28.9.11

Make Up untuk Majlis Pernikahan by Razzi Musa


Elemen yang paling penting pada hari pernikahan bagi seorang pengantin ialah make up artist yang puan-puan semua.  Mekap artist yang tepat dapat membantu u olls untuk kelihatan cantek berseri dan sungguh rupawan.  Wanita persis Sofia Vergara seperti akak tak perlulah make up tebal-tebal untuk menunjukkan kejelitaan,  make up light-light pun dah shantek katanya,  tapi akak tetap nak feeling the Miss Universe 2011 hari itu maka akak seharusnya melantik rakan baik akak Razzi Musa untuk menata rias wajah akak yang kendu ini di hari pernikahan akak.

Sedikit mengenai Razzi Musa,  beliau dan akak berkongsi minat yang sama dalam bidang solekan sejak tahun 2008 lagi.  We olls katanya belajar sama-sama masa kat POLISAS dulu.  Antara kenangan manis kami berdua ialah kami sama-sama menuntut ilmu dengan bunda ratu,  Nurul Shukor,  the Malaysian Make Up Guru.

Perlahan-lahan Ajit menata rias wajah akak agar tidak pecah lobangs.

Razzi antara insan-insan yang akak benarkan untuk menacap muka akak ini.  Bila ditanya akak nak make up macam mana untuk majlis pernikahan akak ini,  akak menjawab "Nyah....mak nak di drag pada hari pernikahan ku ini," 

Feeling kan akak?  Orang masa nikah nak light-light.  Tapi akak nak drag-kan diri akak di hari pernikahan.  Biasalah u olls,  jiwa-jiwa pondan akak masih tersisa di dalam diri ini walaupun diambang pernikahan. 

Korek hidung sebentar.  WAI NOT?????


Ajit perlu membuat tugas solekan dengan cermat agar segala susuk akak yang ditanam tidak akan keluar begitu sahaja.  Bukan calang-calang mekap artist boleh pikul tugas ini. 


Memang akak memohon agar Razzi Musa menata rias wajah akak dengan segala maknena shading bagai.  Mata yang sepet pun terus boleh ada soket.  Syabassssss Razzi Musa.  Walaupun u olls sangat paranoid nanti apa orang kata,  tapi actually u olls telah membuat something yang meletopsssssss untuk majlis pernikahan akak.

Bersedialah untuk menangis tatkala melihat kecantikan akak.


Untuk menempah khidmat solekan dengan beliau  sila layari  : http://razzimusa.blogspot.com/

5 comments:

  1. suke nye tang mata tu kak jumie..sgt2 cantek..

    ReplyDelete
  2. Razzi pernah bertanya pd saya.. "apa rasanya bila kerja kita diberitakan di majalah atau diktiraf oleh penulis dsbgnya.. lalu saya pun cerita bhw ianya ibarat satu piala yg diterima di mlm anugerah Oscar mcm tu.. dan impaknya lebih mahal dari mengiklan kan business di Astro, FB dan seantero sudut penyiar. Janji kerja mahu IKHLAS dan buat paling bagus yg pernah dibuat utk setiap satu tugasan yg baru itu...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...