10.8.11

Shopping Online for Raya - Jubah Addara yang Meletops!

Hello semua orang.  Selamat menyambut puasa al mubarak.  Rasanya tak terlambat kalau saya membuat ucapan itu sekarang.  Syukur ke hadrat Ilahi,  kita masih dapat jumpa Ramadhan pada tahun ini.  Hopefully kita semua dapat membuat ibadah lebih banyak tahun ini berbanding pada Ramadhan yang sudah-sudah.

Okay,  cukuplah akak mengfeelingkan diri sebagai Ustazah Bahiyah.  Potong cerita,  kita ni biasalah orang-orang perempuan,  bulan puasa kita yang paling over ya nak prepare for raya.  Yaaaaaaaaaaa!  Bercakap pasai raya apa yang paling penting sekali?  YES!! BAJU RAYA.

Hari ini akak nak promo u olls seorang kawan akak yang membuat perniagaan menjual jubah meletops secara online iaitu Addara.

Who is Addara?
Actually Addara masih baru u olls.  Dimulakan oleh Melissa Ramlan pada Mac tahun ini.  Taken from Addara FB page "Addara is designed to accomodate the needs of women in search of comfortable and modest yet stylish clothing range with an affordable price tag."  Kelessssssss nyah!



Maksud Addara?
Akak baca blog Addara iaitu http://addara.wordpress.com/,  Melissa ada explain apa maksud Addara.

In Arabic – chaste one; decent, modest
In Welsh – catches birds
In Irish – from the ford of the oak tree
In Hebrew – fire
In Greek – a beautiful virgin -- MACAM AKAK (MATILAHHHHHHHHHHHHHHHH!)
For more stories, u olls kena baca blog Addara ya.



Yang pakai tudung ungu ni la tauke Addara.  Nama dia Melissa Ramlan.  Orang Penang hokay!

Harga?
Quoted dari blog Addara (sebab malas nak tulis balik) -  "The normal range is below RM200 and good news is, all the price quoted is inclusive of shipping via Pos Laju or Pos Express of your choice."  Nenjia senang nyah.  Semua hang beli termasuk harga posting. 

Itu baru intronya.  Meh sini akak nak tunjuk antara baju-baju yang dijual kat Addara :)


Numa Tunics
Reem Tunics
Sumehra Kebayas
Click lagi kat bawah ni dan ada lagi banyak baju best best!




Yang ni special edition.  RM700.  SENGAP SAT! 
Jameela Kaftans
Syailendra Kaftans
Tasneem Kaftans
Talisa Kaftans



Berminat?
 

Jom kita bukak Facebook Addara.  Ampa jangan lupa LIKE page itu.  Sebab ada banyak lagi koleksi baju jubah yang meletops-letops ampa boleh tengok sampai keluar darah sikit kat mata. 

 http://www.facebook.com/Addara
http://addara.wordpress.com/
Emel : theaddara@gmail.com

2 comments:

  1. tolong..tolong!!!! baju kaler merah makngah tu sgtlah meletopssssssssss:)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...