17.10.11

Baju-baju Lady Gaga yang Jarang Kita Tengok

Lady Gaga!  Sejak kemunculan pompuan ini dalam industri music mainstream Amerika beliau telah membawa satu gelombang besar dalam semua hal yang berkaitan seni.  Gelombang Lady Gaga itu bagaikan satu tsunami yang merombak cara semua artis-artis Amerika especially dalam seni muzik dan paling ketara imej dan fesyen mereka.  Kalau ampa tak percaya,  ampa baca artikel dalam Obefiend Gemok yang bertajuk Serius VS - Selebriti Sebelum Dan Selepas Kehadiran Lady Gaga (5 Selebs).

Okay,  now akak nak tunjuk baju-baju yang dipakai oleh Lady Gaga yang jarang-jarang kita tengok.  Kalau ampa dah tengok tak taula.  Tapi dalam susunan gambar dalam website Life.com,  ada antara baju-baju ini yang akak familiar,  ada yang akak tak familiar.

Kombinasi gila.  Topi Yahudi,  spek bulat and skirt bentuk ver-ver semua ni hanya Lady Gaga yang mampu 'bawak'. 

Akak rasa topi ni diperbuat daripada rambut.  Memang topi adalah antara eksesori wajib Lady Gaga.  Kalau takdak topi,  mesti dia akan pakai apa-apa head gear yang va-va voom!!

Tengok lagi di bawah :)


Red Riding Hood pakai sumingfu and stoking frenses leses. 
Spek mata Lady Gaga ada macam-macam.  Yang ini antara yang akak tak pernah tengok. 
Kiub kristal bercacak di dressnya. 
Selain outfit yang va-va voom.  Make up jugak antara perkara yang dititikberatkan dalam penampilan Lady Gaga.  Macam yang ni,  ampa pakai make up dia punya creative siap ada zikzak hitam bentuk kilat pastu lekat macam lace hitam sikit kat pipi.  Meletops kan?  Memang patutla beliau jadi duta untuk Mac untuk HIV/Aids kempen tu. 
Meletops dia guna print macam English cotton budak-budak lani suka pakai buat baju kurung.
Skirt petak macam ni LADY GAGA yang start dulu!! Pastu semua orang duk ikut. 
Nenjiaaaaaaaa lagi nak nampak faraj!
Penampilan Lady Gaga always original,  berani,  skendeles,  sinikal dan melengkapi semua aspek penampilan dari gaya rambut,  reka bentuk baju,  eksesori,  kasut dan juga make up!  Tetapi kadang-kadang perwatakan dia jugak berubah mengikut penampilan.  Ampa kata lah apa pun pasai Lady Gaga,  bagi akak dia jinies!
Baju bagi nampak kuruih.
Bercakap tentang shoulder pad,  Lady Gaga yang kembalikan trend 80an ini.  Tapi bila semua duk tiru dia,  last sekali nenjiaaaaaaaaaaa Lady Gaga buat shoulder pad macam team American football player teruih.
Reben atas kepala daripada gumpalan rambut.  DIA SETAT DULU KEGILAAN INI.
Kalau aku pinjam spek mata deni and pakai masa bawak kereta,  ampa rasa JPJ nanti saman aku tak?
SPEK NI SEMAATTTTTTTTTTTTTTTTTT!
Mesti ada cerita di sebalik baju ini.
First time akak tengok Lady Gaga perform ialah masa dia nyanyi lagu ni la,  Paparazzi.  Stail baling darah apa semua and dia mai atas pentas pakai kerusi roda semua.  Memang akak terkesima dengan persembahan dia.  Pompuan ni memang gila babis.
Bukan saja atas stage untuk persembahan menyanyi,  talkshow atau red carpet saja,  tapi Lady Gaga dia turun kapai terbang pun dia akan dressap mengikut stail gila-gila dia!! Kau mampu? 
Rambut dia macam sabut nyok.
Mesti ampa focus kat faraj dia kan? HAHAHAAHHAHA
Akak pernah tengok baju ni.  Akak namakan baju ini "feder daster"
Tok -tok kita dulu belajar kraftangan amik kain,  potong petak-petak buat sarung kusyen la,  tutup teko la,  deni buat jeket teruih!!!
Tak faham.
Nenjia dia pakai balik rambut sabut nyiok dia.
Ampa mesti tengok kat tetek dia boh plaster tu kan?  HAAAHAHHAHAH
Gila yang ni smart.  Macam 'Red Queen' dalam cerita Alice in the Wonderland.  Tapi paling gempak,  dia buat efek-efek bedak bertampung kat seluruh badan dia.  Boleh tak sekali sekala kita mai office laguni?  Buat-buat macam bedak badan jatuh atas baju kita semua.  Sampai kasut.  KELESSSSSSSS kan?
Ni semua dia start dulu.  Lani baru Alexander McQueen start buat koleksi sarung muka ni untuk Spring 2012. 
Akak rasa yang panjang-panjang tu mesti rambut betui.
Tak faham,  tapi ada efek-efek bedak jatuh lagi.
Macam raja British dulu-dulu yang kita duk tengok ataih daun pakau kan?
Bersama Perez Hilton.  Muka Lady Gaga macam kena jerot dengan jaring tu.  Gila ketat.  HAHAAH
Tak ingat tengok kat mana,  tapi baju dalam yang dia pakai tu kan,  Lady Gaga buat sendiri.  Memang most of the baju yang dia pakai dia buat sendiri.  Sejak dia duk nyanyi kat kelab,  memang Lady Gaga cipta semua outfit dia sendiri.  But now dia dah profesional artist show sana-sini haruslah dia ada designer and team dia sendiri.  And setiap baju yang dia pakai memang dia 'involve' dalam pembikinannya. 
Ketika bertemu dengan Queen Mother,  Lady Gaga berpakaian 'sopan' ala Lady Gaga. 
Baju ni antara yang sangat aikonik. 
Kilat Girl!! Kesian detu yang duduk belakang dia tak nampak teruihh!
Geli tengok efek mekap dia buat kat badan dia ni nampak macam bijik-bijik mutiara duk tumbuh macam kelopak garam kat badan dia. 
Rizman Ruzaimi tengok baju ni mesti menangih.  HAHAHAHAH
Last sekali nenjiaaaaaaa.......................tak pakai apa teruih.

4 comments:

  1. Tapi kami rasa part dia pakai baju ala bikini nak nampak faraj tu bukan original kot. Madonna dah start pakai dulu. In fact, kami rasa Madonna yang start gaya essentrik semua ni. Cuma dia tak segila Lady Gaga.

    Btw, kebanyakan baju Lady Gaga bukan Alexander McQueen yang buat ka?

    ReplyDelete
  2. Betui juga kata ampa. Madonna orang lama. Haruslah dia start dulu. :)

    Yes, kami malas nak googling semalam. Kami rasa baju yang dia pakai untuk VMA awards tu memang Alexander Mcqueen punya. Yang sarung-sarung muka tu.

    Dia suka pakai Mcqueen and satu lagi yang buat baju daging kat dia tu....designer gila yang nama macam pasta tu...kami tak ingat.

    ReplyDelete
  3. Jumie, lawak lah bl tgk baju hak turun dr heli tuh.. prasan dak ada lubang bekaih koyak.. :P
    (mata kami mmg slu ja nmp benda2 spoil nih.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. kegilaan membuatkan dia popular dan digilai ramai! hebat kan! tapi bila semua dok niru dia jadik cam nak baling kasut. contoh terdekat, NIKKI MINAJ!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...