14.9.11

Leila Lopes dari Angola Dimahkotakan sebagai Miss Universe 2011

Homaigad!! Seluruh persatuan kak nam Melesia telah menyumpah-nyumpah sebab Kak Deb kita kalah dan tak layak langsung masuk ke top 16.  SANGAT HANJING OKAY!  Akak memang feeling dia menang.  Yelah u olls,  Kak Deb pun bukan calang-calang orangnya u olls.  Cantek dan pandai gila.  Dengak dia speaking dalam dia punya web interview pun gila akak terus rasa macam kembang setaman gila bangga kot!!  Keterroran dia menjawab soalan-soalan itu seolah-olah mengatakan bahawa semua POMPUAN DAN KAK NAM di Melesia ini adalah play-play kelassss macam Kak Deb kan?  Feeling kan?


Teringat zaman akak dulu-dulu u olls.  Photo ehsan  :  Montrealgazette.com

Tapi nampaknya Kak Deb kita kalah.  Its okay Kak Deb.  U olls tetap calon favorite yang disebut-sebut di seantero dunia.  Kalau u olls kalah ni,  of courselah mesti ada konspirasi punya.  Nak-nak pulak pertandingan yang sebenarnya ialah hari memilih para gundik Abang Donald Trump.  Matilah.

Anyway,  kalau u olls baca artikel akak semalam,  akak gigih memberikan 5 top favorite yang menjadi sebutan ramai.  Antaranya,  Brazil,  Peru,  China,  Australia dan Malaysia.  TAPI HARAM JADAH....semuaaaaaaaa dapat nombor kecuali Kak Deb.  MATILAH!!  Katanya bukan saja top 5,  TOP 16 pun kita dak dapat okay. 

Okaylah,  apa pun terima kasih kepada semua rakyat Melesia yang menyokong Kak Deb.  Walaupun beliau tak menang,  tapi yang penting beliau memberikan saingan yang sangat panas ya.  Sudah pasti ramai peserta lain yang tak senang duduk dibuatnya.

Kak Deb memang meletops!! Cayalah!!  Gambar ehsan  : ibtimes.com


Siriesly akak bagitau kat ampa.  Pada pagi yang mulia semalam,  akak bercakap dengan laki akak "Abang,  hari ni kat blog Ya nanti ada cerita pasai Miss Universe,"  pastu we olls pun sembang-sembanglah.  Pastu akak pun tercakap kat dia,  "I olls teringin nak tengok pompuan kulit gelap betui-betui black punya untuk menang nombor satu.  Macam mana la kot na?"

MASINNNNNNNNNNNNNN MULUT AKAK DEKNON!  Sekali nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa betui betui punya ANGGOLAAAAAAAAAAA menang nombor satu teruih!

Kalau u olls tengok semua pemenang yang nombor satu Angola,  nombor dua Ukraine,  nombor tiga Brazil,  nombor empat Philipines dan nombor lima is China.  Semua wakil-wakil negara ini mewakili the real woman of their country.  Macam Angola ni of coursela the real African ebony beauty,  Ukraine ni ala muka -muka kakak Arab,  si Brazil muka of the Brazilian ranggi and ampa sendiri boleh tengok muka wakil China dan Philipines memang depa sah-sah mewakili wanita-wanita negara depa. 

Macam Kak Deb,  sah-sah lah muka dia very the British u olls.  Hanya 5% saja wanita kat Melesia ni yang muka feeling-feeling mix u olls.  Yang 95% lain tetap Melayu Proto,  Jawa,  Banjar,  Boyan dan selebihnya Melayu Siam Changlun dan Borneo.  KAN????

Sekian saja ulasan akak hari ini.  Kita duk feeling gaduh, BUKAN KITA DAPAT APA PUN!! FEELING LA AMPA NI SEMUA!

Okay thanks bye!



8 comments:

  1. haha bgs review ampa...mmg mesia patut calonkan org asli cameron highland..baru top 5! :p

    ReplyDelete
  2. puan jumie,
    deb henry ni mix apa eh....
    dia mmg cantik tp myb bkn rezeki dia nak membawa zmn kegemilangan lina teoh...

    ReplyDelete
  3. Dia mix dengan Irish and indian. Tak tau la kot kot ada mix apa lagi.

    Macam kami mix latinassssssssssssss

    ReplyDelete
  4. Tiap2 tahun mesti ada konsipirasi dalam MU ni.

    Memang harap sangat Malaysia ada dalam at least Top16, tapi nak wat mcm ane nasib tak sebelah kita.
    Deb memang cantik, beauty with brains, lagi satu nampak dia 'garang' tak gedik macam MU2011 lain.

    Maybe kena pilih someone more fresh and younger next time.

    Tapi Jumie, kalau nak pilih muka-muka Melayu, orang Islam tak bole masuk Miss Malaysia.

    ReplyDelete
  5. Sokong Kak Nelly, kita orang Melayu harap kat Philipines and Indon punya wakil la betui betui Melayu :)

    ReplyDelete
  6. Sedih dan sentaplah kak, anggaplahh depa semua jeles dengan Malaysia, terus tak bagi tempat langsung.. Apa2 pun dia tetap menang di hati semua masyarakat di seluruh dunia, kaoo mampooo??

    P/S: seuka melonjak2 la Philipin tgok si Shamcey menang

    ReplyDelete
  7. she's old already. paling oldest rasanya. and why we keep sending the same contestant every year?

    she was at miss world before, napa send dia balik kat miss universe? Kurangkah bakat2 kecantikan yang ada di malaysia ini??????

    it's like masuk LG MyStarz then2 lepas dah abis, masuk pula AF. Wah!! Bakat recycle katanya. Tetap nak masuk bertanding untuk orang baru.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...