30.9.11

Dekorasi Kereta Pengantin by Dinies_Dinielias Bridal

Hello u olls semua. Okay now, akak nak cerita pulak pasai dekorasi kereta pengantin. Untuk pengetahuan u olls semua, akak tak pakai Merc apatah lagi Rolls Royce sebagai kereta pengantin akak. Akak guna Dorrie kereta kesayangan akak yang comels ini.



Dorrie ialah nama timangan yang akak berikan kepada kereta Viva warna biru yang akak miliki. Dia selalu bersama-sama akak dan En. Khafi ke mana saja. Haruslah akak tidak akan melupakan beliau.


Yang penting,  kekilatan dan kecantikan kereta akak iaitu Dorrie adalah hasil cucian dan polishing tajaan Mr.  Mohd Mudzil Zulkiflee seorang rakan sekampung akak yang merupakan tauke car wash yang meletops kat bandar Georgetown ni. 

Inspirasi kereta kawen Kate and Williams, akak verangan meminta Dinie untuk hias Dorrie dengan belon and reben bagai.  Memang meriah okay. We olls naik kereta ini dari Lebuh Buckingham (butik Baby Zarina) sampai ke Puspahome, ramai orang lain yang bye-bye kat kami. Depa suka tengok pengantin naik kereta ni comels okay!! Melayu, Cina, India semua bye-bye kat kami. Meriah sangat.


Comels kan Dorrie akak??? Yang penting katanya belon-belon itu semua yang ada helium terbang ke udara sejurus lepas pengantin keluar.
Sorry Azam,  akak cilok gambar FB hang.
Anyway, thank you so much akak ucapkan kepada Dinie Elias dan Pakcik Adik yang telah menyiapkan kereta ini seperti yang I olls gambarkan.

Sekiranya u olls berminat nak mendapatkan idea hias kereta pengantin dan sebagainya, jangan lupa tempah dengan, please bukak page Facebook beliau : http://www.facebook.com/Dinies_Dinielias

6 comments:

  1. jangan ingat kete2 mewah je blh hias2 cmni ye kwn2..
    viva buatan malaysia jugak boleh.. :)
    mmg sempoiii la kak jumie ni..
    bg idea yg vasss gitu..

    ReplyDelete
  2. pergh...dorie jd comelss camni.haruss la guna dorrie kan.baru masuk tema baju akak.biru2 gitu :)

    ReplyDelete
  3. MANTAP!pelik tgk sesetengah orng siap sewa keta mahal2 semata nak menunjuk...kalau keta sendiri lain la..

    ReplyDelete
  4. Ekceli u olls. Terpulang kepada individu. Kalau ada bajet wainotz...

    ReplyDelete
  5. xksah k.jumie. janji dpt bergambar ngn dorrie kesayangan akak yang meletop neh~ ehe! :))

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...