27.9.11

Ulasan Fesyen Emmy Awards 2011

Helllo u olls semua.  Sejurus selepas akak mengahwinkan diri,  they olls kat Emerika pun buatlah Emmy Awards katanya.  Akak sekali lagi tak dapat nak pergi show they olls tu.  Dah 3 tahun akak termissed untuk duduk kat depan-depan stage u olls.  Takpalah...akak buat review saja bagi u olls baca okay.

Marilah kita membaca review fashion akak mengikut colour baju.  Macam biasa ada yang cantek meletops,  ada yang sedih dan ada yang very the boring.  Tapi overall,  bagi akak taklah meriah sangat.  Biasa-biasa saja.

Kakak kertu ni duk merapu apa.  Siriesly,  bagi akak la.  Memanglah beliau hotz.  Tapi its time for her to start pakai something labuh-labuh and sofistikated sikit.  Tak perlulah always nak membuat fashion statement.  Entahlah maybe u olls suka baju ni,  for me akak tak suka!  Cam borings.


Seperti biasa,  kak Jane Krakowski akan memakai baju yang sangat menampakkan beliau sangat polished.  Rasanya last time akak buat fashion review kat pompuan ni beliau mengandungkan??? SENTAPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPlah tengok body depa elok macam ni! Kecik!

 Christina Hendricks pakai apa pun jadi simbol seks!  Samalah macam akak.  Betui tak Raffida? 

JOM BACA LAGI KAT BAWAH!


Akak suka dress ni.  Beliau nampak rock and very the glamer.  Eventhough dia kertu...tapi dia tetap nampak segar.  Akak suka.




Jennifer Carpenter pun nampak sasssy dengan baju ni.  Simple tapi simple dan tak nampak over.  Suka!




Ampa pasan tak ni sapa?  Pompuan ni la berlakon jadi mak Ciau Dre dalam cita Karate Kid.  Baju dia pakai ni dibuat oleh Blumarine.  Feeling-feeling kain basahan gitu. 



Cikgu GLEE ni macam budak-budak baru nak tumbuh tetek dah aku tengok.  Gila punya kecik dan kuruih dia nampak macam budak-budak teruih.  So not seksi.  Tapi dress ini sangat cute dan sesuai dengan personaliti dia.


Saya suka apabila budak-budak tidak cuba memakai baju tok-tok seperti ini.  Comels dan sweet saja.

Meletopskan dress ini?  Kalau close up kat kain dia very the halus lace itu.  Dan nampak sangat lembut and ekspensive.  Golongan bangsawan saja boleh pakai kain macam ni u olls. 

Yes,  she might loose some weight kita boleh pasan tu.  Tapi drapping penuh setetek sampai ke perut tidak akan membantu beliau nampak sedikit lebih kurus.  Akak tak sokong dress ini.  Dia nampak sentot.

Kak Sofea very the feeling.  Suka pompuan ni!!  Baju ni pun meletops.  Pasan tak ada kain-kain net kot bawah labuh dress dia.  Details yang sangat unik u olls.


Meletops pompuan ni pakai dress colour macam ikan salmon.  Diana Agron...hang kena belajar kat pompuan ni macam mana nak dressap!  Bagi nampak fun sikit. 


Kak Lea Michele yang menang besar malam ini nampak sederhana tapi canteks sangat dalam dress merah ini. 



Kain labuh-labuh tu macam nampak menyemak saja!



One word - nampak chipos la kakak.  Tak cantz langsung.

Aiyooooooooooo menangehhhhhhhhhh tengok pompuan latin ni.  Akak tengok muka pompuan ni macam akak kenai saja.  Mesti ada sangkut paut dengan adik beradik akak di Venezuela,  sebab tu macam cantek semacam je.  Mesti bau-bau bacang dengan akak.  U ollls!  Akak suka kain yang digunakan untuk membuat dress ini.  Kain ini berat dan tebal dan membuatkan ropol yang dibuat di bawah dress ini nampak sangat sofistikated u olls.  Akak suka.




