6.9.11

Emma Watson - Dari Budak Hingusan ke Fashion Diva

Akhirnya Harry Potter telah pun berakhir.  Kegilaan sejak tahun 1997 yang melanda seluruh dunia telah pun tamat (tamatkah?) dengan tertayangnya filem Harry Potter - Deathly Hallow Part II maka habihlah lepaih ni takdak dah buku dan movie baru untuk Harry Potter.  Ampa tengok tak Harry Potter yang part last tu?  Akak tengok dengan En.  Khafi sebanyak dua kali.  Katanya dua -dua kali kami tengok kat TGV pakai bean seat tu.  Gila boleh tidok-tidok dan disebabkan oleh filem Harry Potter memang agak maha super lama maka kami pun mentidurkan diri selama lebih kurng 2 minit 34 saat masa Harry duk fight dengan hantu takdak hidung itu.

Setop-setop,  akak membebel lagi.  Hari ini sebenarnya akak nak cerita pasai Emma Watson,  pelakon yang menjadi Hermoine (Her - Mai - Ni) Granger dalam siri Harry Potter ini.  Dalam buku Harry Potter actually kalau ampa baca,  Hermoine ialah seorang budak perempuan yang super genius gila.  Dia baca semua buku dalam library kat Hogwards tu.  Setiap tahun dia daftar semua kursus dan eksel untuk semua subjek.  Dari segi perwatakan,  actually dalam buku tu JK Rowlings tak tulis pun kata Hermoine ni cantek.  Hermoine dikatakan seorang budak perempuan yang mempunyai rambut kerinting yang besar,  mata brown dan gigi depan dia besar.  Macam budak-budak nerd gitu.  Tapi Emma Watson - Subnallah cute kot! :)

Setop-setop,  okay hari ini akak nak share dengan u olls banyak-banyak gambar Emma Watson dari zaman dia mula-mula berlakon untuk siri Harry Potter ketika menghadiri tayangan perdana.  Gila dressing dia berubah daripada seorang budak hingusan kepada seorang fashion diva.

Gambar semua daripada Life.com dan macam-macam lagi link kat Google.
Comei gila pakai baju straight cut dengan bulu-bulu buat macam selendang. 
Zaman Budak Hingusan




Sambung tengok kat bawah :)


Berdasarkan poster kat belakang,  memang sah ini salah satu appearance depa macam tayangan perdana untuk HP 1.


2002.  Trademark dia mesti bawak bek duit kecik.  Macam kita dulu kecik-kecik kalau pi beraya mesti nak kena ada hembek kecik macam ni nak buh duit raya.


Ushar mai tang kasut u olls.  Baju ni macam student Indonesia duk mai office aku.



2005 - Baju dia macam pagar pastu ada bunga-bunga. 


Time - time ni dia dah start nak stylo dah.  Tapi masa ni pilihan fashion dia selalu dikritik oleh pemesyen dan pengkritik fashion sebagai 'tak kena dengan umok'.  Depa kata dia selalu dressap macam orang tua.




2007 - Masa ni dia duk mai makin elok dah. 


Permulaan tahun 2008,  Emma Watson semakin menyerlah dalam pemilihan fashion beliau. 


National Movie Awards in London, 2008


Siries baju ni macam tok-tok.

Welcome Fashion Diva


The 'Tale of Despereaux' Premiere, 2008


New York 'Potter' Premiere, 2009


New York's Met Gala, 2010

Looking best with her rambut pendek!
Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1


The 'Half-Blood Prince' Premiere: Chic Despite the Rain, 2009


Suka sangat dress ni.  Nak suruh Chanel Harun buat satu kat i.









At the British Oscars With J.K. Rowling, 2011

Smart Trench for David Letterman, 2010




MTV Movie Award after party.


London Fashion Week, 2009




Designer Vivienne Westwood presents Elle magazine's Style Icon award to Watson on Valentine's Day 2011, London.



Duit banyak sapa-sapa pun jadi elok.  Sekian,  terima kasih.

4 comments:

  1. Hi Jumie,

    Statement last xbleh bla..huhuhu...

    ReplyDelete
  2. Noks, siries. Kalau duit banyak apa pun cantek okay.

    ReplyDelete
  3. Statement yang last sekali memang patut dapat best statement award! Cayalah pengantin baru..

    ReplyDelete
  4. Cewah-cewah cewah....:)

    Ampa mai tak kenduri kami????

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...