10.8.11

Nora Ariffin

Sapa beli Glam bulan June?  Akak tak beli tapi ramai anak ayam akak beli.  Depa suruh akak tengok dan baca artikel pasai Nora Ariffin.  Sapa Nora Ariffin tu?


So akak pun google.  AIYOYOYOYOYO sentap okay.  Mak sembah ratu 48 step zapin bila baca who is Nora Ariffin dalam website dia.  SUPERMODEL MELAYU YANG PERTAMA MASUK INTERNATIONAL MARKET OKAY!!


Nora Ariffin ialah supermodel Melayu berasal dari Singapura.  Akak cerita sikit sinopsis pasai dia taken from her website.  Nora dulu kerja dekat satu butik.  Pastu pemilik butik tu duk bagi dorongan kat pompuan ni suruh jadi model.  Then dia pun masuk la macam-macam pertandingan modelling kat Singapore dan dia pun duk menang macam-macam.  Last-last depa antar dia pi Paris,  dan dia pun startlah pi Go See and buat dapat tempahan untuk fashion photoshoot.  Meletops u olls.  Kejayaan beliau bermula dari situ.  And now,  since 2004 dia jadi ejen hartanah yang meletops pulak kat New York.  Kau mampu!!  Ampa nak baca lagi banyak,  sila baca kat website dia.



Apa yang akak nak tunjuk kat sini ialah gambar-gambar Nora Ariffin masa zaman kegemilangannya.  
Mai tengok portfolio dia dan makan ati : Portfolio Nora Ariffin








Sebaris dengan Tyra Banks.  Mak sembah ratu.


7 comments:

  1. Jumie, dia ni memang meletop. Antara model Melayu paling berjaya. Dia pernah dating artis Hollywood kalau tak silap. Duncan Sheik kot.

    Ada lagi sorang model Melayu yang berjaya di peringkat antarabangsa jugak. Apa tah nama dia. Set-set Nora Ariffin gak.

    ReplyDelete
  2. Ya ka! Wehs if u have any info please le me know. Kami nak google depa. :)

    ReplyDelete
  3. Duncan Sheik tu i'm not sure. Ingat2 lupa. Maybe kawan je kot. Lagi satu Nora Ariffin pernah dilinkkan dengan sorang actor, Jake Weber.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jake_Weber

    Tapi now mamat ni dah kahwin dengan orang lain.

    ReplyDelete
  4. Keles mak ayam tu. Kami jumpa dua pictures dalam google dia pegang anjing. Kira life dia dah totally HOLLYWOOD u olls. Mesti banyak benda dia dah sekrifais untuk berjaya hingga ke tahap ini.

    ReplyDelete
  5. ada bc pasal nora dlm glam...seblm bc slalu gak tgk Ad campaign Loreal dgn cover girl tuh, xtau la plak dia melayu, muka dia a bit like chinese...huhuhu..tp memang meletops !

    ReplyDelete
  6. Tp kalu tengku Azura work really hard, maybe she be like Nora..

    ReplyDelete
  7. alu.. dun sekrifai agama la... berjaya pun tak guna.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...