13.9.11

Mampukah Deborah Henry Membawak Balik Mahkota Miss Universe 2011?

Harlo u olls semua. Selamat hari Selasa. Di hari selasa yang indah ini, akak ingin menarik perhatian u olls semua tentang issue yang sangat hangat dalam kalangan kita fompuan-fompuan dan warga che endut sekalian iaitu "Adakah Deborah Henry Mampu Membawak Balik Mahkota Miss Universe 2011 untuk Melesia?"


Akak tak berapa follow yelah kita manalah nak menyempat nyah, dengan kenduri kawen tak setel-setel, jemputan bangsawan dari Sungai Petani sampai ke Taman Tasik Taiping katanya. Mana sempat akak nak browes tengok perkembangan Miss Universe 2011 tahun ni.




But thanks to anak-anak ayam akak yang sudi mengupdate akak tentang perkara ini. Akak tak tau so far Deborah dah made to top berapa.  Tapi yang penting beliau antara peserta favorite yang sering disebut-sebut oleh seantero dunia.  So haruslah akak membuat artikel dan menarik perhatian u olls semua. Pertandingan ratu-ratu macam ni penting ya untuk pengetahuan kita. (matilah!)

Antara mereka yang lain ke yang sering disebut-sebut  ialah :

Scherri-Lee Biggs dari Australia


Luo Zilin from China



Natalie Vértiz from Peru


Shamcey Supsup from Philippines


Vanessa Gonçalves from Venezuela


Last but not least

.
.
.
.
.
Our Very Own
.
.
.
.
.
Deborah Priya Henry from Malaysia




Dalam semua-semua jawab soalan ni MALAYSIA PALING OUTSTANDING KAN?


So apa pendapat u olls semua?

Seperti u olls tau,  sekarang ni bukan senang nak jadi Miss Universe.  Bukan macam zaman akak-akak dulu ya.  Very the cantek dah cukup u olls.  Sekarang ni kena pakej u olls.  Cantek dan berotak.  Katanya dalam semua top 5 ni,  tiga orang saja yang ada degree.  Iaitu Miss Philippines,  Miss Venezuela dan Miss Malaysia saja. 

Kalau tengok Wikipedia u olls (akak dah letak link siap-siap kat nama they olls di atas tu) u olls sendiri akan rasa impress sebab Wiki untuk Deborah Henry yang paling banyak tulisan dia.  Kira nak kata Deborah punya CV lagi strong la among all the others. 

Tapi dari segi kecantikan,  akak rasa very the penyentap ialah Miss Peru dan Miss Venezuela.  (GENETIK-GENETIK AKAK GETU!!)

Tapi apa pun,  satu Melesia jomlah kita doakan kemenangan Deborah Henry.   Semoga dengan kemenangan ini,  Dato Najib akan bagi kita cuti pada 15 September ini dan akak boleh cuti awai untuk persiapan kenduri di Johor pada 17 September ini. 

Sapa-sapa yang membeli channel Star World 711 boleh lah mentengok rancangan ini live dari Brazil jam 9 pagi (waktu tempatan) pada hari ini, Selasa, 13 September 2011.

ps/  To alls yang banyak info pasai Miss Universe ni please share!! Calling out for Miss Hadi Yazid and Emi Kaz.  Love love love. 

Gambar ehsan : Missuniverse.com

4 comments:

  1. Yang lain semua muka dah bosan tengok.. Come on Deborah.. u can do it.. tapi Miss Venezuela tu memang Jelita..

    ReplyDelete
  2. haha..tp miss china tu la paling melingkup jawab soalan..hahaha..

    ReplyDelete
  3. emilyrockz betullll..jawapan miss china memang takleh blah. Deb Henry tak menang pun, M'sia tetap kelas hantar wakil yg best mcm Deb Henry.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...