12.9.11

Jawapan dari S.E.C.R.E.T untuk Rita

Hello u olls,

Kalau ampa baca Khamis lalu ada satu artikel bertajuk Keyakinan Diri Datang Dari Hati Yang Ikhlas,  wells,  ramai yang memuji dan menyokong artikel itu.  Terima kasih.  Harap sangat Rita membacanya.  Pastu ada satu komen meletops dari seorang pembaca yang bernama S.E.C.R.E.T.  Dia pun bagi komen panjang gila yang akak rasa worth to be shared kat sini.  Takut-takut Rita tak baca,  so I olls boh dalam satu artikel.

Saja la buboh gambar Victoria Secret models sempena nama S.E.C.R.E.T. 
Assalamualaikum.

Kak Jumie!! haha thanx kak jumie. artikel ni wat sy bertambah2 sayang kat kak jumie. haha

ok.

1. Ke-spiritan kak jumie mampu menjangkit pada orang lain!. tq. huhu

2. isu mencari pasangan. to those yang blom ada boifren, sila la rajin2 baca pengalaman orang lain yg dah ada boipren. especially surat2 yg dihantar ke majalah2, surat khabar kat bahagian mengadu masalah. dari situ kita belajar banyak benda pasal kehidupan. untuk pengetahuan rita, ade BF ni, bukan soal cinta sahaja tau. it's all about kehidupan kita. ye kehidupan.

percayalah. jangan terlalu fokus untuk mencari boifren@ semata2 utk buang title single. memang silap besar. sy ni nak kata pemalu, tak jugak. sy ada kekasih hati yg saya boleh dipercayai. sy xsuke guna pkataan 'boipren', mcm sampah je bunyi nye. sori ye. point sy, bila saya ada dia, sy xbyk cakap pn, sy konfiden dengan diri sy. sy syg dia. dia pn sayang sy. sy percaya dia. dia percaya saya. dan kita perlu jadi diri kte sendiri.

oh ye for your information. kalau rita seorang yg sensitif, sy tak pasti apa respon awk klo seseorang cakap ayt ni kt awak.

"Suka hati aku ar. aku nak kau. BADAN DAH LA MACAM TONG DRAM, MUKA MACAM KULIT KAYU! kalau aku nak cari pompuan lain, dah lama aku buat dah. ade ramai lagi comel, cun dari kau. bukan sekarang baru nak cari.kau pikir ar."

- kata2 itu ditujukan khas utk saya oleh kekasih yg saya percaya. ye. badan sy mmg mcm tong dram. dan tidak cantik.

To rita, be yourself dan rajin2 lah membaca buku-buku motivasi. dan yang penting, jangan mudah terpengaruh. buat sesuatu bila kamu rasa ia bagus utk diri kamu.

3.ayat biasa dengar
-segalanya bermula dari dalam diri sendiri
-carilah kawan yang baik- baik (rakan2 yg bfikiran positif)
-jangan jd lalang
-jangan mudah terpengaruh
-tuhan turunkan hujan, ribut ke bumi. selepas itu tuhan beri pelangi utk kita semua.

4. sy bukan perfect. sy beritahu suka duka dlm hidup je. huhu

5. kak jumie. nak telor pindang....


Sekian,  terima kasih kepada S.E.C.R.E.T kerana sudi memberikan pandangan.  :) Hang gila padia nak teluk pindang.  Aku kenuri Johor pun takdak telok pindang.  Telok lain mau? 

Gambar ehsan  :  Fashion-allure.com

5 comments:

  1. Aper motif gambaq fashion show Victoria Secret ? sbb nama pengomen tu secret ek? hahahah

    ReplyDelete
  2. OMG.... kak jumie... malu nye saya... huhu

    serius aritu serba salah nak post komen tu. macam mana kak jumie ada komen tu lagi? kan saya dah delete? haha cekap betol kak jumie. segan saya jadinya.

    betol la apa sy komen tu. sy delete lepas post komen tu sbb macam kasar sangat je. takot si rita kecik ati pulak. huhu. bila kak jumie BUAT ENTRI KOPI PES DARI KOMEN Secret (kira dasyat tu.) huhu kira masih boleh diterima la ek. huhu

    thanx kak jumie. gambar memang gempak gila.

    =p

    ReplyDelete
  3. Kih kih kih...walaupun kau delete. Tapi emel notification akak simpan. Meletops tak akak?

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...