30.9.11

Dekorasi Pelamin, Pintu Gerbang and Meja Makan Pengantin untuk Majlis Persandingan Jumie and Khafi by Kerawang Klasik Bridal

Hello u olls semua,  hari ini akak akan menceritakan tentang pelamin untuk majlis persandingan akak di Penang.  Untuk u olls yang dah menjadi kawan akak di Facebook,  mesti u olls dah muak menengok gambar-gambar pelamin akak ini.  Sorry u olls semua sebab terpaksa memuakkan diri u olls.  Yang pentingnya,  akak sangat suka dengan pelamin akak ini dan hari ini akak akan menceritakan tentang  semua details mengenai pelamin sanding akak ini.

Pelamin Sanding Jumie + Khafi
Kisahnya,  pada satu hari akak telah menerima satu idea daripada kawan akak Sharifah Aishah yang sangat rajin menengok dan membuat risec tentang trend wedding decorations di KL itu.  Of coz u olls,  wedding trend kat KL adalah 4 tahun lebih maju daripada wedding trend di Penang.  Maka satu satu Aishah pun menunjukkan satu trend pelamin yang sangat meletops yang dicapture dari laman blog photographer bernama Fad Manaf.

Inilah pelamin yang menjadi tunjak kepada penghasilan pelamin akak.

Akak tak kenal sapa pengantin dalam ni.  Tapi katanya memang anak-anak orang kaya kat KL ni u olls.  Memang cool sangat tengok depa dorang ni very the simple.  Cuba u olls tengok elemen yang digunakan dalam pelamin ini,  semata-mata background kayu plewud dan kertas kaler-kaler depa lipat ketak-ketak macam kipas pastu sambung bagi jadi buklatan.

Tapi selepas berbincang dengan Kak Baby Zarina from Kerawang Klasik Bridal,  dia pun sangat suka dan setuju dan dia akan cuba untuk amik idea pelamin ini dan cuba olah mengikut kesesuaian yang ada.  Tak boleh la tiru sebijik u olls. Jom kita tengok pictures nya.

Pelamin yang dah siap tapi before pasang lighting semua. 



Ini pula gambar selepas pasang semua lightings.  Meletop tak noks?
Picture ehsan Nurul Ain Ismail.
Picture ehsan Nadiah Rosli.

Memang ramai yang memuji muja dengan hasil pelamin ini.  Kombinasi warna yang sangat ekzotik u olls.  Sapa sangka oren perang lagu ni boleh mix dengan warna royal blue?  Very the something kan?  Bab-bab colour ni memang serah kat mak ayam I,  dia memang feeling. 

Berminat untuk tempah pelamin macam ini?  Untuk keterangan lanjut, Sila buat temujanji anda dengan Zarina Abd Rahman, Perancang Perkahwinan untuk Kerawang Klasik Bridal dengan menghubungi saya di : zarinavega@yahoo.com, no tel : 012-5542658 / 017-4830445. http://kerawangklasik.blogspot.com/

Instead of guna kertas lipat bulat-bulat,  Kak Baby menggunakan tanglung yang dipenyekkan.  Tapi yang bulat-bulat besar warna biru gelap tu akceli akak buat sendiri ya menggunakan kertas krep yang direnyuk-renyukkan.  Kreatif tak we olls. 
Tanglung adalah dari  :   Paper Lantern N' Boxes

Haruslah we olls letak gambar we olls berdua jugak.  Kerlass kan gambar kami? Printing gambar size 24 inci x 20 inci ini adalah tajaan pembuat kad kahwin akak iaitu  :   GaleriKadKahwin Penang
Untuk walkway,  Kak Baby guna idea ini.  Very simple.  Tak sia sia kami buat pre wedding.
U olls tau tak,  last week akak dan En.  Khafi lepak kat butik Kerawang Klasik Bridal.  Then,  Kak Baby tengah entertain satu customer.  Customer tu kata "Kami dah pilih nak pelamin macam mana.  Kami amik dari Facebook.  Sat kami tunjuk,"  kata customer itu sambil membuka fonnya.  Pastu dia pun feeling lah tunjuk kat Kak Baby.  Tau tak itu picture apa?  KIH KIH KIH.  Rupa - rupanya picture pelamin akak and En.  Khafi yang Kak Baby buat ni.  Haruslah Kak Baby dengan rasa bangganya berkata "Pelamin ni kami la yang buat.  Itu dua tu pengantinnya,"  Feeelinggggggggggggggg.  Akak rasa macam artis seketika.

Meja Makan Pengantin

Meja pengantin adalah very the simple.  Of coz bertemakan warna biru dan off white.  Cuma Kak Baby letak frame gambar i dengan En.  Khafi :)


Berminat untuk tempah deco meja pengantin macam ini?  Untuk keterangan lanjut, Sila buat temujanji anda dengan Zarina Abd Rahman, Perancang Perkahwinan untuk Kerawang Klasik Bridal dengan menghubungi saya di : zarinavega@yahoo.com, no tel : 012-5542658 / 017-4830445. http://kerawangklasik.blogspot.com/

Pintu Gerbang
I suka pintu gerbang yang Kak Baby buat ni.  At first i thought macam benda ni memang just ada banyak lantern and reben-reben semua.  Tapi sebenarnya.......
 
Lantern tidak ketinggalan u olls. 

Rupa-rupanya memang pintu gerbang kita macam senget-senget cam ni u olls.  Ala-ala skirt Selena Gomez ke MTV Video Music Awards gitu. 


Berminat untuk tempah pelamin macam ini?  Untuk keterangan lanjut, Sila buat temujanji anda dengan Zarina Abd Rahman, Perancang Perkahwinan untuk Kerawang Klasik Bridal dengan menghubungi saya di : zarinavega@yahoo.com, no tel : 012-5542658 / 017-4830445. http://kerawangklasik.blogspot.com/

10 comments:

  1. jumie..decoration pelamin sgt santekk..simple but superb nice..loikeee byk2.. !!!

    ReplyDelete
  2. uols memang kreatif.. jarang2 di buat orang dan exclusive.. classy.. nahhhh kini anda dah jadi retis pujaan ramai!

    ReplyDelete
  3. sgt shows kelainan la kak ! baguih2 idea nih .. ++ pengantin yg turun tangan buat skali .. mmg baekk la kak ! mencetuskan bnyk idea baru nihh ,, hehhe ..

    ReplyDelete
  4. Terima kasih semua. Ekceli kalau u olls rajin melayari laman-laman webpage wedding planner di KL ada macam macam pilihan yang ada. Gila wedding planner di KL memang hebat-hebat malah orang KL lebih terbuka untuk terima idea-idea baru. Sebab itu fesyen and gaya depa cepat berkembang.

    ReplyDelete
  5. comelnyaaaaaaaaaa.... :)))) nice la jumieee.... semuanya comeeeeelll!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...