24.11.11

Dress Kahwin Beyonce

Hello u olls semua.  Walaupun akak amat meminati sepupu akak iaitu Beyonce,  tapi sebenarnya dia ini ada satu benda akak tak suka kat dia iaitu dia terlalu private pasai personal life dia.  Kalau ampa nak tau,  walaupun dia dah kawen almost 2 tahun (dia kawen tahun 2008) tapi actually pompuan ni tak pernah reveal kat sapa-sapa pun gambar kawen dia dengan Jay Z.  Bukan kata kawen,  memang dulu masa dia kapel dengan Jay Z pun dia stail secretive gila sampai semua gang Destiny's Child dilarang untuk cerita apa-apa pun pasai dia dan Jay Z.  Even nak confirm kata depa kapel pun tak buleh.  Memang celaka punya secretive.

Akak tak suka macam tu.  Sebab for me,  hang dah nak jadi retis dah sah-sahlah semua benda tentang hang peminat hang nak tau.  Akak dah slow talk dengan dia.  At least gambar hang kawen ni share la sikit dengan peminat hang.  Ni lepas ni hang nak beranak pulaks.  Dah la orang duk kutuk hang kata hang mengandung tipu apa semua.  Takkan hang nak buat macam over-over tak mau tunjuk kat sapa-sapa pulaks. 

Entahlah,  tapi pada masa yang sama akak rasa macam ada kebaikan jugak dia separate dunia fofulariti dia dengan personal life dia.  Sebab bila dia buat macam tu,  dah ada macam boundaries antara dunia profesional dia dan dunia peribadi dia.  Sebab itu dia boleh berjaya sebab orang luar especially media tidak boleh attack dia secara peribadi sampai memboleh memperjudikan kerjaya nyanyiannya.

Contoh artist Melesia yang buat macam Beyonce kat Melesia ni ialah Dato' Siti Nurhaliza.  Tapi Dato' Siti share semua pasai wedding dia tapi (TAK SEMUA!) and tindakan paling bijak yang Dato Siti Nurhaliza buat ialah dia bagitau kat semua orang dia tak mau bergambar dengan artist lelaki!! Akak rasa tindakan itu sangat betul sebab dia macam letak satu standard pada diri dia sendiri daripada menjadi mangsa majalah URTV,  HAI dan MANGGA yang suka memasangkan retis-retis dalam majalah dan membuat caption-caption gambar yang boleh membuatkan peminat bagi tanggapan yang salah pada para retis. 

So,  back to bebelan terhadap Beyonce.  Baru-baru ni dia buh keluak macam video apa ka dalam dia punya Youtube Channel.  Pastu dalam video tu ,  Beyonce bubuh la semua video dia dari zaman kecik-kecik,  remaja,  Destiny's Child and last sekali sampai dia nak kawen semua.  Ada dua saat macam dia tunjuk sikit gambar Beyonce duk try pakai baju kawen dia.

Ampa tengok saat ke ...



Kalau office ampa tak buleh bukak Youtube,  so these are the pictures.


Takdak pun information pasai baju kawen ni dari sapa.  And bagi akak,  tak tau pun video ni pun betui ka tak.  Mana nak tau,  dia propaaaa saja u olllss!  Buat buat belakon macam duk pakai baju kawen sebab nak bubuh dalam video ni.  Kunon macam nak menghappy-kan para peminat. 

Entahlah...apa pendapat u olls semua?  Akak tak semangat nak carut / puji wedding dress dia. 

4 comments:

  1. i rasa betul kut jumie ni gambar masa dia nak kawin... sebab dia nampak kurus sikit ni... tapi part yang dia ke sapa buat video tu.. i tak tau la..

    ReplyDelete
  2. Hai Kak Jumie!!! First time comment ni! Suka sgt cara tulisan kak Jumie sgt meletopss!! hehehe. Oh btw, one of Beyonce's big fan :) Kak Jumie try tgk dlm YouTube, video clip Beyonce, lagu Best Thing I Never Had ni link : http://www.youtube.com/watch?v=FHp2KgyQUFk&ob=av2e. Mcm ala2 wedding dress die pakai dlm video ni kot..tu la dia sgt private kan.

    ReplyDelete
  3. Cacah.....kan....kurus macam i olls dulu dulu kan???? hahahah


    Senorita.....welcome to my blog!! Haruslah akak pernah tengok VC itu..........masa dia nak shoot Beyonce call akak okay!

    ReplyDelete
  4. Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

    Blog khas buat semua PENCINTA HANDBAGS! :)
    Koleksi handbags yg menarik & stylo serta tips yg sgt berguna.

    Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM! :)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...