itu.  Di bawah ini ada beberapa contoh lagu yang akak suka dan akak teringin nak nyanyi.  HAHAHA.  Ampa tengok okay.....semua pilihan akak meletops tak?

Work It Out - Beyonce


Lagu ni meletops kan.  Tapi kalau ada sekali dengan penari semua mesti lagi syiok.  Tapi dengan badan sebesar ini mampukah aku feeling nyanyi lagu ini?  Setakat keriau dalam bilik sambil iron baju takpalah.

NEXT!!

Kocok Kocok - Inul Daratista

Lagu ni memang meletops.  HAHAHAH.  Memang akak dah biasa nyanyi lagu ni kat karaoke.  Insya allah tak pancit.  Tapi bila terpikir para penonton yang tergolong daripada keluarga mentua akak,  KENSEL!!! Tak boleh tak boleh tak boleh.  Satgi depa pikiak apa la menantu Kak Jum ni gelojoh apa duk kocok kocok di hari kenduri.

NEXT!!

Born This Way - Lady Gaga

Hari tu ada plan dengan Danny Harmizi nak perform lagu ni sambil menari katanya.  Tapi bila pikiak balik ada bait-bait lirik ini yang tidak berapa sesuai.  So kita pun


NEXT!


Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussain

Lagu ini memang feveret kat karaoke.  Tapi baru -baru ini rasa macam tersemput saja.  Tak boleh nak nyanyi lagu ni.  Maybe kena prektis lagi.  Biasa lah nak nyanyi kena ada stamina.  Tambah-tambah kalau nak perform untuk acara besar.  1 bulan awal kena praktis nyanyi okay.

NEXT!!

Nobody But You - Wonder Girls

Feeling Dato Siti sangat.

NEXT!

Single Ladies (Put Your Hands Up) - Beyonce

Sempatkah nak pi salin dari baju pengantin then tukak pakai bikini pastu nyanyi lagu ni?  HAHAHAHAHAHAHAHAH.  Yang penting mak tak single ladies lagi.


NEXT!

Ada satu lagu ni.  Jaclyn Victor nyanyi.  Tajuk Cinta Tiada Akhirnya.  Tapi masalah lagu ni susah nak carik dia punya karaoke.  Pastu lagu ni tinggi.  Kalau nak perform lagu ni kena prektis etlist 4 bulan sebelum show.  Pastu kena telan 7 bijik buah durian rebus dengan air sireh. 

GITUUUUUUUUUUUU!  Akak suka lagu ni.  Feeling cinta sangat.  Lirik dia pun boleh membuatkan En.  Khafi sedu sedan dengar nyanyian akak.  Jom kita dengar lagu ini.....tapi video ni meletops sikit....ampa tengok la sendiri.

Ampa scroll la~!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cinta Tiada Akhirnya - Jaclyn Victor


Haaaaaaaaaaaaa meletops takkkkkkkkkkkkkkkkkk! Ikan emaih gemok boleh nyanyi u ollls!

HAHAHAHAHAHAHAHHA

ps/  Video akak nyanyi itu ialah diambil tahun 2008 masa pertandingan Juara Bintang USM and of coz akak la juaranya.  GITUUUUUUUUU!

10 comments:

  1. Ha...ha...ha...Naik pecah gelak baca Entry ni...
    Setakat nak nyanyi masa kenduri kawin, nyanyi aje lagu "SEIRING & SEJALAN.." Ajak hubby jadi rakan Duet...!!!!

    ReplyDelete
  2. ceritera cinta..pun layan gak

    ReplyDelete
  3. Kami vote I Want Nobody But Chuuuuu!

    Lagu Kocok-Kocok tu paling tak boleh blah. Hhee.

    ReplyDelete
  4. suka lagu tu kak jumie!!!no wonder la kak jumie menang...u deserve it!! 2 thumbs up!!

    ReplyDelete
  5. besh jugak kak jumie neh nyanyi...

    (saya da puji meh r doposen)

    hikhikhik

    ReplyDelete
  6. Sekupang ja ang nak? 5 kupang aku boleh bagi kat ang! hahaha

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. terbaik la wei.. hehehe.. layan weii.. lagu tu.. xoxo

    ReplyDelete
  8. nanges yer uols kalau nyanyi lagi Kocok Kocok! hahha. Kat Johor bleh sebab depa jawa hahah

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com