Deni awat dia ingat dia kuruih lagu ni dia elok ka?  Akak terganggu untuk membuat review baju ini sebab tengok beliau terlalu cengkung macam terlalu lama sangat membuat yoga.  Kalau bubuh baju ni kat pompuan full figure lain,  baru akak rasa tak loya sangat nak buat review.




Ya Allahhhhhhhhhhhh!  Tok sapa ni!!!!!!!!
Sebenarnya baju ni la akak nak pakai untuk pi Emmy Awards 2011 ni.  Tapi sebab akak tak jadi mai,  so akak pass baju ni kat Kate Winslet.  Sebab dia pun takdak sponsor lagi kan time tu?  Cantek kan dress ni.  Memanglah!  Taste akak memang high end u olls.


Dress ni unik.  Dia macam summer dress + saree.  Tapi tetap akak tak suka pompuan keding macam ni pakai v neck.  Nampak lagi keding.

Ampa tau sapa buat dress ni?  Orang  yang sama buat dress ketat nak mampuih untuk sepupu akak masa MET Balls tempoh hari iaitu Beyonce.  Tapi dress ini tidak mengetat dan looks very the elegenza.  Memang style Kak Gwyneth pun.

Boring. 



Katanya dresss ini dibuat oleh Zac Posen.  Tak jadi akak nak kutuks.  Okay thanks bye!

Depa ni tak baca ka blog akak?  Berapa kali akak nak cakap.  Pompuan keding jangan berangan pakai v neck.  Sedih!

Classic.


Bukan senang nak pakai meghelit ya. 



Classic with a touch of rock!  Spek mata Sponge Bob Square Pants.



Akak suka dress ni.  Ampa teliti tengok cara dia susuh kain and details kat dada dia.  Even kain ni hitam dan polos,  tapi potongan itu membuatkan baju ni nampak meletops teruih.



Sekali tengok macam Tiara Jacquelina kan?  Dress ni kalau bubuh lengan nampak macam kebaya zaman Labu Labi!



Boring.


Macam pernah tengok dress ni tapi tak tau kat mana.  Maybe macam nak seakan-akan kot.


Nenjiaaaaaaaaa............skirting pelamin sapa dia amik buat baju ni?



Meletopssssss baju ni!!!!!!!!!!!


Classic.  Sapa pompuan ni?

First time akak rasa bini Tom Cruise ini mengecewakan akak di red carpet.


Deni laaaaaaaaaaaaaaa ser!! Selalu dressing macam tok-tok.



Nenjiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Belut elektrik!!



Maybe dress ini nampak lawa sekali pandang.  Tapi dua kali pandang sangat memondan punya detailing untuk dress ini.  Too much la kakak.



Sapa buat baju kat deni???????????????? Ampa nak tiru dress kahwin Jumie Samsudin ka?? Gila ka apa amik kain sapra sambung-sambung buat dress kat perempuan agam ni.  Sangat penganiayaan!!


Paula Abdul.....okay now u officially a TOK TOK!

Kecik!!  Pinggang dia kecik kan lani?  Orang gigih mengecikkan seluar dalam lani.  Nak kata apa.  Anyway,  baju ni very the classic.  Mak suka :)
For the first time akak suka tengok dressing kakak lesbo ini.  Nampak sangat kena dengan tuboh badan dia yang agam.  Tahniah kakak.  U olls memang the vas!

Okay,  sekian saja cerita akak hari ini.  Love u olls :)

Gambar ehsan  :  Eonline.com

3 comments:

  1. aiyoooo..baju purple hakak agam itu seperti selimut yg di jait dgn kain perca wokeh..cian dia la.kalo depa bg dia dress chiffon yg loose skit rasa lagi better kot....

    ReplyDelete
  2. jumie, untuk caption 'Classic. Sapa pompuan ni?', pompuan tu bukan yang main dalam HIMYM ke? yang jadi Robin Scherbatsky ke? kalau iye, nama dia Cobie Smulders..

    btw, selamat mengawen..

    -MamaEmma®-

    ReplyDelete
  3. a ah... itula cobie smulders... yang jadi robin dalam how i met your mother... :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...