Haizi Khalid

Tunetalk

Glowbro Marine Collagen

UK Clark Sales

25.8.11

Mak Terjatuh Hati Pada Chef Sherson Lian 5 Rencah 5 Rasa

Hello u olls.  Sapa pernah tengok 5 Rencah 5 Rasa?  Setiap Ahad pukul 5.30 di TV9 / TV3.  Aiiiiiyooooooooooooo elok kan tukang masak / chef tu?  Nama dia Chef Sherson Lian. Dia elokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat.  Ala-ala mix Cina dan British gitu.


First time tengok dia masak dulu kari ketam apa ka.  Suka tengok cara dia masak.  Okay,  macam jantan-jantan duk masak.  Taklah kotor sangat.  Dia tau bahan-bahan ni semua pakai untuk apa siap bagi tips sekali.  Dialah ajar i olls nak blend rempah-rempah semua pakai blender kering tu ja.  Takpayah tumbuk-tumbuk u olls.  Blender kering kat rumah akak ni,  hanya pakai setahun sekali bila raya untuk blend gula bagi haluih.  HAHAHA.  So kalau kita blend halia,  bawang,  atau serai ka?  Kalau guna blender hat kering ni jadi pekat la lagi.  Thanks Chef Sher Sen yang elok.
Selain muka dia yang elok dan very the fish son itu,  akak suka dengar dia cakap.  Very the slang British ya.  Akak suka.  Akak jarang taste Chinese look ni,  tapi tak tau pasai pa akak taste kat deni.



Pastu last weekend,  feeling cinta-cinta ni sambil duk ikat reben doorgift untuk kenduri kawen kita,  kawan i yang bottom sorang ni pun mai la rumah kita.  Berbuka puasa sekali katanya.  Memang lani over the weekend kita memang busy duk buat kerja-kerja ni la.  Ikat reben semua untuk doorgift. 


"Nyah...cepat bukak tivi nyah.  Mak nak tengok cinta hati mak terbaru.  Cina + British....elok nyah...elok....." kata akak eksaited ni suruh kawan akak bukak TV nak tengok 5 rempah 5 rasa. 

Pastu anak ayam akak tengok muka I balik dengan kekwatnya dan berkata "Kakak.....aiiyooo! Dia geboi la.  Dia kapel dengan kawan i.  Sejak bila scanner akak rosak ni?"

Duk pose pakai spek mata pulak.

AKAK SENTAPPPPPPPPPPPPPPPPP!  Betui ka dia ni geboi?  Tapi geboi pun dia tetap nampak jantan.  Mesti deni top okay.  Akak macam tak percaya dua tiga kali duk tanya kawan akak tu betui ka dia ni dah ada kapel semua? 

Tiba-tiba En.  Khafi duk gelak kat tepi sambil duk gunting reben "Tulah gatai tak sedar diri.  Dah nak kawen dengan aku pun duk sebuk tengok jantan lain.  Scanner pun dah rosak," 

Shadapz u En.  Khafi!  Tak kisahla.  Janji akak tetap suka dia sebab dia very the elok. 

Jom kita like Fan Page Chef Sherson Lian

OKAYTHANKSBYE!

13 comments:

  1. haha..lawak la ampa dua laki bini..smoga bahagia dunia akhirat, hidup diberkati n murah rezeki.

    ReplyDelete
  2. x sangka kak jue yg sibok nak kawin lg bape hari masih sempat nak tguk laki len =D lawak la akk ni, tp kt salute gile, rajin hupdate blog walop bz. tahniah =)

    ReplyDelete
  3. Emi...ala malu la...........ampa kata lagu tu. Kami biasa-biasa saja.

    Chinta. What would i do if i dont write on my blog? I eat. HAHA. Sekarang busy tapi, sekali menulis. I tulis sekali dalam 3-4 article. So dah secure sampai lepas kawen semua article dah beratur tunggu nak publish.

    KALAU ADA IDEA NAK REVIEW APA APA PLEASE EMEL ME okay :)

    ReplyDelete
  4. kak JUMIE~ kita mmg suka tgk rancangan nie~ dh lama ikot~ waaaaaaaaaaaaa....xsangka plak STATMENT akak tue seprti itew~ hurmmm bley caya ker kata2 kawan kak jumie tue?? apa2 lah janji kita pon suka tgk DIA dan rancangan kendalian die! waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

    p/s: saya silent stakler BLOG akak~ heheheh~ best2~ baca2 gelak2 sengih2 senyum2~ sorang2 depan lappy! hehehe

    SALAM LEBARAN kak jumie!

    ReplyDelete
  5. la geboi ke???!!!!!!!!! adoiyai.. nape yang ensem mesti nak jadi geboi. tak faham..

    ReplyDelete
  6. hehehe scanner rosak ke uols? memang gituh la kan coz dah nak dekat ari kawen tak pe tak pe nanti boleh repair balik okeh, teruskan scan hehe

    ReplyDelete
  7. Artikel ni akak tulis saja gelak-gelak lawak u olls. Siapa pun dia, geboi atau tidak, dia tetap seorang insan yang berbakat. Tak salah kalau u olls terus meminati dia kan? Adyva...memang ramai pembaca akak ni sangat penyailen ya. Akak tau. Tapi sekali sekala tegur-tegur la. So i know im not alone writing here. Salam lebaran to u too okay :)

    Oshinz....ada ja yang HEMSEM dan tak geboi! LAKI I iaitu En. Khafi...ada ramai lagi...(feeling)

    Lelaki Terindah......u ollls........lama tak mengomen ya.

    ReplyDelete
  8. Aiyoo scanner rosak katanyaa..
    Ker sebab kawan uols tuh biasalah adik2 berangan kan, propah lebih..
    Tapi serius dia memang elok sangat2, pandai masak pulak tuh..
    Tapi tgok dekat2 berkawah uols.. HUhuh..

    ReplyDelete
  9. akak suka sgt comment uoolaazzz pasa sherrs.....tastekan ahakkzzz

    ReplyDelete
  10. Hi there, I think Sherson Lian is very cute & bergaya! I watched the show 5 Rencah 5 Rasa just to watch him :P He's like our very own Jamie Oliver :P

    ReplyDelete
  11. Gedikz nye akak ni. Eww

    ReplyDelete
  12. Jika berkenan kunjungan balik ke Dus Makanan. Kali aja butuh :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com